Bostonský teriér

247
14.3.12 22:06

Bostonský teriér

Ahoj,prosim najde se tady někdo,kdo má s touto rasou nějaké zkušenosti? mě se moc libí buldočci,ale když sem si přečetla,že maji časte zdravostni potiže,tak sem hledala nějaké podobné plemeno a Bostonak mě naprosto uchvatil. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4132
14.3.12 22:11

Ahoj, měli jsme 5let fenečku bostonka, co bys chtěla vědět? Mají taky zdravotní problémy co se týká porodů. Jinak to byla zdravá holka. Pro nás jedno z nejúžasnějších plemen, až to půjde pořídíme si jej zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.3.12 22:36

To jsou fotky z doby, kdy byla ještě s námi :srdce: Bohužel zemřela na rakovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.12 22:37

My máme taky bostona. Srandovní pes. Jsou mu 2 roky..no, myslím, že každý plemeno, který je papírový má nějaký zdravotní potíže…protože se mi zdá, že dnešní papírový psi jsou přešlechtění. Ta naše je fena a je atopik a má různý alergie. To se projevilo asi po roce. Jinak je super…je to rodinný pes. Akorát mi vadí to chrápání. Ten malej pes chrápe jak dospělej chlap. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
720
14.3.12 22:57

Bostona jsem hrozně chtěla, ale osud mi dal sharpeje. Každé plemeno má svoje. Náš Matýsek byl bez PP.Byl to ten nejúžasnější pes, jajého jsem kdy měla. Umřel nám na horečku šarpejů (amyloidosa). Teď mám pejska z kvalitního chovu s PP a doufám, že s námi bude dlouho. Já už bych jiný plemeno nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.3.12 10:09

Ahojky,

my měli bostona 12 let. Byl to nejúžasnější pes, kterého jsem kdy poznala (to je jasný, byl náš..:)). Byl krásnej, veselej, hravej, hodnej, přítulnej, temperamentní a přitom pes domácí.. Spal s námi v posteli pod peřinou.. Pravda je, že dost prděl, ale jinak zlatíčko.. :lol: Zemřel loni, když jsem byla těhotná, takže jsme ho měli vlastně jako „dítě“.. Byl to miláček.. Vřele doporučuji.. Jednou bychom si ho chtěli pořídit znovu.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.3.12 11:40

Kvatapka,byla moc krasna. Me by hlavne zajimala prave ta srst a kuze,buldocci na ni prave dost trpi,tak jestli sou na tom bostonci lip,jak moc linaji a tak. Pak by me zajimalo,jestli maji,taky omezeni chodit ven,kdyz je v lete teplo,jestli se taky tak moc prehrivaji a jestli maji problem s dychanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.3.12 11:44

káša,tak to je krasnej vek a jak se choval k detem? Jestli teda s nima prisel do styku. A holky prosim vas,meli ti vasi pejsci papiry nebo byli bez? A za kolik,tak zhruba ste je porizovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.3.12 12:14
anyretak27 píše:
Kvatapka,byla moc krasna. Me by hlavne zajimala prave ta srst a kuze,buldocci na ni prave dost trpi,tak jestli sou na tom bostonci lip,jak moc linaji a tak. Pak by me zajimalo,jestli maji,taky omezeni chodit ven,kdyz je v lete teplo,jestli se taky tak moc prehrivaji a jestli maji problem s dychanim.

odpovím za našeho psa a bostonky které znám. Srst je hladká, jemná, líná 2× do roka v rozmezí asi týdne a jinak je celý rok od chlupů víceméně pokoj. Naše fenka měla ráda teplo, věčně byla vyvalená na kožešině u radiátoru a spávala zásadně pod peřinou. Ač má krátký čumák, nebyl v létě větší problém s dýcháním, samozřejmě pokud je 30 ve stínu, tak je vhodné ho netahat na tůry, ale procházka nebo proběhnutí po zahradě nebyl problém, naše se ráda vyhřívala na sluníčku. Znám osobně čtyři bostony včetně našeho a ani jeden neměl problémy s kůží(pokud pominu okolí očí, to se musí udržovat čisté a suché, oči občas slzí). Problém měla akorát s trávením, pokud byla na granulích, tak ok, ale pokud sežrala něco z domácí stravy, kost atd, tak to většinou vyzvracela. Co se týká prdění a smradu :mrgreen: šlo to celkem ovlivnit druhem granulí, pokud byla na eukanubě tak smrděla nehorázně, na proplanu to bylo o poznání lepší. Vztahy s dětmi naprosto bezproblémové, naše by na sobě nechala tzv. dříví štípat, museli jsme hlídat aby jí dcera neublížila, protože si opravdu všechno nechala líbit. Co se týká ceny, tak naše fenka byla sice s PP, ale nechovná kvůli špatnému fleku a tudíž o dost levnější. Dali jsme za ni 8tis a paní říkala, že fenečka vhodná do chovu a na výstavy u ní stojí 16tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.12 13:26
Kvatapka píše:
anyretak27 píše:
odpovím za našeho psa a bostonky které znám. Srst je hladká, jemná, líná 2× do roka v rozmezí asi týdne a jinak je celý rok od chlupů víceméně pokoj. Naše fenka měla ráda teplo, věčně byla vyvalená na kožešině u radiátoru a spávala zásadně pod peřinou. Ač má krátký čumák, nebyl v létě větší problém s dýcháním, samozřejmě pokud je 30 ve stínu, tak je vhodné ho netahat na tůry, ale procházka nebo proběhnutí po zahradě nebyl problém, naše se ráda vyhřívala na sluníčku. Znám osobně čtyři bostony včetně našeho a ani jeden neměl problémy s kůží(pokud pominu okolí očí, to se musí udržovat čisté a suché, oči občas slzí). Problém měla akorát s trávením, pokud byla na granulích, tak ok, ale pokud sežrala něco z domácí stravy, kost atd, tak to většinou vyzvracela. Co se týká prdění a smradu :mrgreen: šlo to celkem ovlivnit druhem granulí, pokud byla na eukanubě tak smrděla nehorázně, na proplanu to bylo o poznání lepší. Vztahy s dětmi naprosto bezproblémové, naše by na sobě nechala tzv. dříví štípat, museli jsme hlídat aby jí dcera neublížila, protože si opravdu všechno nechala líbit. Co se týká ceny, tak naše fenka byla sice s PP, ale nechovná kvůli špatnému fleku a tudíž o dost levnější. Dali jsme za ni 8tis a paní říkala, že fenečka vhodná do chovu a na výstavy u ní stojí 16tis.

Souhlasím se vším :-) K dětem se fakt hodí, i ta naše si nechá všechno líbit. Jinak se ráda v létě vyhřívá..to je taky pravda. Pokud je v léte moc vedro, takový ty tropy, tak to není dobré pro žádného psa, ale Boston netrpí jak buldoček..to zase ne. My máme s PP. Chtěli jsme ji na výstavy. Jinak ta cena je různá. Záleží od koho je atd. My dali více než 16 tis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.12 13:34

Koukni tady na to video, jak je pes opatrnej :-) http://www.youtube.com/watch?…

A tady boston předstírá, že je unavený :mrgreen: (já se tomu směju i u našeho, když to dělá) http://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
9
15.3.12 18:24

Se srstí neměl žádné problémy, teprve v 10 letech mu zjistili šelest na srdíčku, takže musel začít brát prášky a o rok později se k tomu přidaly problémy s ledvinami, ale to určitě nesouvisí s tímto plemenem.. My jsme s ním jezdili úplně všude.. V létě jsem ho namáčela často ve vodě, i když většinou se namočil sám, protože šíleně blbnul (hodila jsem mu míč a on mi dal hlavičku zpátky, nebo běhal do vody pro klacek, ale jen, kam stačil.. :mrgreen: ) a v zimě nosil svetr, i když ho nesnášel, a nebyli jsme venku příliš dlouho.. My děti neměli, takže nevím, jak by se k nim choval, ale myslím si, že pokud s nimi bude vyrůstat od malinka, tak to určitě nebude žádný problém.. :D Jinak náš byl s PP, ale protože měl nějaký nedokonalý znak, tak byl levnější, dali jsme za něj asi 7 tis. nebo tak nějak.. Pro nás byl ale dokonalej.. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.3.12 19:40

Tak koukam,ze zatim,zadny spatny vlastnosti,to mam radost :dance: :) Ty videa sou perfektni,oni sou fakt krasny.Tak ty ceny docela jdou,ja bych s PP ani nepotrebovala,nechceme ho na vystavy,ale zase me prijde ze je to takova vetsi zaruka kvality,kdyz to napisu takhle blbe :) ,se spojeni s pejskem to zni hrozne :D . Ja sem mela pripraveny dalsi otazky a ted si nemuzu na zadnou vzpomenout :think: . Jo uz vim, za kolik zhruba,byli mesicni vydaje za krmeni,kolik treba asi tak sni kranulek a tak,jo a jeste jestli se jim treba vari nejaky jidlo,nebo si vystaci jen s kvalitnejsima granulema? Az si vzpomenu na dalsi otazky,tak se prijdu zeptat,je fajn,ze ma clovek moznost,se takhle zeptal lidi,co o nich neco vedi,ja prave v okoli zadnyho ybostonka nemam,tak o nich ani nic moc nevim,jen to co si clovek precte na netu a to muze byt nekdy zavadejici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.3.12 20:09

My jsme mu dávali granule akana mini (asi 130,– Kč/kg), ale kolik toho snědl..?, ani moc ne, je to malý plemeno, takže v pohodě.. A ještě jsem mu vařila maso, později i rýži, ale nevím, jestli to bylo správně.. Největší výdaje jsme s ním měli ten poslední rok, kdy bral spoustu prášků a taky za návštěvy doktorů, to už bylo špatný.. Ale nelituju ničeho.. :srdce: Jo a náš miláček miloval pískací hračky, takže jsem mu docela často kupovala nový a nový.., byl úplně šílenej radostí.. :lol: Hezký víkend.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 20:30
káša píše:
My jsme mu dávali granule akana mini (asi 130,– Kč/kg), ale kolik toho snědl..?, ani moc ne, je to malý plemeno, takže v pohodě.. A ještě jsem mu vařila maso, později i rýži, ale nevím, jestli to bylo správně.. Největší výdaje jsme s ním měli ten poslední rok, kdy bral spoustu prášků a taky za návštěvy doktorů, to už bylo špatný.. Ale nelituju ničeho.. :srdce: Jo a náš miláček miloval pískací hračky, takže jsem mu docela často kupovala nový a nový.., byl úplně šílenej radostí.. :lol: Hezký víkend.. :D

Proč ne. My jí také občas uvaříme maso s rýží, mrkví a zalijeme vývarem. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný