Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Máte doma křečka nebo křečíka? Tahle diskuze je jen o křečcích ![]()
Možná, že se teď zeptám na trochu blbou otázku. Může křeček müsli tyčinku? ![]()
https://www.emimino.cz/…ecek-105017/
diskuse u křečcích
A lidskou müsli určitě ne, je sladká, akorát si s tím zalepí torbičky a bude mu blbě. Radši kousek vajíčka natvrdo - bílku, tvrdého sýra, moučného červíka, to si pochutná a doplní bílkoviny.
Taky radši doporučuji moučného červíka než musli tyčku. Můj křečík miloval bílý jogurt
nebo tvaroh. Nevím, jestli to můžou, ale nikdy mu po tom špatně nebylo a moc mu to chutnalo ![]()
Dobry vecer.
Chci se zeptat ci muze krecek jist obrousek dala jsem jim tam obrousek a vsimla jsem si jak se po nem oba vrhli a zacali jist a schovavat ho tak nevim ci ho muzou nebo ne tak jsem jim ho radsi vzala kdyz jsi nejsem jista prosim o vasu radu kdo ma s krecky uz skusenosti nemame je ani tyden a nerada bych o ne prisla hlavne dcera by byla mos smutna a oba jsou hodni ani nekousou a mame je moc radi tak prosim poradte ci jim ho tam muzu nechat nebo ne dekuji za rady
@luciahejkalova Předpokládám, že si ho jen nacpou do lícních toreb a odnesou do domečku… Moji to tak vždycky dělali.
@prcekniky píše:
Taky radši doporučuji moučného červíka než musli tyčku. Můj křečík miloval bílý jogurtnebo tvaroh. Nevím, jestli to můžou, ale nikdy mu po tom špatně nebylo a moc mu to chutnalo
Můžu se jen zeptat, jak si mu ten tvaroh nebo jogurt dávala? Myslim tim, kam v kleci a na co? Máme křečíka pár dní, tak se,,zaučujeme.,, ![]()
Díky moc za radu ![]()
Ahoj mam dotaz mam krecka a dnes jsem zjistia ze psika nema nekdo skusenosti ja ho vylecit
PS:je krizenej se zlatym a dzungalskym
predem dekuji za odpoved
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit jestli by jste mi pomohly mam křečka džungarskyho, mám ho cca rok, a asi před 3ma týdnama se mu udělala na puse velká boule a hnisa mu to a krvací.. a nevím co mám dělat prosim jestli by jste mi poradily co mám udělat..,
![]()
Příspěvek upraven 07.04.18 v 09:15
Buď je to zanícená škraňa, nebo nádor. Vem ho k veterináři. Přikláním se spíš k nádoru, to by ho vet uspal.
Náš křečík měl bouli na bříšku brzy na to umřel, bohužel jsou na nádory víc náchylní
navíc si to kousala takže se jí to zanítilo
buď dojít k veterináři a nebo
nechat dožít ale je to trápení pro ně a bylo to těžké i pro nás vidět jak umírá ![]()
Zdravím,
na Vánoce mi umřel džungarský křeček a tak jsem si pořídila nového, jedná se o syrského křečka.
Ve zverimexu mi řekli, že je to mláďátko a sameček.
Křečka mám doma už cca 2 týdny a stále jsme nějak nepokročili. Neustále kouše do mříží od klece a leze po nich. Pohladit se dá, jen když má v packách pamlsek, ale pamlsky samy o sobě bere jen, když jsou drženy. Když jsou pamlsky na špičkách prstů nebo na dlani, tak místo pamlsku kousne do mě. S džungarským takový problém nebyl, ten šel hned na ruku…
Jinak je zdravý, čilý, jí a pije a v kolečku běhá také. Někdy ho nechávám proběhnout v ohrádce, ať má prostor a do klece se vrací sám. Klec má velkou na výšku asi 1 m a na šířku cca. 70×50 m, takže dost velká klec se třemi patry, prolézačkami a kolečkem. Na můj hlas si už zvyknul a vždy, jak přijdu domů, tak vyleze z domečku.
Jak se s ním mám sblížit? Ráda bych si ho vzala na ruku, ale nedovolí mi to, vždycky kousne. A taky, jak ho mám odnaučit kousat do mřížky (v noci to dost ruší)?
Předem děkuju
Křečka nikdy neodnaučíš lézt po mřížkách a hryzat je.Jsou to noční zvířata. To že kouše je smůla, některý takový jsou. Pokud ti hluk vadí musíš na noc dát do jiné místnosti.
@TessiTeri píše:
Zdravím,
na Vánoce mi umřel džungarský křeček a tak jsem si pořídila nového, jedná se o syrského křečka.
Křečka mám doma už cca 2 týdny a stále jsme nějak nepokročili. Neustále kouše do mříží od klece a leze po nich. Pohladit se dá, jen když má v packách pamlsek, ale pamlsky samy o sobě bere jen, když jsou drženy. Když jsou pamlsky na špičkách prstů nebo na dlani, tak místo pamlsku kousne do mě. S džungarským takový problém nebyl, ten šel hned na ruku…
Jinak je zdravý, čilý, jí a pije a v kolečku běhá také. Někdy ho nechávám proběhnout v ohrádce, ať má prostor a do klece se vrací sám. Klec má velkou na výšku asi 1 m a na šířku cca. 70×50 m, takže dost velká klec se třemi patry, prolézačkami a kolečkem. Na můj hlas si už zvyknul a vždy, jak přijdu domů, tak vyleze z domečku.Jak se s ním mám sblížit? Ráda bych si ho vzala na ruku, ale nedovolí mi to, vždycky kousne. A taky, jak ho mám odnaučit kousat do mřížky (v noci to dost ruší)?
Předem děkuju
S těmi křečky ze zverimexu to někdy bývá dost těžké, vlastně nevíte, jak je starý a co už má za sebou. Poradím snad jen trpělivost. A pokud budete chtít příště vypiplaného křečka na mazlení, tak doporučuji oslovit chovatelskou stanici. 😎
@TessiTeri píše:
Zdravím,
Jinak je zdravý, čilý, jí a pije a v kolečku běhá také. Někdy ho nechávám proběhnout v ohrádce, ať má prostor a do klece se vrací sám. Klec má velkou na výšku asi 1 m a na šířku cca. 70×50 m, takže dost velká klec se třemi patry, prolézačkami a kolečkem. Na můj hlas si už zvyknul a vždy, jak přijdu domů, tak vyleze z domečku.Jak se s ním mám sblížit? Ráda bych si ho vzala na ruku, ale nedovolí mi to, vždycky kousne. A taky, jak ho mám odnaučit kousat do mřížky (v noci to dost ruší)?
Předem děkuju
Ahojky krecek nepotrebuje mrize, aby lezl, potrebuje hlubokou podestylku aby mohl hrabat. Syrsky urcite 30 cm hlunokou, na to jsou nejvhodnejsi akvarka nebo nagarium. Hodne caste meneni podestylky krecka taky muze mast, vnimaji hodne cichove. Pokud si davas parfem na zapesti tak mu to muze vadit. Je to zivy tvor a ne vzdy bude mit chut na cloveka. Nic si z toho nedelej a uzivvej. Mam dva jeden si vubec nezvykl a kouse, ale necham ho byt. Jsou ro sise pozorovaci z iratka ![]()