Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte,dobry den…mozna pristi mesic bych chtela zacit jezdit do mesta s malym…zatim jsme jezdili jen autem,docela se mu to libilo-teda pokud zrovna nedostal hlad a nebo nehodil kakina ![]()
Maly ale se chce porad nosit na rukach,ze zacatku mel hodne bolesni briska,mliko nestacilo,tak plakal a plakal,tak jsme se naruce nevyhli,tak mozna si navykl,ale k dotazu..
Co kdyz bude rvat,ze nebude chtit byt v kocaru,mam se snazit jej zabavit v nem a nebo vzit do naruce(kdyby bylo leto,tak neresim,ale je chladno)???Maly docela rad jezdi v kocaru,ale musi byt v pohybu,idealne po pekne drnciovacce(ceste),ale jakmile se zastavime a zrovna tvrde nespi,tak po chvilce zacne hlasite protestovat
![]()
a pak jak v zime???v autobuse porozepinat nanoznik,fusak a neco svlect-treba cepicku a nebo nechat a treba jen rozepnout kombinezu,ci svetr?(nevim co bude mit na sobe a podle pocasi)??
jak vam se cestovalo s malym minkem,kor v zime a jeste k tomu na krmeni z lahvicky??? ![]()
PODOTYKAM ZE CESTA DO MESTA BUSEM TRVA PUL HODKY ![]()
OMLOUVAM SE MOZNA ZA STUPIDNI DOTAZY,ALE ZAJIMA ME TO A TED NA PROCHAZCE JSEM NAD TIM PREMYSLELA,TAK JSEM TO HNED SUPLA NA ME EMIMINO ![]()
PEKNY DEN
Radka
ahoj, my jsme cestovali s malým dost i busem i zimě. oblečeš/vyslečš ho podle potřeby, někdy je chladno, někdy je přetopeno. já malého rozepínám i v obchodě. v autobuse to taky hezky drncá, toho se neboj, že by ti u toho nespal:-) a na cestování je krmení z lahvičky jednoduší, než kojení, ne?? prostě mu tu lahvičku přidržíš. to zvládneš, neboj ![]()
ahoj Radu
pokud cesta trvá půlhod,tak bych rozepla fusak,kombinézu, možná sundala čepičku, to stačí podle mě. Z kočárku bych určitě nevyndavala, musí si zvyknout na cestování něčím jiným než autem, pohladila bych, dala dudlíka nebo napít, at ví že jsi u něj a vše je v pořádku!! at se vám dobře cestuje!!
Ahojky, já jsem vždy jen odhrnula nánožník a rozepla fusak…jakoby jsem ho jen odkryla…To je jakoby sis ty svlékla jednu vrstvu oblečení,nebo rozepla bundu…Pokud je v bude teplo…No každopádně tam je tepleji než venku
Malý byl v buse hodný,ale myslím, že pokud mu stačí jezdění s kočárkem tak by mu mohlo stačit i to, že jede autobus…Vnitřně to tělo cítí jako pohyb… Ale řekla bych, že je to o miminku. Zkus jet ještě teď kdy není mráz na zkoušku a podle toho uvidíš
!!! Přeju šťastnou cestu ![]()
alvapinko,no ja jeste venku z lahvicky nekrmila,takze nevim jak bych ho krmila treba v buse,v leze by se z flasky zadavil,ne?
ja doma krmim v sede,pokrcene nohy a maly na nich,jak kdyby byl na sikme plose… a nebo hlubokou na tu chvili napolohovat
fakt nevim…maly je na MM+sunaru
verco ahooojky,zdravim te,no jooooo vy hned cestovali busem od zacatku,mi zacnem pozdeji(tak druhy,treti mesic),tak jeste nevim co a jak…maly chce byt porad za pohybu,tak snad buse stacit jak drnca bus,jinak na prochazce chodime a chodime,ani casopis na lavecce neprestu,ale zas dobry na kondicku
zdravim Matyska ![]()
brokino,ja prave jeste se vyhybam busum apd,az busem po sestinedeli a nejakym ockovani,zatim nas vozi tatinek,ale uz to zacina byt komplikovane,takze nevim co cekat ![]()
Radu určitě se ti v leže nezadáví, vždyt se miminka i kojí vleže nebo pijí z flašky…neboj mají reflex že co jde jinam tak vyblinkají a určitě se neudusí!!
ahoj, stačí když ho odkreješ (rozepneš fusak, sundáš čepičku,..) a myslím, že to, že jede autobus by mu mohlo stačit
z lahvičky je to určitě snazší, než když kojíš a neboj, nezadáví se
jinak já se ze začátku děsila, co když mi malá začne řvát v autobuse, ale popravdě se to nestalo snad ani jednou, když byla malinká, tak spala a když povyrostla, tak jí bavilo koukat kolem ![]()
Vercaa píše:
Radu určitě se ti v leže nezadáví, vždyt se miminka i kojí vleže nebo pijí z flašky…neboj mají reflex že co jde jinam tak vyblinkají a určitě se neudusí!!
tak kdyby byl trosku zvedly,tak to beru,ale kdyz lezi uplne jak prkno na rovno
a kdyz maleho kojim,tak je na boku… ![]()
no proste jsem to jeste takhle nezkousela,tak ted bude cas krmeni,tak uvidime ![]()
Taky jsem nerada krmila v leže,ale nemusíš se fakt bát…Kdyžtak jsem mu dala jakoby ruku pod krk,hlavu a ramena a jakoby si ho přizvedla a nakrmila… Jasné busem určitě až po šestinedělí !!! A v tu zimu to je ještě horší…všude prskající lidi…blééé. Ale já mám kluka se sníženou imunitou,tak jsem to víc řešila ![]()
Možná by nebylo špatné zainvestovat do šátku, tak budeš mít jistotu, že je mimi teplo, bude v klidu a ty se nebudeš nervovat. Eli snáší kočárek v pohodě, ale v takovém hnusném počasí si ji radši vážu. Navíc šátek můžeš složit pod kočár, nezabere moc místa ![]()
Krmit můžeš i v náručí, nakloníš si prcka jak potřebuješ a nezabere to moc místa. Ani vleže se ti nezadáví, vždyť se tak i kojí
brokino,no prave…moc nemam radost z toho cestovani,ale co se nadelaaaa a stema nachcipanyma lidma mas pravdu,docela se toho bojim…nastesti to neni nejak napraskany bus lidma,no uvidime…to nadzvednuti hlavickyy me ted taky napadko,alestejne bych ho musela zvednout na odrihnuti…
kajuli,ja premyslim nad jinou variantou „noseni“,takze obvolavam zname a budu zkouset co sedne…
ten satek nabizela kamaradka,ale ja se tehda bala nad manipulaci nez maho uvazu,tak jsenm to odlozila,ale mozna si uz troufnu…diky
A co Manducu?? Je nasazená rychleji…
JJ občas je to zážitek v buse, lidi jsou někdy šíleně bezohlední,ale když to jinak nejde tak se busem musí.
Manduca je fajn…taky jsem uvažovala… ale není tam nějaká věková hranice?