Rybka akara - příšerně nafouklé břicho

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1837
27.3.12 19:51

Rybka - akara - příšerně nafouklé břicho

Ahoj holky,
asi by to bylo do fóra pro akvaristy, tam jsem něco našla, ale většinou ty otázky jsou bez odpovědi. Máme akary hnědé (spolu s různými rybkami), jsou v páru. Od začátku staví hnízda, dosud se nikdy nevytřely, ale ta samička (nebo doufám, že je to samička) má příšerně nafouklé břicho, ale je jak vzducholoď. Viděla jsem ji, že „chodí na záchod“, normálně žere, plave, ale je fakt extrémní a den ode dne větší, to břicho má až hranaté. Snad nepraskne, manžel je akvarista, ale neví. Můžou to být jikry???? (fakt se mi to nezdá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
27.3.12 20:00

Ahoj, tak tady jsou možnosti. Buď má v sobě fakt jikry a je potřeba vytvořit podmínky na vytření - voda, teplota - určitě pohledáš přesné podmínky. Nebo má vnitřní parazity - je potřeba sledovat výkaly, jestli jsou hnědé, kompaktní, jdou dobře od zadečku, pokud jsou tam bílé kousky, tak tam jsou 100% paraziti. Může se dát do vody Acriflavin, ale ohrozíš tím rostliny. Nebo můžeš přidat do vody Entizol - zaměřuje se na „ženské bičíkovce“.
Jinak to tady na mě chrlí, tak jen takový stručný výtah. Kdyby něco, tak se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
27.3.12 20:01

nebo

Nebo pokud má nějaké tmavší a výraznější zbarvení, než dřív, tak to může být otrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.3.12 20:37

Jo, díky moc - předám!!! manžel tady něco hledá, že prý jestli nemá vodnatelnost, ale mně připadá že v tom břiše „něco má“… co dělají ti paraziti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
27.3.12 20:42

Berou jí živiny, napadají střevo (stejně jako u psů nebo koček) a pak to nafouklé břicho. Pokud tam nemáte moc rostlin, tak vyzkoušejte ten Acriflavin. Prý funguje naprosto super a tím pádem by se paraziti vyhubili. Ještě si vyhledejte jaké podmínky musí mít na vytření a zkuste to co nejvíc dodržet. A i do té vody můžete dát ten Acriflavin - potěru to neublíží, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
28.3.12 20:15

U nás to byla infekční vodnatelnost ale to už by ti asi zdechly, má to celkem rychlý průběh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
7.4.12 12:31

Kkomik - takže hlásím, že bohužel, byla to infekční vodnatelnost, rybičku jsme museli „popravit“ a zbytek akvária zaléčit… inkubační doba je prý až dva měsíce, pravil zvěrolékař, tak snad nepohynou všechny. Fuj, ani na to nechci myslet, bylo to fakt hnusné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
7.4.12 12:52
@Zlatuska píše:
Kkomik - takže hlásím, že bohužel, byla to infekční vodnatelnost, rybičku jsme museli „popravit“ a zbytek akvária zaléčit… inkubační doba je prý až dva měsíce, pravil zvěrolékař, tak snad nepohynou všechny. Fuj, ani na to nechci myslet, bylo to fakt hnusné.

Nechci strašit, snad se vám to povede ale nám i přes léčby vyzdychalo skoro celé akvárko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný