Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky vozíčkářky ![]()
Mám na vás dotaz ohledně fusaku do Chariota. Máte některá ten celoroční originál fusak? Já si objednala Emitex, ale dneska jsem zkoumala, jak ho tam přidělám, aby držel. A na nic jsem nepřišla
Ten originál má takový hezký „úchytky“ na tu horní tyčku, jako se přidělává miminovník. Si říkám, jestli jsem neudělala s Emitexem chybu. Jak jste to řešily vy? Máte nějakou vychytávku, jak to tam přidělat, aby to drželo?
Za případné tipy děkuji předem…
Alpaka píše:
mám Aesthetic, držel dobře. Už ani nevím jak.
Dobrý den, mám originál fusak CHARIOT. Mohu Vám ho nabídnout. Máte zájem?
Naďa Špačková píše:
Dobrý den, mám originál fusak CHARIOT. Mohu Vám ho nabídnout. Máte zájem?
No, sice už mám Emitex, ale ráda kouknu na fotky a přečtu si vaše zkušenosti. Možná bych si ho od vás pořídila. Můžete mi napsat na leona@hubnuti4you.cz?
Dobrý den,
mohu se Vás zeptat, jak jste vyřešila „problém“ s fusakem emitex? Uvažujeme totiž také o jeho koupi… Když jsme vyhledávali, zda by se dal do vozíku použít, vyběhl nám i Váš příspěvek a tak trochu nás jeho koupě zbrzdila ![]()
Díky za konzultaci ![]()
zdeva píše:
Dobrý den,
mohu se Vás zeptat, jak jste vyřešila „problém“ s fusakem emitex? Uvažujeme totiž také o jeho koupi… Když jsme vyhledávali, zda by se dal do vozíku použít, vyběhl nám i Váš příspěvek a tak trochu nás jeho koupě zbrzdila
Díky za konzultaci
No, moc jsem to nevyřešila. jediné, na co jsem přišla je to, že jsem z jiného fusaku použila upevňovací pásek a chytla jsem jím poutko fusaku za horní tyčku vozíku. Je to trošku vidět na fotce. Ten origoš celoroční fusak jsem zatím neměla tu čest vidět na vlastní oči. Ale musím říct, že jak máme ten dvojitý fusak Emitex Combi Exklusive, tak i v mrazech pod -10°C byl syn v pohodě a do fusaku jsem mu dávala jen tlusté punčocháče, botičky, body se svetříkem a bundičku. Kdyby měl kombinézu, tak by se upekl. Ten fusak je fakt hodně teplý.
Díky za info i za foto. Nakonec fusak emitex asi koupíme. Přijde mi na zimu takový „teplejší“ než originál. Ale ten jsem bohužel neviděla v reálu, takže se možná mýlím ![]()
Můžu se Vás ještě zeptat, od kdy jste začala prcka vozit ve vozíku a kdy i za kolem?
Syn se narodil začátkem března, vozík jsme kupovali v půlce června a začala jsem ho vozit v miminkovníku, ale ne na dlouho. Max 1,5 hodiny. V červenci jsem začala jezdit na bruslích, tak tam býval taky 1-1,5 hodiny denně. Ale on pak od přelomu července a srpna odmítal být v kočárku, štvalo ho, že nic nevidí a radši chtěl do vozíku, tam i usnul, na rozdíl od kočáru. Za kolem jsem ho loni měla jen párkrát chvíli na zkoušku, protože partner měl úraz kolene a na kole jsme v podstatě nejezdili, za to na bruslích jsme byli denně ![]()
A na podzim jsem vzdala kočár (sporťák jsme ani nepoužili) a pořídila jsem si jako kočárek do obchodů apod. Cybex Callisto. Na vozík nedám dopustit a syn je tam taky rád. Kdybyste se chtěla ještě cokoli zeptat, klidně napište soukromou zprávu ![]()
Naďa Špačková píše:
Dobrý den, mám originál fusak CHARIOT. Mohu Vám ho nabídnout. Máte zájem?Můžu se zeptat, zda ten fusak ještě pořád máte a za kolik byste ho případně prodala? Teď jsme koupili vozík, synovi je 7 týdnů a už bychom rádi vyrazili na kolo, tak přemýšlím, jak ho do vozíku vhodně obléknout a ten fusak mě opravdu nadchnul
Dobrý den, téma je starsi, ale rada bych se zeptala na to samé. Blíží se zima a my plánujeme chariota využívat na 100%. Můžete mi doporučit fusak?
Moc vám dekuji ![]()
Dobrý den, taky se připojuji ke staré diskusi o fusaku do chariota na zimu. Taky bychom ho rádi používali i v zimě. Máte někdo zkušenosti s fusakem emitex combi 3v1 deluxe anebo monti 3v1? Dcera bude mít rok a přijde mi to jako celkem dobrá volba..a prosím vás používali jste tu opěrku na hlavu pro již sedící dítě? Naše je pořád v miminkovníku..viděla jsem totiž i kočárek s polštářem za zády místo originál opěrky. Děkuji.
Nakonec jsem hledala fusaky a šla do emitexu. Je skvelej..máme ten 5v1 novinku. Na internetu jsem našla paní z Ostravy, která nový prodávala od 1tis Kč
, je úžasnej a vyšel nás o 1,4tis min než v obchodě
. ma spousty uchytu a velmi variabilní. ![]()
Pěkné odpoledne. Mám taky dotaz k tématu. Už několik dni si lámu hlavu, který fusak koupit
Ideálně originál, asi sedí bez chybičky. Ale nejsem si jistá, jestli je na hory (máme chariot i s bežkami) dost teplý. Cena není nízká na to, aby se člověk spletl
Máte některá s fusakem od Thule zkušenost? Loni jsme měli malou, měla tak 3mesice zabalenou ve fusaku a ještě v péřovce a zvládla tak -15. Letos jsem chtěla něco komfortnějšího, než krizové řešení.
Opravdu nehledam fusak do města. To bohaté zvládá s obyč fusaky. Ale na ty hory…moc si nevím rady. Jestli koupit originál nebo radši peří (která značka dělá fusaky na hory?) nebo ovci?
Moc děkuji za reakce ![]()