Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nechápu to, mohly jste se ho zříct ne? A pes by šel do útulku a ty jako „chuděra“ by si nemusela trpět!!!!! A pes by byl v rodině kde ho mají rádi
Mi takto zdědili psa taky. Bylo mu 11 let. Nabízeli jsme ho všude možně a nikdo ho nechtěl, ani v útulku. Když jsem volala do útulku, tak nám byl doporučen pán, který přijede, pejska uspí a odveze. Že je v 11 letech starý. No tak jsme si ho nechali, dva roky to bylo dobrý, ale pak jsme si domů přivezli miminko. Dokud byl v kočárku a dokud nechodil tak to bylo dobrý. Ale jak začal a běhal po zahradě, tak ho pejsek 2 x napadnul. Jednou ho i chytnul za ruku, a to okolo něj jenom proběhnul. Takže chtě, nechtě jsme ho museli nechat uspat. On na nás zvyklý moc nebyl, poslouchal jenom manžela a ten byl převážně v práci. A já přeci nebudu celý dny zavřená doma, když máme obrovskou zahradu. A hlavně dvouleťákovi nevysvětlíš, že jeden pes je hodný a k druhému se nesmí přibližovat ( měli jsme v té době ještě svého psa na zahradě). A tím, že ho nikdo nechtěl to bylo pro nás a hlavně pro zdraví našeho malého jedinné rozumné řešení. To jsem ti moc neporadila co?
a co to je za rasu?Nebo je to kříženec? Jestli je to rasa,tak zkusit najít chovatele zabívajícího se tímto plemenem, zkuste taky vyvěsit inzeráty na veteriny - odtamtud bohužel lidé odcházejí někdy i bez pejska
v útulkách taky mívají prostor pro nabídky pejsků.A všude možně - tj. po známých nebo máte i inzeráty na netu - aukro,bazoš a já nevim co ještě? Je mi toho pejska líto,že u vás skončil - nemyslim to zle,myslím že je dobré,že se o něj staráte i když vás to nebaví a neuvázali jste ho nikde v lese, nikdo není povinen psi milovat,ale on by si zasloužil vyrůstat někde v milujícím prostředí,když už o jednoho páníčka přišel.
No tak já chápu - né každý má rád zvířata, a né každý se chce starat o psa ![]()
Tak jedině nějaký inzerát, a nebo prostě ten utulek kdyby ho fakt už nikdo nechtěl ![]()
bessi79 píše:
Mi takto zdědili psa taky. Bylo mu 11 let. Nabízeli jsme ho všude možně a nikdo ho nechtěl, ani v útulku. Když jsem volala do útulku, tak nám byl doporučen pán, který přijede, pejska uspí a odveze. Že je v 11 letech starý. No tak jsme si ho nechali, dva roky to bylo dobrý, ale pak jsme si domů přivezli miminko. Dokud byl v kočárku a dokud nechodil tak to bylo dobrý. Ale jak začal a běhal po zahradě, tak ho pejsek 2 x napadnul. Jednou ho i chytnul za ruku, a to okolo něj jenom proběhnul. Takže chtě, nechtě jsme ho museli nechat uspat. On na nás zvyklý moc nebyl, poslouchal jenom manžela a ten byl převážně v práci. A já přeci nebudu celý dny zavřená doma, když máme obrovskou zahradu. A hlavně dvouleťákovi nevysvětlíš, že jeden pes je hodný a k druhému se nesmí přibližovat ( měli jsme v té době ještě svého psa na zahradě). A tím, že ho nikdo nechtěl to bylo pro nás a hlavně pro zdraví našeho malého jedinné rozumné řešení. To jsem ti moc neporadila co?
týjo vy jste volali do útulku a tam vám doporučili psa nechat zabít jedem. tak kde to jsme ? pěkný útulek k pohledání.
jenže do útulku ti ho nevemou - teda aspoň co já mám zkušenost. Ke známým se podhrabal cizí pes,když jim hárala fena,narodila se jim 12 štěňat - kříženců dost velkých plemen,nechtěli je nechat uspat,tak se spolehli,že je udají a neudali,všechny by jim zůstali - útulky je nechtěly,že se o ně mají postarat. Až nakonec jim pomohl známí od městské policie - štěňata tam odvezl,že je našel na ulici
Lenkaamimi píše:bessi79 píše:týjo vy jste volali do útulku a tam vám doporučili psa nechat zabít jedem. tak kde to jsme ? pěkný útulek k pohledání.
jo jo volali, asi do 3, a pro ně byl bohužel starý. A to číslo na pána nám dali ve dvou z nich. V tom třetím nám, řekli ať to zkoušíme sami, že takhle starého psa již neudají. Ještě jsem se paní ptala, co bych měla dělat kdybych neměla zahradu a vesměs toho psa na nějakou chvíli někam umístit. No tak na to se mi odpověď nedostala. Akorát kamarád prohlásil, že by ho hold nechal běhat po ulici aby ho museli odchytit a odvézt do útulku. Když to mi bychom neudělali, tak jsme si ho hold nechali a i si zvykli, že máme dva. Sice čubu a psa, ale šlo to, dokud nezaútočil na malýho. Pak už jsme to vyřešili tak jak jsem psala, nehledě nato, že byl pejsek zase o dva roky starší a už ho fakt nikdo nechtěl.
latunka01 píše:jenže do útulku ti ho nevemou - teda aspoň co já mám zkušenost. Ke známým se podhrabal cizí pes,když jim hárala fena,narodila se jim 12 štěňat - kříženců dost velkých plemen,nechtěli je nechat uspat,tak se spolehli,že je udají a neudali,všechny by jim zůstali - útulky je nechtěly,že se o ně mají postarat. Až nakonec jim pomohl známí od městské policie - štěňata tam odvezl,že je našel na ulici
je to tak, do útulku nevezmou psa, protože ho člověk „nechce“, berou jen nalezence… Když jsem našla psa, musela jsem podepisovat měšťákům čestný prohlášení, že ten pes není můj, ale opravdu jsem ho našla… ![]()
a s tím pobíháním, kdyby se nakonec „provalilo“, komu pes patří, mohli by vám dát (a nejspíš i dali) k úhradě pobyt psa v útulku (žrádlo a péče o něj) a očkování proti vzteklině a nevím co všechno tam ještě očkujou… ![]()
latunka01 píše:jenže do útulku ti ho nevemou - teda aspoň co já mám zkušenost. Ke známým se podhrabal cizí pes,když jim hárala fena,narodila se jim 12 štěňat - kříženců dost velkých plemen,nechtěli je nechat uspat,tak se spolehli,že je udají a neudali,všechny by jim zůstali - útulky je nechtěly,že se o ně mají postarat. Až nakonec jim pomohl známí od městské policie - štěňata tam odvezl,že je našel na ulici
aha.. jasně..jako že je zodpovědnost chovatele je udat. to asi chápu, každej by měl březí feny a neudaná štěňata do útulku. tak na to nemají kapacitu chápu.
No jelikož píšeš o oběti na 10 let, předpokládám, že je pes mladý a to mi přijde fakt hrozný, ho utratit…Takže zkus hodit inzeráty všude možně, třeba na netu, jsou stránky, ifauna.cz, tak třeba tam…Popřípadě Facebook, hodit fotku psa, poprosit známé, ať to sdílejte, napsat srdceryvné žvásty a snad ho někdo vezme ![]()
Zkoušela si facebok?Existujou ruzné soukromé depozita pro pejsky tam by mohli pejskovi najít novej domov.Co je to za rasu?
„Zdedili“ jsme psa - dedicu bylo vic, ale nikdo ho nechce- a my ho taky nechceme. Problem je ten, ze i prestoze ho nabizime vsude mozne, kdo by si ho chtel vzit, tak ho nikdo nechce. Nema nam ho ani kdo pohlidat (neni ze strany dedicu ochota), takze si ani od nej nemuzeme odpocinout. Mozna to zni blbe, ale proste nechci obetovat 10 let sveho zivota psovi, ktereho nechci. Pritel zas nema to srdce dat ho do utulku, a nikdo jiny ho taky nechce. Ja po pejskovi nikdy netouzila, protoze jsou s nim jen starosti. Jednoho pejska jsme meli (taky jsme ho zdedili), to byla ale srdecni zalezitost, vyrustal s pritelem, ale ten umrel, jak jsme privedli toho druheho psa- protoze nikdo jiny si ho vzit nechtel. Toho druheho mame uz 9 mesicu a proste jsem si na nej nezvykla, nebavi me se o nej starat, jestli uz byl venku se vyvencit, jestli ma piti, jestli ma jidlo. Asi to zni dost zmatene a sobecky, ale proste uz nevim co delat…