Krampusové v Rakousku

1853
6.11.11 16:31

Krampusové v Rakousku

Ahoj holky chtěla bych se tento rok jet podívat na průvod „krampusáků“ horských čertů do Rakouska .Byla jste tam některá ?
Uvažuju jestli tam vzít i 4,5letého syna.Čertů se moc nebojí ,ale toto je přeci jen „jiná liga“ tak váhám ,aby nám z toho nechytl nějaké trauma.
Budu ráda za jakýkoli názor a radu :kytka: .Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6398
6.11.11 17:09

Tam jsou ti čerti dost děsiví,loni jsme to viděli a velcí kluci,9 let se báli jak hrom… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
6.11.11 17:38

hmm..a chytají tam ty děti neboje nějak straší ? nebo prostě jenom jdou okolo ? A je tam hodně lidí ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
6.11.11 17:51

Já bych tam svoje dítko v tomhle věku nebrala :think: Ti čerti jsou trošku jinde než ti naši český čerti, i mě chvílema mrazilo, když jsme tam byli vloni. Koukni si na youtube pár videí, třeba tohle , ale je jich tam víc. Píšeš, že se čertů moc nebojí, já bych tohle viděla až pro dítě, které bere čerty jen jako zábavu a nebojí se jich vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
6.11.11 18:17

já vím jak vypadají ,ale objektivně to nedokážu posoudit ,protože jsem se nikdy čertů nebála (a to nás navštěvovali pravidelně od mých cca3 let).Ale protože vím ,že některé děti u toho strašně brečí radši se ptám na zkušenosti .Malej se těší na čerty ,ale právě obávám se toho ,že ti 2 metroví obři mu trochu zmrazí ůsměv :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9434
6.11.11 18:23

Viděla jsem je pouze na fotkách a i to stačilo. Naživo bych se bála i já. Takhle malé dítě bych nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
6.11.11 19:04

ty jo, tak já koukla jen na to video…a že mám s čerty zkušenost..dělám každoročně anděla :andel: …tohle bylo moc i na mně…tohle bych nadala ani já 8-o dítě bych asi nebrala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
6.11.11 22:33
Meliora píše:
Já bych tam svoje dítko v tomhle věku nebrala :think: Ti čerti jsou trošku jinde než ti naši český čerti, i mě chvílema mrazilo, když jsme tam byli vloni. Koukni si na youtube pár videí, třeba tohle , ale je jich tam víc. Píšeš, že se čertů moc nebojí, já bych tohle viděla až pro dítě, které bere čerty jen jako zábavu a nebojí se jich vůbec.

Presne tak, opravdu bych nebrala i kdyz pises, ze se neboji.
Tam je to uplne jine nez u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.11.11 08:01

Holky a byla jste tam některá osobně?? Kdybyste viděly, kolik malých dětí běhá mezi těmi čerty, nebojí se a ještě je třeba tahají a provokují :mrgreen: Tam je rozdíl v tom, že se děti čerty nestraší jako u nás, tudíž nemají tu přirozenou obavu z čerta jako naše děti, že si je odnese, když budou zlobit…
NEvím, jestli tam vzít čtyřleté dítě, to je asi brzo, ale záleží na povaze :-D

• Citovat
  • Upravit
13503
7.11.11 16:17
madi píše:
Holky a byla jste tam některá osobně?? Kdybyste viděly, kolik malých dětí běhá mezi těmi čerty, nebojí se a ještě je třeba tahají a provokují :mrgreen: Tam je rozdíl v tom, že se děti čerty nestraší jako u nás, tudíž nemají tu přirozenou obavu z čerta jako naše děti, že si je odnese, když budou zlobit…
NEvím, jestli tam vzít čtyřleté dítě, to je asi brzo, ale záleží na povaze :-D

Ano, ja to videla loni v Grazu.
Vim, ze u nich decka certy nestrasi, tudiz ty decka opravdu strach nemaji, jenze u nas se cely rok strasi, ze pokud budou zlobit, tak je odnese cert a tak si myslim, ze tohle videt nase decka, tak se z toho pos*rou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
29.11.11 08:31

Tak kluci se báli i letos,šla z nich docela hrůza,byli pěkně hnusní a i dospělí couvali…Bylo to takové divadlo,se strašidelnou hudbou,masky byly hodně vymakané,do našich dobrotivých čertů měli teda daleko,vypadali spíš tak,jak se v hororech znázorňuje ďábel a to není nic pěkného…Moc malých dětí tam teda nebylo a zblízka ty,co je měli rodiče na ramenou nadšeně nevypadali…Kamarádky dcera tam třeba už nechodí,ve 3 letech měla šok,když přišli k nim domů a od té doby ne…a to je jí 8.Bodejť,ty rohy se zdály i synovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
24.11.16 22:15

Retz

Ahoj, byla jste některá na pochodu čertů v Retzu? Potřebovala bych poradit ohledně parkování. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
24.11.16 22:24

Retz

Byli jsme tam loni, určitě zaparkujte na prvním místě, které bude volné. Byly tam parkoviště hned na kraji města. Můj nechtěl chodit daleko pěšky a náhodou jsme zaparkovali blíže, ale byla to katastrofa, město je přeplněné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
25.11.16 06:54

@Hanka Adamov Moc děkuji, to jsem ráda, že tam vůbec nějaká parkoviště jsou. A v kolik hodin jste tam jeli? Vím, že ten průvod začíná v 16,30h. ale abych předběžně věděla jaký si dát časový náskok. :) A bylo to pěkné? Díky moc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
25.11.16 09:06

Bylo to super, určitě můžu doporučit :palec: Byli jsme tam asi dvě hodiny před začátkem průvodu, dali si sachr v kavárně, podívali se na stánky a našli si místo na koukání. Těch lidí tam jsou opravdu davy, tak jsme chtěli stát tak, ať dobře vidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí