Domácí mazlíček - křeček

6423
29.3.12 15:54

Domácí mazlíček-křeček

Ahoj všichni :mavam:
Tuhle diskuzi zakládám,že jsem si přála vytouženého křečka a mám ho poprvé v životě a budu ráda chovatelé těhle roztomilých mazlíčků,když si budem psát zkušenosti,rady a zážitky s nimi :*
Mám samičku křečka zlatého,říkame jí Bobíšek,nebo je to roztomilé a s chlapem jsme se na tom shodli a prosím o pár rad a zkušeností ohledně křečků,jak je ochočit a co vše s nimi děláte,jaké hračky máte pro ně :?: :)
Budu ráda když se tady sejdeme majitelé křečku,já jsem se do toho mého miláčka uplně zamilovala :hug:
Přikládám fotečku mého mazlíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
29.3.12 16:00

Já měla křečka v dětství. Několik postupně. Náš si nejraději hrál a schovával se v ruličce od toaletního papíru. A dělaly jsme mu se ségrou výběh z leporel, prostě velká ohrádka, aby nemohl zdrhnout. Měl rád sušenky Editky. Dělaly jsme mu soutěže na čas, že jsme ho pustily do pytlíku a kolik jich nasbíral :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
29.3.12 16:01

Ahoj, já koupila křečka svému 6ti letému synovi, jmenuje se Miky a je to kluk :lol:
Když jsem s ním dorazila domů (byl to můj spontální nápad), manžel mě málem vyhodil z domu… máme totiž už zakrslého králíka, kočku a v tu dobu jsme měli ještě korelu, takže zvěřinec :oops:
Já mám ale zvířátka ráda a nevadí mi za nimi uklízet ;) Vždycky jsem měla nějaké zvířátko už od dětství.
Jinak jsme si ho vytahovali z klece a mluvili na něj, aby nás poznal a nekousal, teď v pohodě, v rámci možností křečka, je ochočený :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
29.3.12 16:08

My máme křečky do dnes. Prvního jsme dostali jako úplné miminko. To byl náš mazlík. Bohuželk nevíhoda je krátká životnost, takže si vždy pořizujeme nového. :oops: Už jsme měli i několik svých mládátek :palec:

Jedinou radu co ti mohu dát, je nepořizovat kolotoče, tunýlky a podobné hračky do klecí a akvárek. Jedině pod dozorem na chvilku a vyndat. Několikrát se nám stalo a nejenom nám, že se na nich akorát zabili. :(

Jeden dokonce nedávno :,(

Jediné do čeho ho dáváme je plastová koule a pustíme je pod dozorem po bytě. Samička dokonce chodila za námi i na zamlaskání :palec:

Radost mu spíš uděláme nějakým pamlskem, červíkem, kuřecím masem, na to ho určitě dostaneš. Mají rádi i bílý jogurt :palec:
Pak jen chovat a mazlit, dávat papat z ruky, a oni si zvyknout. Dokonce rozeznají i osobu která jim pamlsky dává. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.3.12 16:09

Já měla křečky jako dítě. Rodiče psa nepovolili, křeček byl náhrada ;)

Teď mají děti zakrslého králíka, 3 morčata a v sobotu jsme kupovali křečka (už jsme jednoho měli), pošel loni na podzim a dětem se nějak zastesklo a přály si dalšího…
V sobotu byl křeček vyplašený, jakmile se na něj sáhlo, pištěl, v neděli to bylo o trochu lepší a od pondělka v pohodě, nechá se vzít do ruky, nekouše, cestuje po gauči ;)
Z hraček má jenom kolotoč, čas od času dáváme ruličku od toaletního papíru jako prolízačku ;) Pouštíme ho na chodbě, kde nemá kam utéct a v pohodě ho najdeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 16:10

Já měla křečky jako malá. Bacha na ten domeček, křeček je schopen celý obsah akvárka nakupit na sebe a pak vylízt.
Jinak prvního křečka můj tatínek ochočoval tak, že ho nechal vlézt v akvárku do mističky a i s ní ho vyndal, aby se křeček necítil nějak zmáčknutý a nekousnul. Chce to několikrát denně vyndavat, hladit, dávát co má křeček rád.
Když je křeček hodně chytrý, tak se dá vycvičit i na přivolání, moje maminka nechala prvního křečka běhat po bytě a když zavlala, tak křeček se vždycky vynořil zpoza nějaký skříně a přišel :lol: Věděl, že ho čeká nějaká dobrůtka. U nás měli hlodavci rádi třeba grahamové tyčinky, kousek tvrdého sýra, louskali slunečnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
29.3.12 16:11
@danyk píše:
Já měla křečka v dětství. Několik postupně. Náš si nejraději hrál a schovával se v ruličce od toaletního papíru. A dělaly jsme mu se ségrou výběh z leporel, prostě velká ohrádka, aby nemohl zdrhnout. Měl rád sušenky Editky. Dělaly jsme mu soutěže na čas, že jsme ho pustily do pytlíku a kolik jich nasbíral :-).

