Kinetóza u dětí

2
22.10.11 23:13

Kinetóza u dětí

Ahojky,
prosím o radu.
Syn 6 let nikdy neměl problémy s cestováním, zvládal delší (až 3 hod.) i kratší cestování v čemkoli v poho. Na jaře jsme jeli busem do Francie a bohužel celou cestu prozvracel. V té době v okolí cosi řádilo, ale přesto mám od té doby šílený strach až zase někam pojedeme delší dobu.
Je možné, že se u něj najednou kinetóza projevila až teď? Máte někdo podobnou zkušenost? Je lepší prevntivně podat kinedryl a nebo čekat co cesta udělá? Máte někdo zkušenost s přípravkem AUTÍČKA - mělo by to být na nevolnost, ale nemělo by to dítě oblbovat.
Díky za každou radu. Jsem bezradná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9173
22.10.11 23:24

Kinetóza se může projevit kdykoli…kynedrilem nic nepokazíš, dle dávkování aspoň hodinu před odjezdem a podávat v intervalech dál při cestování. Nejíst těžká jídla a neplnit zbytečně žaludek, opravdu sem tam něco sezobnout. A nejlepší je spánek, po Kinedrylu může být ospalý, ale když hodně prospí, je to výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
22.10.11 23:35

Já jedla autíčka v těhu.Cucala jsem tak 3 najednou.Mě trochu pomohly,ale chce to silnější náturu,jsou hnusné,teda aspoň pro mě.

• Citovat
  • Upravit
10482
23.10.11 00:18

Do 3 let neměl náš vojta vůbec žádné problemy s cestováním a ve 3 najednou nedojel ani 20 min po praze.pak se to zas zlepšilo ale delší trasy jezdí pod kinedrylem… autíčka jsme zkoušeli ale vůbec žádný efekt to nemělo .myslím že se to může projevit kdykoliv..bohužel

Ale asi je nejlepší nejdříve zkusit ty autíčka a pak přitvrdit.my vime že by stačilo i půlku té čtvrtky,ale tu už nerozpulim..
Jo a nám se vyplatila fleesova deka,už kolikrát zchytla největší díl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.10.11 00:23

Díky za rady. Ta deka je supr nápad. Určitě přibalím na každou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
23.10.11 09:20

Na nevolnost dobře zabírá zázvorový esenciální olej. Stačí kápnout třeba na kapesník a lehce přičichávat. Pro děti od dvou let je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.10.11 10:28

Autíčka jsou fajn. Mám s nimi osobní zkušenost, bez nich delší cestu nedám. Chuťově mi přijdou fajn. Jsou na základě zázvoru a mají mít mandarinkovou příchuť.
Jinak co vím, ještě dělají lízátka proti nevolnosti, zatím jsem nezkoušela, ale opět by měly být se zázvorem.
Proti nevolnosti ještě dělají žvýkačky (trevel gum).
Jinak mně se ještě osvědčila homeopatika (Cuculine)

• Citovat
  • Upravit
10482
23.10.11 13:35

ty žvýkačky jsou pro dospělé. a jsou super, mám je vyzkoušené na sobě. ale pokud je opravdu problém s kinetozou, nic jiného, než kinedryl bohužel nepomůže. zkoušeli jsme to už mockrát, a vždycky to skončilo v dece..
bohužel kinedryl oblbuje, u nás by stačila ještě půlka té čtvrtky, co mu dáváme, ale nic slabšího nedělají (bývalo..) :( ale pro cesty nad 2 hodiny je to OK, Vojtu to oblbne akorát na cestu..

(ty autíčka jsou právě zázvor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario