Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky
Mám pěkně blbý problém…Přistěhovali jsme se na domek (do teď tu bydleli naši a dvě venkovské kočky). Nějaká kočka tady pořád všechno značkuje…pověšené prádlo,boty a včera večer koš na prádlo
Koček je tu spousta…Dvě kočky co tu patří (venkovní),pak moje co se tu teď s náma přistěhovala(ta je spíš vevnitř,i když je venkovská,ale už je dost stará.Sice je hodně vitální,ale spíš se těch venkovních bojí) no a pak se tu ochomývá jeden kocour (asi kocour – možná otec jedné z těch venkovních koček)…Všechny naše kočky jsou vykastrované…Teď ale nevím kdo to značkuje (asi kocour,že?) a hlavně co s tím
Ten smrad totiž nejde ničím dolů…už jsem vyhodila cukle a ponožky… Je to fakt nepřekonatelný smrad
A zatím jsem žádnou kočku u toho nechytla,tak netuším která/ý to může být…
Nemáte některá zkušenost? Toho kocoura když jsme venku tak tady nevidím…spíš když jsem doma tak ho občas zahlédnu z okna…Omlouvám se,že je to tak zmatené…
Mně takhle okolní kočky značkovaly okna a vchodové dveře. Pomohlo až, když jsem okolo oken a dveří nastříkala savo, od té doby pravidelně preventivně postřikuji a kočky už neznačkují
Děkuji za radu
A jak často jsi to stříkala? A nějakou koncentraci,nebo čisté, Myslíš že bych mohla rovnou tím na plíseň co už je v rozprašovači…
I ocet je dost odpudí… Značkujou a smrdí kocouři. Pomáhá kastrace většinou, ale když není váš ![]()
Leda pokud kocour není „ničí“, tak ho nějak odchytit a dát vykastrovat na vlastí náklady - pár stovek a teoreticky budete mít klid, i když je možné, že starší kocour už má značkování tak „naučené“, že nepřestane ani po té kastraci ![]()
Ale většinou jo.
Ahoj, tohle ti nezávidím. Máme dva kocoury a když ten starší začal značkovat, tak to bylo šílený a hned šel pod kudlu
Co s tím venku, neporadím. Ale ségra mi říkala, že jediný prášek na praní co rozkládá i moč koček je Ariel. Tak nevím co je na tom pravdy, ale faktem je, že když nám kocour označkoval nějaké věci tak jsem to prala v Arielu a už to pak nebylo cítit. Tak snad jen malá rada až vám zase něco označkuje co nebudeš to chtít hned vyhodit.
To Savo jim bude určitě vadit. Ono v podstatě všechny takovýhle prostředky co jim budou dráždit čichové buňky. Našemu vadí i když loupu mandarinku nebo pomeranč. Taky je to aromatický a hned zdrhá ![]()
No je to děsné…Myslím,že si buď ty naše venkovní kočky značkují teritorium před tou mojí polodomácí a nebo ten kocour na jaro láká k plození
Ale ty naše bezvajíčkové holky jsou mu už k ničemu ![]()
Pokud ty je máš všechny kastrovaný, tak si nemají čím značkovat, pak to bude určitě ten cizí kocour, který ještě netuší, že lákat vaše kočky je mu k ničemu
Kdyby nám tu chodil takhle cizí kocour značkovat tak bych ho snad i dala na vlastní náklady vykastrovat, protože bych to nechtěla pořád čuchat, jenže když se nedá ani chytit to je pak těžký.
Dobrý den,
chápu, že je to k vzteku. Mám doma dva kocoury a zvlášť ten mladší měl potřebu si všechno značkovat (i dost dlouho po kastraci)
. Občas to odnesly i návštěvy, což byl vždycky docela trapas
Jinak kočky neznačkují. Značkují jen kocouři. Savo můžete zkusit, ale upozorňuji, že některým kočkám naopak savo voní (např. naši kocouři, a nejsou sami, když cítí savo, tak jsou k neudržení a nejraději by se v něm celí vyráchali). Jestli je tam ten kocour sám a jinak samé kočky, nedivím se, že si značkuje. Paradoxně může pomoct pořídit si svého kocoura, ten si bude hlídat své území a cizího tam nepustí. Když ho vychováte, aby Vám neznačkoval na Vaše věci, ale jen venku, tak by to mělo fungovat.Ale je fakt, že to není zrovna nejrychlejší řešení.
Nechat vykastrovat toho kocoura, co se Vám tam teď toulá může zabrat, ale zpravidla, pokud jde o staršího kocoura, který už je značkovat zvyklý, bude v tom pokračovat i po kastraci. Ještě mě napadlo, kdybyste chtěla radu od lidí, kteří mají s kočkami opravdu zkušenosti, zkuste tenhle portál: http://www.kocky-online.cz Co se koček týká, jsou tam vždy ochotní poradit ![]()
Zkusím se tam optat. Moc děkuji… No další kočku už nechceme…Už teď máme v podstatě tři a i ty dvě co jsou venku tak pochtívají jídlo,protože jsou od předchozího majitele tak naučené (bývalý majitel už nežije) a ono to už těď celkem leze do peněz ![]()
ahoj já měla taky kocoura a značkoval ten smrad si dovedu ještě dnes vybavit fůůj
po kastraci přestal, já nečetla celou diskuzi, ale mě napadlo jestli neznačkuje váš kocour aby označil území před těmi ostatními když na sebe nebyli zvyklý, a ještě by mě asi napadlo zjistit čí je ten cizí kocour a domluvit se s majiteli aby ho necali taky vykastrovat, případně já sama bych se o to postarala, každopádně přeju at se problém brzy vyřeší ![]()
Nám taky kocouři občůrávají barák. Naše kočka (domácí) se totiž mrouská, a asi to ti kocouři poznali. Už nám počůrali dveře od kůlny a teď dům. Ach, kéž by lidi byli na tolik zodpovědní, a alespoň to zvíře vykastrovali. Pak se tady dusím smradem.
Taky nám každý večer, když je už tma, mrouskají při oknech kočky. Nevím, proč náš dům ty kočky tak přitahujou, nebo ty kočky přitahuje naše kočka. ![]()
@Ani123 píše:
Nám taky kocouři občůrávají barák. Naše kočka (domácí) se totiž mrouská, a asi to ti kocouři poznali. Už nám počůrali dveře od kůlny a teď dům. Ach, kéž by lidi byli na tolik zodpovědní, a alespoň to zvíře vykastrovali. Pak se tady dusím smradem.Taky nám každý večer, když je už tma, mrouskají při oknech kočky. Nevím, proč náš dům ty kočky tak přitahujou, nebo ty kočky přitahuje naše kočka.
Nám tady značkují kastrované kočky!!! Nicméně to je obdobím… V únoru začnou, pak nějak zkončí a pak zas ještě jednou… V tu dobu tu za nimi lozí i cizí kocour…Jindy ne. Už jsem to zpětně zjistila…Ale přežít ten smrad je ![]()
Ahoj dnes sme nasli kocourka cca 1-2 leteho vzali jsme ho k nam domu aby nebyl v tom destivem počasí byl cisty takze spise se zatoulal ale problém je ten ze mi cura doma po posteli a gauci na gauc vykonal i velkou potrebu pripravila sem mu bedýnku s piskem myslite ze to ma spise ze je v novem prostředí a znackuje si? a ze si zvykne i na pisek? dekuji ![]()