S batoletem na hory

kockodanka
7.10.11 09:53

S batoletem na hory?

Premyslime o tom, ze vezmeme naseho syna v zime do Alp, to mu bude cca 14-15m. Jela by zrejme jeste babicka a muzova ctyrleta dcerka. Vetsinou by asi jeden z nas lyzoval a druhy byl s ostatnimi a staral se o mrne a dceru. Holka jeste nelyzovala, takze bychom ji to ucili (mozna by sla i do ski skolicky, je desne spolecenska a to by se ji urcite libilo). Takze je to o popeleni se na snehu, prochazkach a asistenci u lyzovani male. Myslite, ze je to magorina? Nebo se to da zvladnout? Ma nekdo zkusenost? Tipy? Urcite bych pockala bliz k terminu, jak na tom kluk bude s pohybem, naladama atd… Ale ted tak uvazujem.

Taky me napada, jak se to resi s takhle malym ditetem a slunecnimi brylemi? Kdyz bude na snehu ve slunci velkou cast dne, tak to asi bez nejakych bryli nepujde predpokladam…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
7.10.11 09:58

s miminem na horách jsme byli. bylo to normální - obě děti měly sluneční brýle a bez problémů. různě jsme chodili na procházky, pekáčovali, lyžovali… zvládli jsme to sami s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.10.11 10:11

my jezdili na hory s terkou uz kdyz mela mesic…byla zaparkovana v kocaru pod sjezdovkou a my se stridali…stejne tak loni kdyz mela kolem roku to bez problemu slo. vzdycky jsme byli samy dva :wink: letos dostane lyze k vanocum tak bude sranda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kahaja
7.10.11 10:13

Pokud je to magořina, tak jsme magoři. Jedeme do Alp ve lednu. Dětem bude 7 let a 12m. Taky berem babičku na střídání se v hlídání prcka. Starší už lyžuje pomalu líp než my. Prďola bude na sáňkách, v hotelu, nebo možná už capkat ve sněhu :nevim: . Jediné co může být problém je cesta, ale pokud nezkusíme - nezjistíme. To taky můžem prosedět život doma na zadku…

• Citovat
  • Upravit
15074
7.10.11 10:13

Tak to je na vás. Mě by asi bylo líto, zrovna v Alpách nelyžovat intenzivněji. Jestli není lepší když už s pididětma, tak se vyřádit tady v Čechách. Tedy tak to dělají známí, tady jezdí na hory kvůli dětem a do Alp či jiných zahraničních center jezdí sami, aby si to užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
7.10.11 10:18

Ahoj jo, v pohodě. Já teda měla děcko jedno.
Já ho odnosila v krosně, trochu jsme se střídali abych si taky zajezdila.

http://img7.rajce.idnes.cz/…images/s.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
7.10.11 10:56

Tak jo, to zni dobre. On teda malej je dost narocny ditko, uz ted treba moc nevydrzi se ani nosit ani byt v kocare, pokud nespi. Tak treba ty sanky zkusime. Na zadne dovolene jsme s nim jeste nebyli, se spanim a vsim je takovej narocnej, no. JInak my zijeme v Anglii, tak na hory poletime letadlem, coz je strasny. Taky bych radsi vyjela vlakem jen tak na den jako driv :-D I za normalnich okolnosti je tohle cestovani s nim ocistec. Tak ale jak uz tu nekdo psal, clovek by musel porad sedet doma na zadku..

Příspěvek upraven 07.10.11 v 10:59

• Citovat
  • Upravit
4648
7.10.11 10:57

Ahoj,
byli jsem loni v Alpách, mladšímu bylo 20 měsíců, staršímu 4 roky. Starší do té doby moc nechtěl dělat obloučky, tam začal a jezdil s námi normálně po modrých sjezdovkách. Samozřejmě jsem se tempem přizpůsobovali. Byli s námi moji rodiče a brali jsem i mladšího lanovkou (kabinkovou) s kočárem na kopec. Děda ještě lyžuje, babička už ne, tak ta blbla s mladším (a občas tam s nimi byl i někdo z nás), po obědě spal na kopci v kočáře a myslím, že byl naprosto spokojený. Letos to bude trochu problém se spaním, do kočáru už se nevleze, tak budeme nějak improvizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
7.10.11 11:02

Jeste mi poradte, jak s tema slunecnima brylema? To by mel normalni nejaky malicky detsky? Ja si nejak neumim predstavit, ze si to neserve… Ted na nem nevydrzi nic, co si muze stahnout dolu, vcetne ponozek a puncochacu 8-o O cepici nemluve.

• Citovat
  • Upravit
9454
7.10.11 11:05

s brylema se to snad s vekem lepsi..ale nektery decka to nehcocu vubec no…nase uz je ted paradnice tak nosi rada. do roku a pul to nesnesla vubec. kdyztak aspon cepicu s ksiltem no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.10.11 11:07

Nečetla jsem diskusi. My byli s malým na horách v jeho necelých dvou letech a bylo to super, jela bych klidně znovu. Měli jsme s sebou sáňky a chodili na dlouhé procházky ,malej přestal kašlat a krásně spal.. Byli tam i rodinky s mnohem mladšími dětmi, miminky… takže proč ne

• Citovat
  • Upravit
teresa20
7.10.11 11:08

Sluneční brýle bych určitě dala, zvlášť v Alpách. Ono se to sluníčko odráží od sněhu a fakt to štípe do očí.. My to nevěděli, neměli jsme a malej si oči docela mnul, stejně tak si stěžoval i čtyřletý chlapeček známých..

• Citovat
  • Upravit
26653
7.10.11 11:10

my jsme byli lonskou zimu tady v čechach na lipně.je to tam super pro rodiny.kači byla ve školičce,byla nadšena a letos se už moc těši.te s nami pojede ještě pulročni mrnous tak uvidime,jak to zvladnem.počítame,že se budeme střidat.zatim se mi s dětma nechce na lyžovačku do alp.ale mame v planu aspon na 3 dny někam děti udat :mrgreen: a zajet si sami :dance:

ale každopadně jedtě,aspon ten relax,změna prostě si to užít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
7.10.11 11:10

vůbec bych se toho nebála :palec: moje dilema je větší, my bysme rádi vyrazili letos na jaře jen na jeden dva dny, na konci sezony, kdy ale malýmu bude cca 3-4 měs. a to se mi zdá fakt brzo - když tam navíc bude spousta jiných dětí, tak abysme tam nechytli nějakou virozu pitomou…takže letos to asi oželíme.
ale napřesrok, kdy mu bude nějakých 12-14 měs. už nás zastaví jedině přírodní katastrofa :mrgreen:

mojí ségru vozili na hory taky od nějakých 9ti měsíců a pohoda, jen byla pořád jako čuně, když se po chalupě na né zrovna prvotřídně čistých chodbách proháněla po čtyřech :lol:
u nás je ale výhoda, že se jezdí na klubovou chatu, kde se všichni léta známe, takže je to supr s hlídáním, nemusíme mít strach, že by se dítko ztratilo, nějaká dobrá duše ho vždycky odchytne, jak peláší chodbou a odnese k mamině :-P :-P nebo je tam dostatek „hlídacích tet“, které si rády mimčo na nějakou tu hodinku půjčí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
7.10.11 12:10
Macicek76 píše:
http://www.lekarna.cz/…acnimi-skly/
koupila jsem něco podobného pro syna na léto a nesundával to, drží dobře, nepadají a netlačí za ušima…

Tak tohle by si urcite sundal taky, ale asi ne hned :mrgreen: Mrknu na to, diky moc za odkaz. Neco takovyho poridim, bude se hodit i na leto.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix