Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte,
Jak donutím kočky z okolí, i vlastního kocoura, aby se mi přestaly hrabat v záhonech, a kálet mi tam
Už mne štvou, odkrývají cibule, vyhrabují rostlinky a místo nich se vykálejí.
Proto nic nepěstuji na jídlo, nemohla bych to jíst. ![]()
co zkusit použít takovou černou plachtu, co se dává na záhony (zelenina roste v otvorech), aby tam nerostl plevel? V tom by jim hrabat nešlo
Nebo koupit nějaký ty spreje na odpuzování mazlíčků ![]()
Zebra píše:
co zkusit použít takovou černou plachtu, co se dává na záhony (zelenina roste v otvorech), aby tam nerostl plevel? V tom by jim hrabat nešloNebo koupit nějaký ty spreje na odpuzování mazlíčků
Taky mě toto napadlo,ale nwm zda to zabere
![]()
Pepřím. Velké balení z Makra, funguje líp než ty drahé odpuzovače. Akorát je potřeba opakovat vždy po dešti.
Ahoj, taky mě tohle deptá, sama vlastní zvíře kvůli tomu nechci, ale cizí nám sem lezou pořád. Nevýhoda koček je, že jsou svoje, takže neposlechnou ani kdyby je člověk zabil. Zvířata mam vcelku ráda, ale ještě bych byla radši kdyby si zůstávaly u svých páníčků. Takže jsem taky přemýšlela co s tím udělat a nějak mě nic nenapadlo ![]()
Přidávám se do diskuse. Jen našim problémem není až tak hrabání na záhonku, jakože nám ty potvory (naše) lezou po autě. Máme už poškrábaný celý lak… Nenapadá někoho, jak je to odnaučit? Manžel pořádně suptí a mně to taky rozhodně není jedno, takže se mu nedivím.
Kočky věčný problém , nám sem chodí kocouři a všechno si značkují . A kočičina smrdí jako svi.a ![]()
A co koupit třeba toto a hodit to přes záhony? Nebo do rohů kůly a přes ně (aby přes tu síť neprorůstala zelenina…když bude potřeba plet, aby to člověk netrhal i se salátem
) a udělat takový stan?
návštěvnice ten pepř je výborný nápad,vyskouším!
pukacu jo tak tohle jsme taky nevyřešili…
a to ještě máme psa vlčáka a ten ty kočky honí,tak jsou na kapotě ještě jeho tlapy ![]()
Zebra píše:
co zkusit použít takovou černou plachtu, co se dává na záhony (zelenina roste v otvorech), aby tam nerostl plevel? V tom by jim hrabat nešloNebo koupit nějaký ty spreje na odpuzování mazlíčků
U nás se na tý černý plachtě vyhřívá kocour.Všechno poláme,ale nekadí tam,to je fakt.
já mám černou plachtu a na ní nasypaný kamínky. Sousedovic kočky se akorát choděj koukat, když sázim. Ale nic vyhrabanýho nikdy nebylo.
donaga píše:
O těch odpuzovačích jsem slyšela, že moc nefungujíA také by to nejspíš byl problém, kdyby tam zakladatelka chtěla pěstovat něco jedlého. Ten pepř by byl asi lepší.
Používám granulát na odpuzování domácích mazlíčků a v pěstování zeleniny ničemu nevadí - je třeba si tuto informaci vždy zjistit z obalu. Nevýhodou je, že je dražší než pepř a také se musí po dešti posyp obnovovat. Páchne to jako česnek, takže by mohl fungovat i ten. (máme psa, takže bych pepř rozhodně nepoužila) Granuláty vždy měním - mám pocit, že by si ty potvory mohly zvyknout.
Tam kde mám folii a mulč používám přírodní kakaové mušle Pokon - kočky je nemají rády a také odpuzují slimáky-takže zabijete 2mouchy jednou ranou. ![]()
A-lexa píše:donaga píše:Používám granulát na odpuzování domácích mazlíčků a v pěstování zeleniny ničemu nevadí - je třeba si tuto informaci vždy zjistit z obalu. Nevýhodou je, že je dražší než pepř a také se musí po dešti posyp obnovovat. Páchne to jako česnek, takže by mohl fungovat i ten. (máme psa, takže bych pepř rozhodně nepoužila) Granuláty vždy měním - mám pocit, že by si ty potvory mohly zvyknout.
O těch odpuzovačích jsem slyšela, že moc nefungujíA také by to nejspíš byl problém, kdyby tam zakladatelka chtěla pěstovat něco jedlého. Ten pepř by byl asi lepší.
Tam kde mám folii a mulč používám přírodní kakaové mušle Pokon - kočky je nemají rády a také odpuzují slimáky-takže zabijete 2mouchy jednou ranou.
Prosím odkazy, kde pořídím ![]()
to bychom měli vyřešené záhony, ale co když mi ty potvory s…u i na trávník a že ho máme
co s tím, když seču, smrdí celá sekačka, a pak všude kolem když to rozjedu, a rozšlápnu ![]()
a jsou to kočky? Jsem teda neviděla, kočku, co by se vykakala na trávník ![]()