Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky, teď si píšu s kamarádkou na FB a řešíme kojení a cestování. Kamarádka má měsíční miminko a říkala, že kojit chce maximálně do roka, že by chtěla jet k moři, ale bez prcka, že prý s dítětem to není žádná dovolená. A tak se ptám, jeli byste bez prcka? Já osobně si to teda neumím představit ![]()
Já asi ne, mám jich plné zuby, ale pořád bych na ně myslela a dovolenou bych si neužila
Bylo by mně strašně smutno.
jojo, jeli bychom, ale až tak příští rok..
plánujeme Karibik nebo Afriku a s ním by to nešlo..chceme na 14 dní..už bude ve věku, že ho babičky pohlídají…
Jasně…já tak byla při první holce, bylo jí 2,5roku a ted na wellnes pobytu, kdy bylo druhé 13měsíců…jojo, styskalo se, ale ten odpočinek je taky k nezaplacení
Po trech dovolenych s dcerkou uz ANO!!! S malym ditetem to NENI dovolena, ja teda jezdim s malou hlavne sama a pak mam dovolenou u more kde si ani nezaplavu, nevyspim se, nedam si drink, poradne se nenajim..Takze priste jedu sama.
Hele třeba kamarádka přehodnotí svůj názor jak jí dítko poroste - až z něj bude tak trochu osobnost. Měsíční mimčo je přeci jen ještě takový nekomunikativní ubrečený uzlíček
Osobně si dovedu představit prodloužený víkend s manželem bez dětí - nějaký poznávací - paříž, řím, něco na ten způsob. K moři se těším až pojedem společně, letos nám to nevyšlo ![]()
Pájinka25 píše:
Ahojky holky, teď si píšu s kamarádkou na FB a řešíme kojení a cestování. Kamarádka má měsíční miminko a říkala, že kojit chce maximálně do roka, že by chtěla jet k moři, ale bez prcka, že prý s dítětem to není žádná dovolená. A tak se ptám, jeli byste bez prcka? Já osobně si to teda neumím představit
Neumíš si to představit? Jestli to nebude tím, že máš jedno sedmiměsíční dítě
![]()
Já si to představit rozhodně umím.
Přesněji řečeno, momentálně jsem ve fázi, že aspoň na pár dní bez nich bych nejela jen k moři, ale úplně kamkoli.
Příspěvek upraven 15.10.11 v 23:13
BohunkaP píše:Pájinka25 píše:
Ahojky holky, teď si píšu s kamarádkou na FB a řešíme kojení a cestování. Kamarádka má měsíční miminko a říkala, že kojit chce maximálně do roka, že by chtěla jet k moři, ale bez prcka, že prý s dítětem to není žádná dovolená. A tak se ptám, jeli byste bez prcka? Já osobně si to teda neumím představitNeumíš si to představit? Jestli to nebude tím, že máš jedno sedmiměsíční dítě
Já si to představit rozhodně umím.![]()
![]()
![]()
![]()
ano, tak třeba až mu budou tři roky, tak třeba názor změním, ale překvapuje mě, že tohle dokáže tvrdit holka, co má měsíční mimčo ![]()
Příspěvek upraven 15.10.11 v 23:23
BohunkaP píše:Pájinka25 píše:
Ahojky holky, teď si píšu s kamarádkou na FB a řešíme kojení a cestování. Kamarádka má měsíční miminko a říkala, že kojit chce maximálně do roka, že by chtěla jet k moři, ale bez prcka, že prý s dítětem to není žádná dovolená. A tak se ptám, jeli byste bez prcka? Já osobně si to teda neumím představitNeumíš si to představit? Jestli to nebude tím, že máš jedno sedmiměsíční dítě
Já si to představit rozhodně umím.![]()
![]()
![]()
Přesněji řečeno, momentálně jsem ve fázi, že aspoň na pár dní bez nich bych nejela jen k moři, ale úplně kamkoli.
Pájinka25 píše:
ano, tak třeba až mu budou tři roky, tak třeba náor změní, ale překvapuje mě, že tohle dokáže tvrdit holka, co má měsíční mimčo
Už Jan Werich kdysi říkával: „jsme lidé různé…“
Ano,nemusela bych k mori,stacilo by mi pod stan za barák,jen aspn na dva dny pryc d tech certiku ![]()
já bych jela, ale děcka by se mnou asi nemluvila
Týden bez hádek, pošťuchování, řevu, dohadování… to by byl ráj ![]()
Ahoj ,tak já bych dítě sebou k moři taky nebrala.Za prvé z toho ještě stejně nic nemá a navíc ani pediatři to neradi vidí,když tak malé dítě již cestuje k moři.Navíc ani pro mně by to nebyla žádná dovolená,páč bych stejně se o prcka musela starat a vařit mu.Dávat mu místní jídlo bych fakt neriskovala.Tak na co vyhazovat tisíce a ještě se děsit aby tam mimčo neonemocnělo a pak si to ani neužít a moct si odpočinout.Já osobně bych teda ,ale ještě takhle malé dítě neopustila ani v Čechách.
nagari píše:..ono záleží jak, kde…musíš je do civilizované země : Španělsko, Itálie, Chorvatsko…a přece prckovi nemusíš dávat místní jidla…díky globalizaci najdeš tam to samé co u nás..
Ahoj ,tak já bych dítě sebou k moři taky nebrala.Za prvé z toho ještě stejně nic nemá a navíc ani pediatři to neradi vidí,když tak malé dítě již cestuje k moři.Navíc ani pro mně by to nebyla žádná dovolená,páč bych stejně se o prcka musela starat a vařit mu.Dávat mu místní jídlo bych fakt neriskovala.Tak na co vyhazovat tisíce a ještě se děsit aby tam mimčo neonemocnělo a pak si to ani neužít a moct si odpočinout.Já osobně bych teda ,ale ještě takhle malé dítě neopustila ani v Čechách.
Byli jsme letos v Bulharsku - prckovi byl rok - a super - vzala jsem skleničky a jen jsem mu vařila na pokoji kaši a snídani ( jogusrt s něčím) jsem mu umíchala a podala přímo na snídaních, takže baštil s námi. ![]()
..jo a Bulharsko je dovolená za pár korun ![]()
Já bych nejela, bylo by mi líto, že tam není taky. Moc jsem se na tohle těšila, až svoje děti všude vezmu a všecko jim ukážu… I za cenu, že teda pěkných pár let na dovolené jen tak nezavřu oči ![]()
Něco jiného je třeba prodloužený víkend někde s manželem za účelem utužení vztahu - ale dovolená jako taková, pro mě jedině jako rodina.