Dvířka pro psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
redbulka
7.11.16 22:20
@Any83 píše:
@redbulka ještě bych dodala, že pes co není zvyklý být v noci venku, tak se bojí nočních zvuků a v podstatě nespí. Nikdy bych tomu nevěřila, kdyby náš pes na čundru celou noc neprudil kvůli ježkům, veverkám a kdo ví jakým malým zvířátkům, která se promenádovala kousek od nás. Pořád jen vrčel a blafal, určitě tam nebylo nic většího, nebo jiného.
Nemám ubátého psa, naopak. Jen na to není zvyklý a když ho to potká párkrát do roka, je z toho vykulený jak sáňky v létě.

to není o vykulenosti psa z veverek či ježků ty bláhová, psi jsou původem šelmy a proto se také tak chovají - taková veverka či ježek, to by bylo sousto, znám to od našeho psa, který má kolikrát od ježků v noci rozpíchanou čunu a nemůžem ho od něj dostat, jedině proudem vody z hadice, jsou to prostě lovci, i když by mnohé z vás měly i z vyloženě venkovních plemen gaučáky

• Citovat
  • Upravit
6230
8.11.16 20:59
@redbulka píše:
takto teda chudák pes tvůj československý ovčák, když v +10 klepe kosu a ty se tím ještě jako chlubíš, jo, takoví psi, jsou-li zdraví a správně vedení, totiž nemají zájem jít se ohřát byť jen na verandu do domu i když jsou tuhé mrazy a sněží, mají hustý kožich a jsou uzpůsobeni na život venku a venkovní aktivity a ne zírat do krbu v bytě, což se líbí lidem, kteří si myslí, že se to musí líbit i těm psům :cert:

Nedělej ukvapené soudy. Bydlíme u tchánů a těm trvalo 6 let!!! než mi dovolili zvednout plot na dvoře. Zahradu mi oplotit zatím stále neumožnili. Já bych samozřejmě měla psa raději venku, ale bohužel. Nebo myslíš, že je bezva bydlet s čsv v miniaturním podkroví? Vysávám každý den, každý den kartáčuju, každý den chodím několik km a to včetně dne porodu a třetího dne po porodu. Takže se uklidni :roll:
Nepřijde mi, že bych se chlubila tím, že můj pes má kožich přizpůsobený životu ve stabilní teplotě, prostě je to fakt, který se týká i jiných bytových psů, ne jen toho mého :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
8.11.16 20:59

@redbulka ty jsi tak chytrá :roll: snad poznám, kdy je můj pes nejistý a kdy má chuť na loveckou výpravu omg
odkdy se při lovu vrčí a zahání výstražným štěkotem?
Btw. můj pes má tři druhy výcviku (stopy, poslušnost a obrany), tak si nemysli, že mám čévo ňoumu.
Ještě mě prosím pouč o původu mého psa, v životě bych si netipla, že je to šelma :roll: zvlášť, když má v rodokmenu ještě v šesté generaci zpět 3× vlka z každé strany.
Už na tebe nebudu reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
8.11.16 21:12

@Barusatko kočky určitě neprolezou, nejde to tak snadno otevřít, je to tak trochu třeba jako dveře od lednice (ty kvalitní, těsnící). Leda by jim je váš pes podržel, ale to asi ne, cizím podle mě určitě ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
8.11.16 21:35
@Any83 píše:
Nedělej ukvapené soudy. Bydlíme u tchánů a těm trvalo 6 let!!! než mi dovolili zvednout plot na dvoře. Zahradu mi oplotit zatím stále neumožnili. Já bych samozřejmě měla psa raději venku, ale bohužel. Nebo myslíš, že je bezva bydlet s čsv v miniaturním podkroví? Vysávám každý den, každý den kartáčuju, každý den chodím několik km a to včetně dne porodu a třetího dne po porodu. Takže se uklidni :roll:
Nepřijde mi, že bych se chlubila tím, že můj pes má kožich přizpůsobený životu ve stabilní teplotě, prostě je to fakt, který se týká i jiných bytových psů, ne jen toho mého :roll:

znovu opakuji nic neni u tebe na chlubení, ale k velkému politování je tvůj pesjak musí trpět - bytový pes(jak píšeš) s vlčími předky

• Citovat
  • Upravit
648
8.11.16 22:54

@Any83 No to asi ne.. možná tak našim jsou to kámoši když se jim to hodí :-D a mluvíš prosím o těch „lítačkách“ hliníkových? Nebo o tom již zmíněném na čip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
9.11.16 00:13

