Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím ![]()
Je tu někdo majitel tohoto plemena?
Jste s tímto plemenem spokojení? Chceme si pořídit štěně a jorkšírek se nám povahou i vzhledem moc líbí. Čím pejska krmíte? Granulkami, vařeným, barfem, konzervami? Přidejte klidně i fotky a pochlubte se svými miláčky. ![]()
Jorkšír s PP, nebo parodie na jorka alá bezpapírový voříšek? ![]()
@Šmoulice píše:
Jorkšír s PP, nebo parodie na jorka alá bezpapírový voříšek?
Cože?
Snad každý musí vědět, jestli má doma jorkšíra nebo voříška ![]()
@Makaronka1 píše:
Cože?Snad každý musí vědět, jestli má doma jorkšíra nebo voříška
Spousta lidí si myslí, jak má doma čistokrevného psa bez pp ![]()
Máme jorkšírku, a spokojenost, mimo ni máme ještě další psy, vše malá plemena. Krmím vařeným, občas kapsička od Pedigree, ale fakt jen když Nestíhám. Ta naše má problémy se zoubkama, takže granule Nedávám vůbec. Jinak fajn plemeno, takové přenosné, poměrně málo pelichá, stříháme co 3 měsíce. Docela dost štěká.
My máme čtyřletou fenku, je to naše zlatíčko ![]()
Dostává granule, kapsičky.. občas maso. Necháváme ji jednou začas zastřihnout. Na rozdíl od kočky od ní nenacházím nikde chlupy.
A je to teda pořádná štěkna ![]()
Mame jorka s PP ma od narozeni royal canin jinak hovezi s ryzi nebo testovinou, jehneci, kureci ne, mam v sobe moc hormonu a steroidu. Jinak od stenete tvaroh, pribinak aby mel silny kosti, ale nebo oblida ti nevyroste, nas mel rodice maleho vzrustu, tak i zustal ale chteji pevnou ruku, neni to pes na hrani… u nas se snese i s ceskovenskym vlcakem, stafordem a labradorem.
My máme jorksira Filipa a britaka Mikeše, k tomu tři decka super parta, jak začnou litat a hrát si, kocour je teda vetsi, jak pes, tak ho někdy morduje.
Jorksir ji ze zásady jen kocici granule.
Psi ho nezajímají. Na zoohit uz kupují jen granule Acana a Animonda, jsou teda kočičí, což psovi nevadí. Může se po nich utlouct.
My teda nechavame hodně stříhat, takže chlupy žádné.
Kdyz jsme se asi pred pul rokem rozhodli poridit dalsiho pejska, tak jsem o jorksirovi hodne uvazovala, je to tu tradicni plemeno, slusna zakladna, nekteri jsou opravdu nadherni. Ovsem libi se mi jen neostrihani, coz by byla asi desna prace a taky u nas proti nemu hraje velikost, 2-3 kila, spousta z nich ma pod dve, to je na hratky s nasi RR fenkou a na tri panovacne a obcas vztekle kocoury dost malo. Ale libi se mi moc, do budoucna asi jednou bude, az nebudu muset cesat deti, budu cesat psa ![]()
Nejspíš jsem jediná, ale nechávám dlouhou srst. Víc se mi líbí a náročnost skoro žádná,… jednou až 2× za den učešu kartáčem, jednou za čas koupel v kvalitní kosmetice ( šampon a balzám) a hotovo. Neni potřeba balíčkovat, když nemám pejska na výstavy a zvládnout se to dá.
Jinak yorkšíři jsou moje srdcovka ![]()
@AndelaCerna Pozor na Royal Canin!!! To už vůbec není kvalitní krmivo, nyní se dokonce vyrábí v Polsku a na obalu už se ani nedočteš kolik čeho je v krmivu obsaženo. Takže za mě FUJ
@Makaronka1
máme fenku. chce se zaměřit na výběr chovatelské stanice, to je moc důležité. já vybírala přes půl roku a jsme fakt spokojeni. je trošku náročnější péče o srst ale mě to zabere max 10 minut denně, kvalitní kosmetiku která je drahá ale zase vydrží dlouho a kvalitní krmivo. jork je prcek tak netřeba šetřit a hlídat aby to nebyl pytel zrní ale fakt maso
Hlavně ne granule od veterináře a ze zverimexu, Royal canin už vůbec ne. je to šrot s chemickou konzervací
naše neštěká skoro vůbec, jen na zvonek ale jinak je fakt hodná ![]()
@Pavoučnicee
já měla na začátku docela strach ale i chovatelka mě řekla že to tak složité neni ale chce to pročesat ideálně každý den pár minut. mě se právě líbí jedině s dlouhou srstí, hlavně ta hlava je hezká v srsti ![]()
@markyj píše:
@AndelaCerna Pozor na Royal Canin!!! To už vůbec není kvalitní krmivo, nyní se dokonce vyrábí v Polsku a na obalu už se ani nedočteš kolik čeho je v krmivu obsaženo. Takže za mě FUJ
@Markéta80 my tedy máme čivavu, ale krmili jsme právě Caninem - neznalý věci a ještě jsme si mysleli jak mu dopřáváme
pak jsem se o to začala víc zajímat, složení atd. a byla jsem docela v šoku. No jo no hezký obal a reklama udělá své…