Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
není, má novorozeneckou vložku…ve dvou třech měs,už bych se jí vůbec nebála! na výlety ideální,do města taky..
Tak malýho jsem v autobuse nikdy z kočáru nevyndavala, řidiči jezdí jak prasata, nechtěla jsem riskovat, že spadnu i s malým v náručí. V zimě jsme to dělala vždycky tak, že jsem sundala deku, pokud ji měl, rozepla bundu, sundala čepici, rukavice, šálu.
A jak se nám jezdilo? Záleželo na tom, jak byl narvanej autobus. Když jezdilo málo lidí, tak to bylo fajn, ale když jsem museli jezdit ve špičce, tak se taky stalo, že už jsme se do autobusu nevešli a museli čekat na další spoj, což v zimě není zrovna příjemný.. Do toho lidi držkujou, jak kočár překáží, nejsou schopní uvolnit místo na kočár, neberou ohled, nedávají pozor atd. Zkrátka žádnej med.
Ale malej to zvládal fajn, ten problémy neměl. ![]()
radusko,tak to cumim ze mas hodne spatne zkusenosti
nechapu ,ze lidi dokazou takovi byt ![]()
od kolika tynu jste jezdili?
Od šesti měsíců, to jsme začali chodit na plavání. Do té doby jen zřídka. Jsem ráda, že už to máme za sebou, protože někdy to opravdu bylo za trest..
Ono asi záleží jak kde, já mám spíše dobré zkušenosti kdy mi lidé sami nabízejí pomoc s kočárkem, jsou ohleduplní atd. Je to o lidech,i mě se stalo že se lidi tvářili blbě proč lezu s kočárkem do autobusu,převažují ty dobré zkušenosti ale naštěstí!
Broki - do kolika kil ted nevím, ale dá se to vyhledat na netu když si zadáš Manduca…
to je pravda,ze zalezi na lidech,ale radej nebudu nic cekat v tom autobuse(pomoc apd.) a budu treba mile prekvapena…ono nam ty vyjizdky prvni budou vychazet zrovna na chripkovy epidemie,ach jooooo,i doktorka dnes v poradne moc nedoporucovala jezdit busem,pry jen v nej pripade…
Radu to je jasný
Na druhou stranu sama velký kočár do autobusu nedostaneš,takže nasadit úsměv,třikrát poděkovat a lidi se můžou přetrhnout
Dr.má pravdu an druhou stranu ho ale nemůžeš uplně izolovat od lidí,pak chytne první bacil co mu přeběhne přes cestu a je zle.Matýsek byl zatím jen jednou nemocný,tuk tuk,co je rýma,kašel zatím nevím ![]()
Ony ty miminka jsou chráněné a zas jen tak rychle něco nechytnou… MHD sice pro něj není úplně nej,ale úplně stejně špatné jsou nákupní centra…a tam předpokládám taky chodíš,ne? Tam jen cirkuluje vzduch přes klimatizaci ve které je kde co…a to i v zimě…Oken tam moc nebývá ![]()
tak u nas se nakupuje stylem,ze zajedem do sopace a brokino-pritel rajsuje po venku a ja udelam rychlo nakup a s vyplazlym jazykem vybiham s plnym nakupnim kosem…maly jeste v obchode nebyl a ani s tim nejak nespecham…
Veru,jojo to jasne,nechci sklenikobvou kvetinku,ale myslim ,ze vse postupne,takze obcas navsteva a prodluzovat,pak i casteji…ja vim,ze nemocem nevyhnu,ale doporucovala to i doktorka,ze vse postupne,tak se ji ridim…jinak jedna nemoc v desti mesicich,tak to je v pohodeeeeeeee ![]()
Tak to je správné
Nemám ráda jak chodí maminky sotva narozených dětí rajzovat po obchodech…Chápu, některé na nákupy musí a nic jiného jim nezbývá,ale do těch tří měsíců jsem se obchodům vyhýbala obloukem. Ale jak se říká…nic se nesmí přehánět…
jojo,to joooo,mozna nemam dostatecnou kuraz,ale kolikrat jak vidim v nakupnich centrech maminky uplne s nejmensima miminkama,tak mam smisene pocity…chapu,ze treba nakoupit se musi,neni moznost treba tatinka a nebo nekoho jineho poprosit a nebo neni moznost hlidani,ale ty maminy se couraji,jezdi po butikach a proste kam by se honily…
tak tesim se az budu paradit maleho a chodit kam bude potreba dle libosti,ale jeste si hold musime pockat,ale tady nejde o me,ale o Maxe