@redbulka Nedá mi to. Kdybys toho věděla o čévéčkách víc než jen to, že mají vlčí kožich, tak by ses třeba dozvěděla, že mnohem spokojenější jsou v bytě s majiteli než o samotě na zahradě, jako každý jiný smečkový pes (navázaný na majitele), který se separací cítí vyloučený a hluboce nešťastný.
Dvířka by byla naprosto ideální (resp. ideální by pro něj bylo, kdybychom žili všichni na zahradě, nebo někde v lese), bohužel to u nás vzhledem k podkrovnímu bytu nejde.
Další varianta je mít čévéček víc, ale 1. nejsem sebemrskač a za 2. pak tito psi mají tendenci vytvořit vlastní smečku a být na svém majiteli ještě více nezávislejší v samostatném rozhodování (na to jsou mistři i o jediném kusu).
Co se týče toho zbytku, jsou patologicky závislí na majitelích (všude psáno jsou věrní, ale to je každý pes, tito jsou stihačky), což plyne z vlčího původu. Osamocený vlk = mrtvý vlk.
Původní záměr byl mít ho na dvoře v kotci po dobu, co budu v práci (tak jak je mají u pohraniční stráže - resp. měli, než došli k tomu, že se pro to absolutně nehodí, protože jsou labilní, ztrácí navázání s psovodem a v krizových situacích se až obrací proti němu). Kotec stál zhruba tolik, co roční náklady na psa, ale ačkoli jsem kvůli němu ráno vstávala o hodinu dřív, abychom si šli zaběhat a začmuchat stopu, v kotci měl kong a další aktivity na zabavení hlavy, tak tam nedělal nic jiného, než vyl a ničil si zuby v zoufalé snaze dostat se ven (ve špičácích má úplné krátery). Dokonce čumákem i rozbil pálené tašky a pak vyšplhal nahoru a zdrhnul na zahradu.
Budeš-li mi vykládat o nácviku pobytu psa v kotci, tak ti řeknu, že všechny tyhle věci znám a všechny jsme vyzkoušeli - a zkoušeli jsme je dlouhé měsíce, i přes absolutní nesouhlas celého širého okolí, protože jeho řev byl slyšet přes několik bloků mnoho hodin denně (čiré stahování z kůže zaživa, žádné příjemné hluboké vytí).
Kupodivu, v bytě chrní v pelechu, nic neničí, neřve, akorát nám leze z otevřených oken na vnější parapety a tam se promenáduje, kouká na šrumec na ulici, pěkně z vyhlídky, jak už to vlci dělávají.
Lidi se zastavují a fotí si psa na vnějším parapetu v druhém patře, pak nám dávají fotky do schránky, protože je to náramná atrakce.
Zažila jsem si pěkné peklo, abych ho naučila být v naší nepřítomnosti mimo doupě a v kleci a nikdy se mi to nepovedlo, na hlavu jsem se mohla stavět. Přitom odložení před obchodem, poštou atd bez problémů. Jeho otec to samé, má ho kynoložka (mimochodem vlastnící také i borderku), ta si do kotce přesunula na čas i postel a efekt to nemělo žádný).
Teď, když je mu už 6 let a podstatně se vyklidnil, ví, že jsme doma (jsem na rodičovské) a máme konečně ten plot na dvoře, může být po procházce na zbytek odpoledne tam, necítí se být uvězněný (je poněkud klaustrofobik).
Můj pes trpěl venku v kotci, měl neustálý průjem a konstantně hubl. Vše od nervů. S přesunem do domácího pelechu jako když utne. Tedy rozhodně nesouhlasím s tím, že by trpěl, s nadsázkou trpím já, protože musím neustále vysávat, v době línání i 3× denně.
Chtělo by to si trochu poupravit etologii některých plemen.
Navíc jsem přišla úplně o veškeré koníčky, protože všechen volný čas sebral pes. Aktivity jsem mu vymýšlela víc, než vymýšlím synovi, neustále nějaké společné venčení, psí tábory, aktivní výcvik na několika rovinách, ranní chystání stopy, odpolední nácvik nelovení zvěře (každý den velký okruh oborou) atd.
Na chození na cv. už není čas, ani na stopu už není čas. Zůstaly už mu jen každodenní několikahodinové procházky lesem, pozorování stád muflonů a daňků, plavání v jezírkách a honění veverek (ježci ho nezajímají ;) ). Přesto je spokojenější a vyrovnanější, než kdy dřív. Procházky nejsou zcela pasivní, ale je to dost lážo plážo.
Nevím, jakého máš psa, ale asi výrazně méně komplikovaného, než jsou „autistická“ čévéčka nebo extrémně pracovní borderky, kterým člověk chce říct sedni, ovšem dřív než to řekne pes sedne, lehne, sedne, lehne, udělá otočku, a to z touhy se člověku zavděčit a aktivně pracovat, pracovat, pracovat.

Příspěvek upraven 09.11.16 v 00:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
9.11.16 00:16

@Barusatko mluvím o dvířkách s těsněním, aby ti jimi nešel v zimě mráz a v létě vedro. Mohou být na čip a nemusí. Vyloženě lehoučké lítačky se dle mého názoru nehodí pro užití dům - zahrada, leda tak garáž - zahrada nebo garáž - dům a pod. Měli by jste velké tepelné ztráty, navíc takové ty echt lítačky asi i buší ve větru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
9.11.16 09:31

@Any83 no já jsem měla na mysli takové ty hliníkové, promiň špatně jsem se vyjádřila slovem „lítačky“ ale podle toho co píšou tak snad mají na spodu magnet, který by při každém pohybu měl stáhnout ty dvířka zpět do svislé polohy. O těch jsem mluvila já.. ale jak to tady čtu tak asi nakonec pořídím boudu, a bude s náma doma tak jak je zvyklá do teď a pouze v nezbytně nutném případě (ne v zimě samo) zůstane na zahradě. (To se nám stává max 2× do roka kdy to řešíme). Protože já z toho fakt nejsem chytrá :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.19 13:29

Ahoj, já kupovala pejskovi na chatu dvířka na této stránce: ****. Hnědá barva dvířek se mi hodila ke dveřím a i pejsek je moc spokojený :) Nemusim už chodit furt otevírat :)

edit adminom - odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný