Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky. Zkusily jste některá cestovat novými vlakovými spoji Regiojet (Studentagency) třeba mezi Prahou a Ostravou s kočárkem? Doporučíte nějaké konkrétní místo, kam se vejde? Díky za reakce.
zatím ne, ale občas jezdím do Prahy. Právě před chvilkou jsem si z místního tisku vystřihla jejich minijízdní řád, že bych to zkusila, kdyby se to šiklo.
JInak jezdím Eurocity a jsem spokojená.
ja se jim prave chystam napsat email, jak je to s kocarkem, tak pak pisnu, co mi odepisou
(teda az mi bude fungovat seznam email
)
ahojky, ja jela olmik havirov, jednou s nositkem, podruhe s golfkama, bylo to v poho, ale obavam se ze normalni kocarek se tam asi nevejde ![]()
nejsou totiz jeste vagony pro rodice s detmi, az od prosince
doporucuji vagon, kde jsou kupe se sedadly po 4 a ne po 6, protoze ty golfky se vejdou do mezery mezi sedadly a nevadi spolucestujicim, ja je mela v pohode, i jsem tam prebalovala spunta pokajdenýho
.protoze, kdy by byl kocar na chodbe tak prekazi v chozeni cestujicim
kdyby neco pisni SZ
jo a jeste doporucuji kreditovou jizdenku a rezervaci vcas, to jsou pak nejlepsi ceny
tak tu mam odpoved primo od Regiojet ![]()
"Kreditovou jízdenku můžete využít pro nákup jízdenek na autobusovou i vlakovou dopravu.
Přepravu kočárku prozatím nemůžeme cestujícím garantovat. Každopádně se budeme snažit umístit dva kočárky do vlaku. Náš vlakový personál Vám s kočárkem do vozu rád pomůže. Zatím bohužel není možné, aby se klienti dostali i s kočárkem ke svému sedadlu - důvodem jsou úzké dveře mezi chodbičkou a oddíly pro cestující. Od prosince však budou na linku Praha - Havířov nasazeny nové vozy, které toto již umožňovat budou.
Děti do 6 let věku doprovázeny osobou starší 10 let jsou přepravovány zdarma. Při rezervaci online zadáte jízdenku pro 2 osoby a u druhé osoby zadáte tarif dítě 0-6 let s doprovodem."
díky za info. taky jsem tam včera večer psala mail, ale zatím bez odpovědi.
Ty vlaky jsou tak široké že se kočárek vejde kamkoliv
Jinak až budeš vybírat místo, vyber takové kde jsou jen 4 sedačky v kupéčku (ne 6 sedaček), tam by se ti mohl vejít poskládaný kočár do kupéčka, protože je tam místo jednoho sedadla takový velký prostor na bágly
A jinak kdybys chtěla mimčo vozit po vagonu tak tam na to maj spešl kočáry ![]()
Holky a co když chci jet sama se dvěma prcky? to ten jeden bude platit? to je jak autobuse
asi raději využiju jiný spoj. Nevíte někdo?
Zuzko, ano, bohužel. Jedná se o to, že jízdenka na spoj IC RegioJet obsahuje už i rezervaci místa k sezení, které se pochopitelně poskytuje i dětem do 6 let. Druhý a další cestující do 6 let ovšem i tak získá poměrně výraznou slevu z jízdného.
Ahoj nevite jak to je ted? Kocarek nemusim mit u sebe ale vejde se jim tam? Jedu s triletakem a trimesicni Praha-Ostrava
My jeli před měsícem do Olomouce. Vejde se (měli jsme velký sporťák, ale místa je teda fakt málo. Úzké uličky, v dětském kupé jsme ho museli složit, aby tam bylo trochu k hnutí. S lehkejma golfkama asi dobrý, ale s hlubokym, nebo se sporťákem docela vopruz.
Lepší volba je Leoexpress. Nastoupím i vystoupím bez pomoci, kočárek mám přímo u sebe. Ale při rezervaci si dejte pozor na to, kde vám to dalo místa a změnte si je. Systém mě pravidelně dává do jiného vagónu než mé 2 děti (1 a 3 roky). No jízda by to pro mě byla odpočinková. Nyní jezdím s golfkama, ale přetím x-krát s hlubokým a vždy noproblem. ![]()
Ja teda jela s kocarkem v regio jednou a naposledy-za me teda katastrofa. Mam celkem msly kocar sportak sle mista malo vlezla jsem dverma tak tak a v detskem kupe zalezi na ktere strane vagonu sedis. Ja ho potrebovala mit rozlozeny… A to se jeste moc netvarili na to ze ho budu mit u sebe.
Jsem volala na infolinku a tam mi rekli ze muze bejt v prvnim nebo poslednim vagone. Tak snad to prezijem. ![]()
@Kofolová Jela jsem s nima s kočárkem už mockrát, ale LeoExpress je opravdu v tomto směru mnohem lepší, jak už tu nškdo zmínil. V dětském kupé RJ se kočárek vejde taktak (zabere místo u sedačky pro to dítě), jinak mi to většinou dovolili i mezi vagony u wc, pokud tam nebyl ten pojízdný vozík. Jako dá se to, ale když cestuju s dcerou sama, je to celkem otrava - oproti LE nejsou vlaky bezbariérové, takže v jedné ruce dítě, v druhé kočár, v třetí zavazadla a do toho řešíš nejdřív ty schody a pak hned co s kočárem (kam s ním + musíš ho složit) ![]()
Ale oproti ČD samozřejmě stále luxus ![]()