@danyk to je paráda ,s nimi je fakt i sranda,já jsem z něj unešená :dance: @desire super :potlesk: já mám zvířatka taky moc ráda a pejska te´d nemůžeme,nebo děti jsou malé a on by byl te´d u nás chudák,ale křečka jsem si už v dětství přála tak ho mám až teď ale jsem strašně ráda a teda včera mně taky kousla a pěkně to bolí :mrgreen:
Právě chlap mi vyrobí nějakou ohrádku aby jsme ho mohli dát na koberec a aby nám nezdrhnul,jsem se dočetla že jsou mistři útěku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
29.3.12 16:16

@mamina25 Mistři útěku jsou. Náš nejstarší už mu je přes 3 roky, bydlí v akvárku vysokém cca 40cm, které je na komodě. KTerý už sotva vyleze na domeček kde má žrádlo. Vylezl po pítku, zeskočil. :roll: Tím, jak už je starý, tak už moc z baráčku nevylézá, jen když má potřebu se potulit, nebo napít a najíst.

Tím že jí i malinko, tak jsme si nevšimli, že je pryč. až za dva dny jsme ho našli pod gaučem :mrgreen: Hudáček byl hubenej, zmuchlanej. Ale vzpamatoval se rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
29.3.12 16:18

jéé holky to jsou radosti s nimi :*
To jsou úžasná zvířatka,taky ho vyndávám a mluvím na něj a co se nebojí že si vezme jabko z ruky,jabko mu moc chutná :D
a jinak z terárka nám neuteče nebo je vysoko a chlap udělá na vrch nějaký deklík aby náhodou nám neutekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
29.3.12 16:20

Já si taky jednou koupila džungarskýho křečka.Jenže jsem se bála,že mě kousne,tak jsem ho moc nevyndavala a nechávala v akvárku.Jednou,nevim jak zdrhnul a už jsem ho nenašla.Asi za 3 dny přišel soused co bydlí pod náma,že našel v bytě křečka a jestli neni náš :mrgreen: On ten lump zalez pod vanu a stoupačkama někudy dolu k sousedum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
29.3.12 16:28

@Bubu25 To je nádhera,my dali včera taky ruličku z toal.papíru a hezky přelézal a máme ten kolotoč a rád si v něm jezdí hlavně v noci anebo v 5 hod ráno :lol:
Jinak já jí dala včera pusinky a půl hoďky se čistila to je sranda :mrgreen:
A jaký bílí jogurt to je jedno jakou značku?
My máme nějaké krmivo ze zverimexu a obasahuje všechno možné,dokonce dnes jsem ji z toho vybrala kolečko sušeného banánu a hned si ho křupala a odnesla do domečku :)
A dávate třeba i uvařený bílek? To jsem se dočetla že se doporučuje jednou za čas dát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
29.3.12 16:32
@mamina25 píše:
@Bubu25 To je nádhera,my dali včera taky ruličku z toal.papíru a hezky přelézal a máme ten kolotoč a rád si v něm jezdí hlavně v noci anebo v 5 hod ráno :lol:
Jinak já jí dala včera pusinky a půl hoďky se čistila to je sranda :mrgreen:
A jaký bílí jogurt to je jedno jakou značku?
My máme nějaké krmivo ze zverimexu a obasahuje všechno možné,dokonce dnes jsem ji z toho vybrala kolečko sušeného banánu a hned si ho křupala a odnesla do domečku :)
A dávate třeba i uvařený bílek? To jsem se dočetla že se doporučuje jednou za čas dát

Je jedno jaký bílý jogurt, nám veterinářka řekla, že v těch kompletních krmivech není vše co potřebuje.

NAšim i strašně chutnají mouční červi. Nebo když vařím kuřecí polévku, tak jim dám kousek kuřecího masa, a jak mlaskají :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
29.3.12 16:33
@mahdalka píše:
Já si taky jednou koupila džungarskýho křečka.Jenže jsem se bála,že mě kousne,tak jsem ho moc nevyndavala a nechávala v akvárku.Jednou,nevim jak zdrhnul a už jsem ho nenašla.Asi za 3 dny přišel soused co bydlí pod náma,že našel v bytě křečka a jestli neni náš :mrgreen: On ten lump zalez pod vanu a stoupačkama někudy dolu k sousedum.

to je dobrý jak zdrhaj :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
29.3.12 16:37

@Lussye no taky máme uvařenou kuřecí polívku akorát je ochucená,tak to radši uvařím zvlášť kousek kuřecího masa a pak ji to dám
@Bubu25 tak to koupím bílý jogurt a to dávaš na lžičku nebo mu tam malou lžičku trochu přidám do mištičky?
Jinak tá naše ma kolotoč úplně super,když v něm jezdí tak jenom vidíme v noci že se točí ale není vůbec slyšet takkže my ani nevíme jak v npci řádí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
29.3.12 16:58

Ještě si vzpomínám, že kamarádčin křeček rád marmeládu a salám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný