Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ach jo, proč se všechno se*e, když se to nehodí
Dnes jsem byla s mou 9 letou fenkou na veterině, protože jsem zjistila, že má v moči krev. Veterinářka jí zjistila kameny v močovém měchýři. Prý musí příští týden na operaci. Jenže já jsem 37+1 tt a hrozí mi kdykoli porod. Nevím kdo by se o fenku pak staral po operaci. Přítel má 12 ti hodinové směny a navíc není zrovna typ člověka, co by miloval zvířata, takže by se na ní asi vyprdnul. Nemám nikoho, kdo by se o ní staral. Před měsícem jí operovali anální žlázky, tak jsem se o ní starala po operaci a bylo to pro mě dost psychicky i fyzicky náročné a teď se to má opakovat. Vůbec nevím co mám dělat ![]()
@Monika24 píše:
Ach jo, proč se všechno se*e, když se to nehodíDnes jsem byla s mou 9 letou fenkou na veterině, protože jsem zjistila, že má v moči krev. Veterinářka jí zjistila kameny v močovém měchýři. Prý musí příští týden na operaci. Jenže já jsem 37+1 tt a hrozí mi kdykoli porod. Nevím kdo by se o fenku pak staral po operaci. Přítel má 12 ti hodinové směny a navíc není zrovna typ člověka, co by miloval zvířata, takže by se na ní asi vyprdnul. Nemám nikoho, kdo by se o ní staral. Před měsícem jí operovali anální žlázky, tak jsem se o ní starala po operaci a bylo to pro mě dost psychicky i fyzicky náročné a teď se to má opakovat. Vůbec nevím co mám dělat
My kameny u fenky řešili před rokem.
Operace až příští týden? To je celkem drsný, protože na operaci má jít co nejdříve, třeba druhý den. Za prvé, je to bolestivé, za druhé, hrozí, že nějakej močovej kamínek uvízne v močových cestách a to je pak průšvih. Šupajdi k veterináři, co jí to odoperuje co nejdřív!!!! Doufám, že ten váš veterinář není takovej, co očkuje po vesnicích králíky, chce to nějakou lepší veterinu, ideálně kliniku!
Po operaci jsou nejhorší první tři dny, pak už to jde. I vzhledem k tvému stavu by to chtělo, ať to má za sebou co nejdřív. Podle rozboru kamene ti pak řeknou, co to bylo za kámen a bude dobrý nasadit psovi dietní granule přímo pro ten danej močovej kámen.
@Pinkie píše:
My kameny u fenky řešili před rokem.Operace až příští týden? To je celkem drsný, protože na operaci má jít co nejdříve, třeba druhý den. Za prvé, je to bolestivé, za druhé, hrozí, že nějakej močovej kamínek uvízne v močových cestách a to je pak průšvih. Šupajdi k veterináři, co jí to odoperuje co nejdřív!!!! Doufám, že ten váš veterinář není takovej, co očkuje po vesnicích králíky, chce to nějakou lepší veterinu, ideálně kliniku!
Po operaci jsou nejhorší první tři dny, pak už to jde. I vzhledem k tvému stavu by to chtělo, ať to má za sebou co nejdřív. Podle rozboru kamene ti pak řeknou, co to bylo za kámen a bude dobrý nasadit psovi dietní granule přímo pro ten danej močovej kámen.
Naštěstí je to klinika. V neděli se tam s ní mam přijít ukázat a dohodnout se co dál. Ale bojím se, aby další narkózu zvládla, pár už jich za život měla a teď za poslední měsíc to vlastně bude druhá narkóza
A tohle bude asi i složitější zákrok než operace análních žlázek, na které byla před měsícem. Je mi jí tak líto ![]()
No ja jsem to resila teda pred 15lety ale je to tak,operace hned druhy den a po tech trech dnech to bylo celkem ok. Ale urcite bude potrebovat vencit driv nez za 12h, coz by teda potrebovala i zdrava ne? Nevim jak jste to meli v planu po dobu co budes v porodnici. Nevim odkud jsi ale u nas jsou obcas videt inzeraty na venceni psu tak treba by se dala s nekym takovym domluvit i nejaka dalsi pece.
@Ainy píše:
No ja jsem to resila teda pred 15lety ale je to tak,operace hned druhy den a po tech trech dnech to bylo celkem ok. Ale urcite bude potrebovat vencit driv nez za 12h, coz by teda potrebovala i zdrava ne? Nevim jak jste to meli v planu po dobu co budes v porodnici. Nevim odkud jsi ale u nas jsou obcas videt inzeraty na venceni psu tak treba by se dala s nekym takovym domluvit i nejaka dalsi pece.
Až budu v porodnici, tak by jí šla vyvenčit ségra. Ta se o ní ale po operaci starat nemůže, protože má doma malá dvojčátka… Zkusim mrknout na nějaký takový inzerát, ale bydlim v malém městě, tak tu asi nic neseženu.
Tak treba to stihnete do porodu. Drzim palce at vsecko dobre dopadne.
@Ainy píše:
Tak treba to stihnete do porodu. Drzim palce at vsecko dobre dopadne.
Díky, snad jo
Tak fenka je dnes 2 dny po operaci. Zatím jsem s ní doma, tak je to ok. Ale nelíbí se mi, že moč vypadá úplně stejně jako před operací. To znamená že močí a ke konci ukápne pár kapiček krve. Veterinářka tvrdí, že se to do týdne upraví, ale mě se to nezdá ![]()