Značkování u koček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5502
29.3.12 09:45

značkování u koček

Ahojky :mavam: Mám pěkně blbý problém…Přistěhovali jsme se na domek (do teď tu bydleli naši a dvě venkovské kočky). Nějaká kočka tady pořád všechno značkuje…pověšené prádlo,boty a včera večer koš na prádlo :cert: Koček je tu spousta…Dvě kočky co tu patří (venkovní),pak moje co se tu teď s náma přistěhovala(ta je spíš vevnitř,i když je venkovská,ale už je dost stará.Sice je hodně vitální,ale spíš se těch venkovních bojí) no a pak se tu ochomývá jeden kocour (asi kocour – možná otec jedné z těch venkovních koček)…Všechny naše kočky jsou vykastrované…Teď ale nevím kdo to značkuje (asi kocour,že?) a hlavně co s tím :nevim: Ten smrad totiž nejde ničím dolů…už jsem vyhodila cukle a ponožky… Je to fakt nepřekonatelný smrad :poblion: A zatím jsem žádnou kočku u toho nechytla,tak netuším která/ý to může být… :nevim: Nemáte některá zkušenost? Toho kocoura když jsme venku tak tady nevidím…spíš když jsem doma tak ho občas zahlédnu z okna…Omlouvám se,že je to tak zmatené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
29.3.12 09:47

Mně takhle okolní kočky značkovaly okna a vchodové dveře. Pomohlo až, když jsem okolo oken a dveří nastříkala savo, od té doby pravidelně preventivně postřikuji a kočky už neznačkují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.3.12 09:56

Děkuji za radu :hug: A jak často jsi to stříkala? A nějakou koncentraci,nebo čisté, Myslíš že bych mohla rovnou tím na plíseň co už je v rozprašovači…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.3.12 10:14

I ocet je dost odpudí… Značkujou a smrdí kocouři. Pomáhá kastrace většinou, ale když není váš :nevim:
Leda pokud kocour není „ničí“, tak ho nějak odchytit a dát vykastrovat na vlastí náklady - pár stovek a teoreticky budete mít klid, i když je možné, že starší kocour už má značkování tak „naučené“, že nepřestane ani po té kastraci :zed:
Ale většinou jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
29.3.12 10:18

Ahoj, tohle ti nezávidím. Máme dva kocoury a když ten starší začal značkovat, tak to bylo šílený a hned šel pod kudlu :) Co s tím venku, neporadím. Ale ségra mi říkala, že jediný prášek na praní co rozkládá i moč koček je Ariel. Tak nevím co je na tom pravdy, ale faktem je, že když nám kocour označkoval nějaké věci tak jsem to prala v Arielu a už to pak nebylo cítit. Tak snad jen malá rada až vám zase něco označkuje co nebudeš to chtít hned vyhodit.

To Savo jim bude určitě vadit. Ono v podstatě všechny takovýhle prostředky co jim budou dráždit čichové buňky. Našemu vadí i když loupu mandarinku nebo pomeranč. Taky je to aromatický a hned zdrhá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.3.12 10:25

No je to děsné…Myslím,že si buď ty naše venkovní kočky značkují teritorium před tou mojí polodomácí a nebo ten kocour na jaro láká k plození :lol: Ale ty naše bezvajíčkové holky jsou mu už k ničemu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
29.3.12 11:00

Pokud ty je máš všechny kastrovaný, tak si nemají čím značkovat, pak to bude určitě ten cizí kocour, který ještě netuší, že lákat vaše kočky je mu k ničemu :mrgreen: Kdyby nám tu chodil takhle cizí kocour značkovat tak bych ho snad i dala na vlastní náklady vykastrovat, protože bych to nechtěla pořád čuchat, jenže když se nedá ani chytit to je pak těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
29.3.12 11:09

Dobrý den,
chápu, že je to k vzteku. Mám doma dva kocoury a zvlášť ten mladší měl potřebu si všechno značkovat (i dost dlouho po kastraci) :cert: . Občas to odnesly i návštěvy, což byl vždycky docela trapas :oops: Jinak kočky neznačkují. Značkují jen kocouři. Savo můžete zkusit, ale upozorňuji, že některým kočkám naopak savo voní (např. naši kocouři, a nejsou sami, když cítí savo, tak jsou k neudržení a nejraději by se v něm celí vyráchali). Jestli je tam ten kocour sám a jinak samé kočky, nedivím se, že si značkuje. Paradoxně může pomoct pořídit si svého kocoura, ten si bude hlídat své území a cizího tam nepustí. Když ho vychováte, aby Vám neznačkoval na Vaše věci, ale jen venku, tak by to mělo fungovat.Ale je fakt, že to není zrovna nejrychlejší řešení. :think: Nechat vykastrovat toho kocoura, co se Vám tam teď toulá může zabrat, ale zpravidla, pokud jde o staršího kocoura, který už je značkovat zvyklý, bude v tom pokračovat i po kastraci. Ještě mě napadlo, kdybyste chtěla radu od lidí, kteří mají s kočkami opravdu zkušenosti, zkuste tenhle portál: http://www.kocky-online.cz Co se koček týká, jsou tam vždy ochotní poradit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.3.12 11:21

Zkusím se tam optat. Moc děkuji… No další kočku už nechceme…Už teď máme v podstatě tři a i ty dvě co jsou venku tak pochtívají jídlo,protože jsou od předchozího majitele tak naučené (bývalý majitel už nežije) a ono to už těď celkem leze do peněz :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
29.3.12 12:59

ahoj já měla taky kocoura a značkoval ten smrad si dovedu ještě dnes vybavit fůůj :pocitac: po kastraci přestal, já nečetla celou diskuzi, ale mě napadlo jestli neznačkuje váš kocour aby označil území před těmi ostatními když na sebe nebyli zvyklý, a ještě by mě asi napadlo zjistit čí je ten cizí kocour a domluvit se s majiteli aby ho necali taky vykastrovat, případně já sama bych se o to postarala, každopádně přeju at se problém brzy vyřeší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
13.3.13 16:41

Nám taky kocouři občůrávají barák. Naše kočka (domácí) se totiž mrouská, a asi to ti kocouři poznali. Už nám počůrali dveře od kůlny a teď dům. Ach, kéž by lidi byli na tolik zodpovědní, a alespoň to zvíře vykastrovali. Pak se tady dusím smradem. :poblion: Taky nám každý večer, když je už tma, mrouskají při oknech kočky. Nevím, proč náš dům ty kočky tak přitahujou, nebo ty kočky přitahuje naše kočka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.3.13 15:11
@Ani123 píše:
Nám taky kocouři občůrávají barák. Naše kočka (domácí) se totiž mrouská, a asi to ti kocouři poznali. Už nám počůrali dveře od kůlny a teď dům. Ach, kéž by lidi byli na tolik zodpovědní, a alespoň to zvíře vykastrovali. Pak se tady dusím smradem. :poblion: Taky nám každý večer, když je už tma, mrouskají při oknech kočky. Nevím, proč náš dům ty kočky tak přitahujou, nebo ty kočky přitahuje naše kočka. :roll:

Nám tady značkují kastrované kočky!!! Nicméně to je obdobím… V únoru začnou, pak nějak zkončí a pak zas ještě jednou… V tu dobu tu za nimi lozí i cizí kocour…Jindy ne. Už jsem to zpětně zjistila…Ale přežít ten smrad je :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.10.15 19:30

:-)

Ahoj dnes sme nasli kocourka cca 1-2 leteho vzali jsme ho k nam domu aby nebyl v tom destivem počasí byl cisty takze spise se zatoulal ale problém je ten ze mi cura doma po posteli a gauci na gauc vykonal i velkou potrebu pripravila sem mu bedýnku s piskem myslite ze to ma spise ze je v novem prostředí a znackuje si? a ze si zvykne i na pisek? dekuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný