Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky chtěla bych se tento rok jet podívat na průvod „krampusáků“ horských čertů do Rakouska .Byla jste tam některá ?
Uvažuju jestli tam vzít i 4,5letého syna.Čertů se moc nebojí ,ale toto je přeci jen „jiná liga“ tak váhám ,aby nám z toho nechytl nějaké trauma.
Budu ráda za jakýkoli názor a radu
.Díky
Tam jsou ti čerti dost děsiví,loni jsme to viděli a velcí kluci,9 let se báli jak hrom… ![]()
hmm..a chytají tam ty děti neboje nějak straší ? nebo prostě jenom jdou okolo ? A je tam hodně lidí ?
Já bych tam svoje dítko v tomhle věku nebrala
Ti čerti jsou trošku jinde než ti naši český čerti, i mě chvílema mrazilo, když jsme tam byli vloni. Koukni si na youtube pár videí, třeba tohle , ale je jich tam víc. Píšeš, že se čertů moc nebojí, já bych tohle viděla až pro dítě, které bere čerty jen jako zábavu a nebojí se jich vůbec.
já vím jak vypadají ,ale objektivně to nedokážu posoudit ,protože jsem se nikdy čertů nebála (a to nás navštěvovali pravidelně od mých cca3 let).Ale protože vím ,že některé děti u toho strašně brečí radši se ptám na zkušenosti .Malej se těší na čerty ,ale právě obávám se toho ,že ti 2 metroví obři mu trochu zmrazí ůsměv ![]()
Viděla jsem je pouze na fotkách a i to stačilo. Naživo bych se bála i já. Takhle malé dítě bych nebrala.
ty jo, tak já koukla jen na to video…a že mám s čerty zkušenost..dělám každoročně anděla
…tohle bylo moc i na mně…tohle bych nadala ani já
dítě bych asi nebrala ![]()
Meliora píše:
Já bych tam svoje dítko v tomhle věku nebralaTi čerti jsou trošku jinde než ti naši český čerti, i mě chvílema mrazilo, když jsme tam byli vloni. Koukni si na youtube pár videí, třeba tohle , ale je jich tam víc. Píšeš, že se čertů moc nebojí, já bych tohle viděla až pro dítě, které bere čerty jen jako zábavu a nebojí se jich vůbec.
Presne tak, opravdu bych nebrala i kdyz pises, ze se neboji.
Tam je to uplne jine nez u nas.
Holky a byla jste tam některá osobně?? Kdybyste viděly, kolik malých dětí běhá mezi těmi čerty, nebojí se a ještě je třeba tahají a provokují
Tam je rozdíl v tom, že se děti čerty nestraší jako u nás, tudíž nemají tu přirozenou obavu z čerta jako naše děti, že si je odnese, když budou zlobit…
NEvím, jestli tam vzít čtyřleté dítě, to je asi brzo, ale záleží na povaze ![]()
madi píše:
Holky a byla jste tam některá osobně?? Kdybyste viděly, kolik malých dětí běhá mezi těmi čerty, nebojí se a ještě je třeba tahají a provokujíTam je rozdíl v tom, že se děti čerty nestraší jako u nás, tudíž nemají tu přirozenou obavu z čerta jako naše děti, že si je odnese, když budou zlobit…
NEvím, jestli tam vzít čtyřleté dítě, to je asi brzo, ale záleží na povaze
Ano, ja to videla loni v Grazu.
Vim, ze u nich decka certy nestrasi, tudiz ty decka opravdu strach nemaji, jenze u nas se cely rok strasi, ze pokud budou zlobit, tak je odnese cert a tak si myslim, ze tohle videt nase decka, tak se z toho pos*rou.
Tak kluci se báli i letos,šla z nich docela hrůza,byli pěkně hnusní a i dospělí couvali…Bylo to takové divadlo,se strašidelnou hudbou,masky byly hodně vymakané,do našich dobrotivých čertů měli teda daleko,vypadali spíš tak,jak se v hororech znázorňuje ďábel a to není nic pěkného…Moc malých dětí tam teda nebylo a zblízka ty,co je měli rodiče na ramenou nadšeně nevypadali…Kamarádky dcera tam třeba už nechodí,ve 3 letech měla šok,když přišli k nim domů a od té doby ne…a to je jí 8.Bodejť,ty rohy se zdály i synovi ![]()
Ahoj, byla jste některá na pochodu čertů v Retzu? Potřebovala bych poradit ohledně parkování. ![]()
Byli jsme tam loni, určitě zaparkujte na prvním místě, které bude volné. Byly tam parkoviště hned na kraji města. Můj nechtěl chodit daleko pěšky a náhodou jsme zaparkovali blíže, ale byla to katastrofa, město je přeplněné…
@Hanka Adamov Moc děkuji, to jsem ráda, že tam vůbec nějaká parkoviště jsou. A v kolik hodin jste tam jeli? Vím, že ten průvod začíná v 16,30h. ale abych předběžně věděla jaký si dát časový náskok.
A bylo to pěkné? Díky moc. ![]()
Bylo to super, určitě můžu doporučit
Byli jsme tam asi dvě hodiny před začátkem průvodu, dali si sachr v kavárně, podívali se na stánky a našli si místo na koukání. Těch lidí tam jsou opravdu davy, tak jsme chtěli stát tak, ať dobře vidíme.