Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Premyslim o porizeni tohoto papouska… nema nekdo zkusenosti? Vcera jsem se s jednou kamaradila ve zverimexu.. Drive jsem mivala andulky… zajima me predevsim, jake jsou Rosely povahove…
Dekuji moc ![]()
Rosely a obecně australští papoušci (snad kromě kakaduů, andulek a korel) jsou spíše voliéroví a venkovní papouši. Jsou hlučnější, proto je lepší je chovat venku a rádi létají, proto je lepší je mít ve voliéře než v kleci. Pokud chceš papoucha kamaráda, lobbuju pro papouška senegalského ![]()
Hlučný.
Měla jsem ji v dětství a bylo to hrozný. A četla jsem, že se daj i blbě ochočit. My teď máme od pátku andulku, fakt mládě a dcera už s ní chodí po bytě a má ji na rameni nebo na hlavě, je to znát, že je od mala naučená na doteky člověka.
Jinak třeba tady je video, jaký vydávají zvuk. ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
@Linve píše:
Premyslim o porizeni tohoto papouska… nema nekdo zkusenosti? Vcera jsem se s jednou kamaradila ve zverimexu.. Drive jsem mivala andulky… zajima me predevsim, jake jsou Rosely povahove…
Dekuji moc
hrozně řvou ![]()
@Linve píše:
Dekuji moc
jo a jestli chceš mazlíčka a většího než andulku tak vřele doporučuju korelu nejlíp od chovatele krmenou z ruky.. neznám většího mazlíka
@PetraJ píše:
Hlučný.Měla jsem ji v dětství a bylo to hrozný. A četla jsem, že se daj i blbě ochočit. My teď máme od pátku andulku, fakt mládě a dcera už s ní chodí po bytě a má ji na rameni nebo na hlavě, je to znát, že je od mala naučená na doteky člověka.
Já bych taky řekla, že do bytu teda andula docela stačí. máme teď velkého šikulu. Má něco přes čtyři měsíce. Překrásně mluví. Ale taky začal dost štípat, když povyrostl. Tak si říkám, ještěže je to jenom ta andulka. Každý jiný papouští zobák už je silnější. A co jsem se dočetla, tak rozely nejsou na mazlíky nejvhodnější.
Jeeee
no ja se o ne (rosely) nikdy prave moc nezajimala, ale uz chci delsi dobu poridit nejakeho opereneho kamarada.. me prave zaujala v tom zverimexu-hrozne se chtela kamaradit, nechala se pres klicku drbat a taak:)
Jinak jsem planovala trebas dva anduly, aby jim nebylo smutno, kdyz je clovek v praci.. A senegalove jsou take krasniii… Ale mam obavy, ze ti vetsi papousci opravdu vyzaduji velke mnozstvi pozornosti a casu… a kdyz ma clovek 8hodinovou pracovni dobu… zas nechci, aby se ptak trapil samotou.. takze jsem spis uvazovala o dvojici andul, aby nesmutnily… ta rosela me zlakala ted tim, jak byla pratelska..
@rokris píše:
Já bych taky řekla, že do bytu teda andula docela stačí. máme teď velkého šikulu. Má něco přes čtyři měsíce. Překrásně mluví. Ale taky začal dost štípat, když povyrostl. Tak si říkám, ještěže je to jenom ta andulka. Každý jiný papouští zobák už je silnější. A co jsem se dočetla, tak rozely nejsou na mazlíky nejvhodnější.
za mě - andulky jsou na štípání potvory a rády to dělají, mají to v „povaze“.. hlavně se jim líbí do ucha
..korela je větší má silnější zobák ale toto nedělá
@Linve píše:
Jeeeeno ja se o ne (rosely) nikdy prave moc nezajimala, ale uz chci delsi dobu poridit nejakeho opereneho kamarada.. me prave zaujala v tom zverimexu-hrozne se chtela kamaradit, nechala se pres klicku drbat a taak:)
Jinak jsem planovala trebas dva anduly, aby jim nebylo smutno, kdyz je clovek v praci.. A senegalove jsou take krasniii… Ale mam obavy, ze ti vetsi papousci opravdu vyzaduji velke mnozstvi pozornosti a casu… a kdyz ma clovek 8hodinovou pracovni dobu… zas nechci, aby se ptak trapil samotou.. takze jsem spis uvazovala o dvojici andul, aby nesmutnily… ta rosela me zlakala ted tim, jak byla pratelska..
tak to byla spíše vyjímka a musela by sis pořídit tu konkrétní kamarádskou
@Linve Jj, mohlo by to být štěstí, že je to zrovna fajn ptáček. Ale jinak má poslední zkušenost s ptákem ze zverimexu je přímo zoufalá.
@jdukolem Přesně. Uši jsou specialita.
Já už jsem měla hodně andulek, ale takového štípače jěště ne. Žádná nám ale nikdy ani takhle nemluvila. Je to strašně roztomilé. ![]()
@rokris píše:
@jdukolem Přesně. Uši jsou specialita.Já už jsem měla hodně andulek, ale takového štípače jěště ne. Žádná nám ale nikdy ani takhle nemluvila. Je to strašně roztomilé.
no jo čím jsou mazanější a to ta tvá bude, tím větší jsou to potvůrky ![]()
nám takovýhle štípač nejen mluvil okousával kytky a stínítka lampy ale i tahal nudle z polívky.. ![]()
Jo, andulky jsou skvele
no.. tak asi zustanu u nich:) nejlip od chovatele
@jdukolem No, nudle jsou aspoň bezbolestný.
Já už jsem tu o něm jinde psala. Fakt to umí. „Pustíš?“ „Chceš pusinku?“ a jak vyměknu a pustím ho, už hledá ucho. ![]()