Jak donutit kočky cizí i vlastní

3352
15.3.12 07:20

Jak donutit kočky cizí i vlastní

Ahojte,

Jak donutím kočky z okolí, i vlastního kocoura, aby se mi přestaly hrabat v záhonech, a kálet mi tam :cert: :cert: Už mne štvou, odkrývají cibule, vyhrabují rostlinky a místo nich se vykálejí. :pocitac: Proto nic nepěstuji na jídlo, nemohla bych to jíst. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9351
15.3.12 07:52

co zkusit použít takovou černou plachtu, co se dává na záhony (zelenina roste v otvorech), aby tam nerostl plevel? V tom by jim hrabat nešlo :nevim: Nebo koupit nějaký ty spreje na odpuzování mazlíčků :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
15.3.12 08:22
Zebra píše:
co zkusit použít takovou černou plachtu, co se dává na záhony (zelenina roste v otvorech), aby tam nerostl plevel? V tom by jim hrabat nešlo :nevim: Nebo koupit nějaký ty spreje na odpuzování mazlíčků :think:

Taky mě toto napadlo,ale nwm zda to zabere :roll: :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Navstevnice
15.3.12 08:56

Pepřím. Velké balení z Makra, funguje líp než ty drahé odpuzovače. Akorát je potřeba opakovat vždy po dešti.

• Citovat
  • Upravit
11502
15.3.12 09:13

Ahoj, taky mě tohle deptá, sama vlastní zvíře kvůli tomu nechci, ale cizí nám sem lezou pořád. Nevýhoda koček je, že jsou svoje, takže neposlechnou ani kdyby je člověk zabil. Zvířata mam vcelku ráda, ale ještě bych byla radši kdyby si zůstávaly u svých páníčků. Takže jsem taky přemýšlela co s tím udělat a nějak mě nic nenapadlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
15.3.12 09:18

Přidávám se do diskuse. Jen našim problémem není až tak hrabání na záhonku, jakože nám ty potvory (naše) lezou po autě. Máme už poškrábaný celý lak… Nenapadá někoho, jak je to odnaučit? Manžel pořádně suptí a mně to taky rozhodně není jedno, takže se mu nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
15.3.12 09:40

Kočky věčný problém , nám sem chodí kocouři a všechno si značkují . A kočičina smrdí jako svi.a :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.3.12 09:47

A co koupit třeba toto a hodit to přes záhony? Nebo do rohů kůly a přes ně (aby přes tu síť neprorůstala zelenina…když bude potřeba plet, aby to člověk netrhal i se salátem :lol: ) a udělat takový stan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
15.3.12 09:49

návštěvnice ten pepř je výborný nápad,vyskouším!
pukacu jo tak tohle jsme taky nevyřešili… :,( a to ještě máme psa vlčáka a ten ty kočky honí,tak jsou na kapotě ještě jeho tlapy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
15.3.12 09:59
Zebra píše:
co zkusit použít takovou černou plachtu, co se dává na záhony (zelenina roste v otvorech), aby tam nerostl plevel? V tom by jim hrabat nešlo :nevim: Nebo koupit nějaký ty spreje na odpuzování mazlíčků :think:

U nás se na tý černý plachtě vyhřívá kocour.Všechno poláme,ale nekadí tam,to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
15.3.12 10:03

já mám černou plachtu a na ní nasypaný kamínky. Sousedovic kočky se akorát choděj koukat, když sázim. Ale nic vyhrabanýho nikdy nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
15.3.12 10:12
donaga píše:
O těch odpuzovačích jsem slyšela, že moc nefungují :think: A také by to nejspíš byl problém, kdyby tam zakladatelka chtěla pěstovat něco jedlého. Ten pepř by byl asi lepší.

Používám granulát na odpuzování domácích mazlíčků a v pěstování zeleniny ničemu nevadí - je třeba si tuto informaci vždy zjistit z obalu. Nevýhodou je, že je dražší než pepř a také se musí po dešti posyp obnovovat. Páchne to jako česnek, takže by mohl fungovat i ten. (máme psa, takže bych pepř rozhodně nepoužila) Granuláty vždy měním - mám pocit, že by si ty potvory mohly zvyknout. :cert: Tam kde mám folii a mulč používám přírodní kakaové mušle Pokon - kočky je nemají rády a také odpuzují slimáky-takže zabijete 2mouchy jednou ranou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
15.3.12 11:05
A-lexa píše:
donaga píše:
O těch odpuzovačích jsem slyšela, že moc nefungují :think: A také by to nejspíš byl problém, kdyby tam zakladatelka chtěla pěstovat něco jedlého. Ten pepř by byl asi lepší.
Používám granulát na odpuzování domácích mazlíčků a v pěstování zeleniny ničemu nevadí - je třeba si tuto informaci vždy zjistit z obalu. Nevýhodou je, že je dražší než pepř a také se musí po dešti posyp obnovovat. Páchne to jako česnek, takže by mohl fungovat i ten. (máme psa, takže bych pepř rozhodně nepoužila) Granuláty vždy měním - mám pocit, že by si ty potvory mohly zvyknout. :cert: Tam kde mám folii a mulč používám přírodní kakaové mušle Pokon - kočky je nemají rády a také odpuzují slimáky-takže zabijete 2mouchy jednou ranou. :palec:

Prosím odkazy, kde pořídím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
15.3.12 11:06

to bychom měli vyřešené záhony, ale co když mi ty potvory s…u i na trávník a že ho máme :roll: :roll: co s tím, když seču, smrdí celá sekačka, a pak všude kolem když to rozjedu, a rozšlápnu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
15.3.12 11:13

a jsou to kočky? Jsem teda neviděla, kočku, co by se vykakala na trávník :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný