Dvířka pro psy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6230
7.11.16 21:47

@redbulka ještě bych dodala, že pes co není zvyklý být v noci venku, tak se bojí nočních zvuků a v podstatě nespí. Nikdy bych tomu nevěřila, kdyby náš pes na čundru celou noc neprudil kvůli ježkům, veverkám a kdo ví jakým malým zvířátkům, která se promenádovala kousek od nás. Pořád jen vrčel a blafal, určitě tam nebylo nic většího, nebo jiného.
Nemám ubátého psa, naopak. Jen na to není zvyklý a když ho to potká párkrát do roka, je z toho vykulený jak sáňky v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
7.11.16 21:49
@Any83 píše:
Proč by se z jejich normální borderky (chodící na cv atd, jak psala) měla stát psychotická borderka jen proto, že bude mít neomezený přístup na zahradu?

Protože píše, že to chce pro psa kvůli velkému vytížení. Nejsou doma přes den, pak „prochajda a válení na gauči“, nejsou doma přes noc, pes zavřený i dvanáct hodin. Mně prostě přijde divný namísto pořádné aktivity nabídnout prázdnou zahradu :nevim: Není to teriér, aby si čuchal, nebo hlídač, aby strážil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.11.16 21:52

No já se hlavně nebojím toho že náš pes by se stal psychotický to určitě nemá důvod, jen hledám alternativu tomu, že je cvičená, zvyklá na gauči koupaná i s balzámem aby byla pořád ňuňací jako štěně - ale čím je starší nelíbí se mi že sedí doma třeba 9hod. co jsme v práci. I když se jí snažíme pak vybít jak to jen jde na procházkách nebo na stopě apod. tak se mi to zdá málo, je prostě zvyklá se vylítat a pak mazlit než se jde spát. Přes noc bývá v baráku na schodech přes den na gauči.. ale venku by určitě lítala ráda víc. Proto mi nepřijde třeba špatný nápad ta bouda (samo že přes léto ne v zimě) když musíme odjet pryč, ale v ostatní dny? Fakt jí postačí čekat na nás? Fakt si nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
7.11.16 21:52

@Icestar já to pochopila tak, že jen chtějí, aby pes v době jejich nepřítomnosti neseděl zavřený doma :nevim: nikde jsem nevyčetla ubrání aktivit psovi. My jsme teď taky konečně udělali plot, abych mohla mít Brana venku, když někam půjdeme, ale neznamená to, že bude jen na zahradě, každý den bude mít svých několik km oborou i přesto, že namísto na gauči se bude povalovat na trávníku a očůrávat nám stromky :)
Pro nás se tím změní - resp. změnilo - jen to, že namísto uvnitř ho zavřeme venku. Kdybychom mohli udělat dvířka, rozhodně do toho jdeme, ale náš byt je až v podkroví, takže bohužel. Doma jen ležel znuděně v pelechu, venku samozřejmě taky leží, ale párkrát do hodiny si obejde „rajon“, všechno zkontroluje a zdá se mi celkově opravdu spokojenější. Čévo samozřejmě není borderka, ale teta si to pro Jacka (borderu) taky moc chválí a on ta dvířka ven prostě miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.11.16 21:59

@Any83 jj přesně tak to je.. procházky, hraní apod. zůstává, jen ten pohyb kdy nejsme doma mě zajímá. Tak má k dispozici dvě schodiště a prosklené dveře (po dobu naší práce) ale jinak je aktivní až až.. kord víkendy a dovolené.. nebo společné večery (každý den), Happy je naučená tak, že i když jde na zahradu a je tam dcerka - vychovaná byla k „pasení“ právě dcery.. takže lítají X hodin po zahradě protože malá utíká a schovává se a Happy jí hlídá na každém kroku, na zahradě chudák pes moc nepoleží :mrgreen: když jsme teda doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
7.11.16 22:00

@Barusatko pes bydlící v boudě je mnohem víc cítit a nesmí se koupat moc často, aby jeho srst izolovala. Takže pokud budete volit variantu bouda, připrav se na psí odér. Já proto psa trvale v boudě mít asi nikdy nebudu, protože mi hrozně vadí, když se k někomu přijde na návštěvu a smrdí tam pes (navíc kdybych měla mít psa v boudě, tak ani žádného psa nepotřebuju a můžu venčit psy z útulku - jsem ráda, když je s námi pes uvnitř). Doma prostě nemá nic smrdět. U našich je schodiště dost cítit, protože mají psa celý den venku v boudě a pouští ho domů na schody jen na noc (přitom jsou opravdu velice čistotní, mamka schody neustále vytírá). Člověk otevře dveře a cítí psa, i když je zrovna venku. Psa podrbe a prsty má špinavé. Ale opravdu, pes celoročně venku ten kožní maz (z kterého jde psí odér) prostě potřebuje, bez toho by jeho srst ztratila izolační funkci. Ber tedy v potaz i to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
@Barusatko píše:
No já se hlavně nebojím toho že náš pes by se stal psychotický to určitě nemá důvod, jen hledám alternativu tomu, že je cvičená, zvyklá na gauči koupaná i s balzámem aby byla pořád ňuňací jako štěně - ale čím je starší nelíbí se mi že sedí doma třeba 9hod. co jsme v práci. I když se jí snažíme pak vybít jak to jen jde na procházkách nebo na stopě apod. tak se mi to zdá málo, je prostě zvyklá se vylítat a pak mazlit než se jde spát. Přes noc bývá v baráku na schodech přes den na gauči.. ale venku by určitě lítala ráda víc. Proto mi nepřijde třeba špatný nápad ta bouda (samo že přes léto ne v zimě) když musíme odjet pryč, ale v ostatní dny? Fakt jí postačí čekat na nás? Fakt si nevím rady.

Za me pes doma proste spi. Nenechala bych nasi cubinu venku ani za nic.Ani v lete kdyz jsem ze zahrady domu ji tam nenecham nechce tam bez nas byt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648

@Icestar no to je taky otázka jestli to bez psovoda zvládne a nebo bude dělat blbosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
7.11.16 22:03

@Barusatko pokud je zvyklá být sama než se vrátíte z práce, tak proč by dělala blbosti? Spát může samozřejmě i venku, hezky na sluníčku :* a když ne, tak si dvířky vleze domů a zaleze do pelechu :nevim: mně ta možnost volby přijde pro vyrovnaného a dostatečně vytíženého psa hrozně fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.11.16 22:05

@Any83 ano to je pravda, my to máme právě zatím naopak pes je v bytě, ven jen na venčení apod. a na noc na schody. Ale jinak celodenní přístup do rodinných prostor. Proto je taky pravidelně koupaná, protože bych zcvokla z toho smradu, taky mi to vadí. Ale teď je otázka jestli by to bylo opravdu tak, že lehne a bude čekat a nebo jestli by vyloženě lítala Xkráz denně na zahradu jak jí napadne. Další věc co mě malinko děsí jsou kočky, jestli by neprolezly dvířkama taky. I když je vše u nás uzavřené a do bytu by se nedostaly - tak ani na schodech je nechci - min. ty cizí ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.11.16 22:07

@Any83 no snad právě že by byla v pohodě a hlavně když fakt odjedeme (sice se to nestává s manželem se střídáme, když to nastane) ale když už tak max na 12-15hod. a to už se mi zdá být fakt moc na ležení v pelechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
7.11.16 22:08
@Barusatko píše:
@redbulka a jinak je zvyklý váš pes doma v baráku? a nebo je stabilně na zahradě pod dohledem a čas od času bez dohledu? Bojím se že když máme gaučáka a pak půjde na noc ven že bude bezsebe.

netřeba stahovat kalhoty dopředu, když brod je daleko… náš pes je naučen smaostatnosti, je jak sám na zahradě, tak se mnou každodenně na vycházce, ale fakt servis 24 hod mu dělat nebudu. Ted,,když už jsou dny krátké, tak jde cca od 16 hod do baráku, kde má v zádveří svůj pelíšek a kde necháváme otevřený dveře, aby nás z obýváku slyšel + kdykoli jdeme kolem, tak se sním pomazlíme;pes jezdravý, žravý, nejeví se, že by byl bez sebe a že by si bez naší nepřítomnosti nevěděl rady. Máme v bytě koberec, takže opravdu ho dál nepouštíme, nechceme mít z bytu zachlupacený kotec.

• Citovat
  • Upravit
648
7.11.16 22:10

@redbulka no o chlupech bychom si mohly povídat :mrgreen: díky bohu za lino a denně se u nás min. vysává :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
7.11.16 22:12
@Icestar píše:
@redbulka Vy toho asi o borderkách moc nevíte, že? :think:
Psychotická borderka, která pase auta i chodce. Nebezpečná sobě i ostatním: https://www.youtube.com/watch?…
Toto je důsledek toho, když je hyperaktivní borderka ponechána svému osudu, aby si našla svou vlastní zábavu. A ne, není to o žádném polišťování nebo co :roll: Hlavně že to říká člověk, co sype psovi granule (jistě to bude moc príma kvalitka z Lídlu, že) na celý den jak krávě do žlabu

to v žádném případě, granule má velmi kvalitní, hypoalergenní, aby nežral jen semleté předražené obilí! A dostává 2× denně odměřenou dávku.
Krom toho mám pro něj většinou velké hov. kosti, děláme stopu s např. krůtíma kůžema atd.,občas ucho nebo jiný komeerční pamslsek. Dnešní psi se mají jak prasátka v žitě, ale opravdu z nich netřreba dělat tvory, které jsou celí bez sebe, když je člověk v práci. Ten náš pes má i denodenní minim.2 hod. ostré procházky

• Citovat
  • Upravit
redbulka
7.11.16 22:16
@Any83 píše:
@Barusatko jasně, že jí to udělá radost :) sice si tam nebude sama házet klacky a balonky ani běhat kolečka, ale normálně si zašmejdí, ledasco očmuchá, prožene nějakou tu veverku a vyčůrá se, kdy bude chtít a kolikrát bude chtít. Vyplácne se na sluníčku a bude koukat na lidi a auta přes plot… pomůže to i její fyzické kondici a zdraví. Rozhodně je to lepší, než čučet do zdi. Z příspěvku @Icestar si nic nedělej, určitě to myslela dobře, ale podle mě zbytečně dramatizuje.
Teta má taky borderku a dvířka na zahradu, Jack je hrozně spokojený :) vzhledem k tomu, že jsou velice movití a loupežníků se bojí, mají to určitě nějak ošéfované, aby se k nim těmi dvířky nikdo nedostal. Myslím, že by ti ideálně poradili přímo v nějakém specializovaném obchodě - co se zabezpečení týče.@redbulka hele ale víš, že v zateplené boudě je stejná teplota, jako venku ;) je to to samé, jako když si necháš otevřené dveře ven, nebo místo dveří domu zavěsíš rohožku. V psí boudě prostě kosa je, jen ty zateplené neprofukují při větru. Pes celoročně venku si zvykne, pes co bydlí v bytě a pak je najednou venku na noc, když je třeba 5C, tak mu moc fajn nebude, podsada nepodsada ;) kosu klepe v 10C i můj československý vlčák, protože je to pes gaučový, zvyklý na pěkných 22C celoročně.

takto teda chudák pes tvůj československý ovčák, když v +10 klepe kosu a ty se tím ještě jako chlubíš, jo, takoví psi, jsou-li zdraví a správně vedení, totiž nemají zájem jít se ohřát byť jen na verandu do domu i když jsou tuhé mrazy a sněží, mají hustý kožich a jsou uzpůsobeni na život venku a venkovní aktivity a ne zírat do krbu v bytě, což se líbí lidem, kteří si myslí, že se to musí líbit i těm psům :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný