Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tomulisacek píše: Člověk se povýšil sám a právem… spíš je otázka, jestli je to dobře nebo ne.Ano, neúcta není nic dobrého, a je jedno jestli k tvorům nebo něčemu jinému. Ale nemyslím si, že zrovna pejskaři mají úctu k živým tvorům.
Já si nemyslím, že se člověk povyšuje právem. Svinit a drancovat planetu není žádná záslužná činnost. ![]()
@tiffany píše:
Já si nemyslím, že se člověk povyšuje právem. Svinit a drancovat planetu není žádná záslužná činnost.
No a to já si zase myslím, že ano. A se záslužnou činností to nijak nesouvisí.
@Tomulisacek píše:
No a to já si zase myslím, že ano. A se záslužnou činností to nijak nesouvisí.
V tom se tedy neshodneme.
Ahoj,
tak jsme doma. Cestou jsme nakoupili pro psa nějaké věci, už je vykoupanej. Je to jezevčík, tak aspoň, že to není žádné velké plemeno.
Tuto diskuzi jsem nezakládala, aby mě tady někdo poučoval, nadával mi, vybíjel si na mě zlost. Chtěla jsem jen poradit, co by s pejskem dalo dělat.
A že tu zaznělo, že děti mě taky omezují, ano, omezují, ale děti jsem chtěla, věděla jsem dopředu, že to nebude už jak za svobodna. No ani by mě nenapadlo srovnávat děti s cizím psem
. Do psa jsem dobrovolně nešla
.
Utratit ho určitě nenecháme, do útulku taky nedáme. Budeme se ale snažit ho někomu dát, i s tím, že mu budeme hradit výdaje na psa. Nemáme velkou zahradu, máme malý dvorek.
@kolik píše:
@Klarinetka1 Clovek by nemel nikdy srovnavat deti s jakymkoliv psem. Vlastnim nebo cizim. A presto to mnoho lidi dela a pes je jejich „detatko“
Obnovovatelko diskuse, on se někdo najde, kdo si pejska vezme. Třeba starší lidé si často berou i staré psi, protože se nechtějí, aby je pes přežil.
@Klarinetka1 píše:
Ahoj,
tak jsme doma. Cestou jsme nakoupili pro psa nějaké věci, už je vykoupanej. Je to jezevčík, tak aspoň, že to není žádné velké plemeno.
Tuto diskuzi jsem nezakládala, aby mě tady někdo poučoval, nadával mi, vybíjel si na mě zlost. Chtěla jsem jen poradit, co by s pejskem dalo dělat.
A že tu zaznělo, že děti mě taky omezují, ano, omezují, ale děti jsem chtěla, věděla jsem dopředu, že to nebude už jak za svobodna. No ani by mě nenapadlo srovnávat děti s cizím psem. Do psa jsem dobrovolně nešla
![]()
.
Utratit ho určitě nenecháme, do útulku taky nedáme. Budeme se ale snažit ho někomu dát, i s tím, že mu budeme hradit výdaje na psa. Nemáme velkou zahradu, máme malý dvorek.
Odkud jste??? Jak se pejsek chová k dětem??? Jsem matka samoživitelka, peněz nemáme nazbyt, ale máme velkou zahradu, dvě větší přátelské fenky a lásku ke zvířatům. Pokud byste byli ochotni hradit výdaje na pejska, mohly bychom se ho ujmout. Na to, jak se mu daří, byste se mohli kdykoli po dohodě přijet podívat. Podmínkou je, aby byl zdravý a hodný k dětem (mám sedmiletou dcerku).
Ahoj,
omlouvám se, že píšu se zpožděním, byla jsem celý den v práci a pak jsem lítala kolem dětí.
@kočička Evička, jo, tak fungujeme. Uvázání u něj neprošlo (nechali jsme mu asi 5m rádius, strašně kňučel), tak si volně lítá. Syn je z něj nadšenej, i když se ho trochu bojí. Ale pejsek je hodnej, docela mě překvapil, na děcka je zlatej. Jde vidět, že je vděčnej, že má o něj někdo zájem.
Dopoledne nám rozkousal teda pár věcí, asi z nudy
. Jen mě mrzí asi 15letý cykas, který úplně rozcupoval.
Dneska byl manžel u veterinářky, tak říkala, že je v dobré kondici. Nechali jsme ho přeočkovat a odčervit a ještě něco proti blechám a klíšťatům.
@káťa Jsme od Brna, dnes jsme dali inzerát u nás v okolí, uvidíme, zda se někdo neozve. Ráda bych se na něj občas podívala. Odkud jste vy? Klidně do SZ. Díky.
My bydlíme 70km za Prahou ve směru na Karlovy Vary (okres Rakovník), takže od vás celkem dálka. Nicméně kdyby byla nutnost, mohl by tu být.
Zdá se ki ale, že pejsek bude celkem bezproblémový a možná nakonec zůstane u vás. Třeba si ho ještě oblíbíš ![]()
Ahoj holky,
píšu jen pro info, jak to u nás pokračuje. Bena jsme před včerejškem odvezli. Vzala si ho kamarádka mé tchýně. Je to psomil, už má doma 3 psy. Má velký dům, dvůr a za dvorem obrovskou zahradu. Ke psům se chová moc hezky (známe ji leta), píše nám sms, jak se Ben má. Podle informací se má moc dobře, nechává ho na noc spávat v chodbě v pelechu (na to byl zvyklý), před den řádí se psy na zahradě.
U nás to už dál nešlo, uvázaný nebyl, měl celý dvorek jen pro sebe, jenže…nechtěl tam být sám, celý den jen prokňučel, my tam ale s ním nemohli být pořád. Takže se nám pořád dobýval do baráku, škrabal na dveře.
K ránu ho to kolikrát taky chytlo, začal tak výt, hned probudil naši malou, tak pak jen řvala…už jsem z toho byla nešťastná.
Tak jsem ráda, že to tak dopadlo a všem, co jste na nás myslely a psaly mi jak se pes má, děkuji.
Příspěvek upraven 20.06.14 v 13:38
@Klarinetka1 píše:
Ahoj holky,
píšu jen pro info, jak to u nás pokračuje. Bena jsme včera odvezli. Vzala si ho kamarádka mé tchýně. Je to psomil, už má doma 3 psy. Má velký dům, dvůr a za dvorem obrovskou zahradu. Ke psům se chová moc hezky (známe ji leta), píše nám sms, jak se Ben má. Podle informací se má moc dobře, nechává ho na noc spávat v chodbě v pelechu (na to byl zvyklý), před den řádí se psy na zahradě.
U nás to už dál nešlo, uvázaný nebyl, měl celý dvorek jen pro sebe, jenže…nechtěl tam být sám, celý den jen prokňučel, my tam ale s ním nemohli být pořád. Takže se nám pořád dobýval do baráku, škrabal na dveře.
K ránu ho to kolikrát taky chytlo, začal tak výt, hned probudil naši malou, tak pak jen řvala…už jsem z toho byla nešťastná.
Tak jsem ráda, že to tak dopadlo a všem, co jste na nás myslely a psaly mi jak se pes má, děkuji.
Dobrých zpráv není nikdy dost. Mám za psa radost ![]()
@Klarinetka1 píše:
Ahoj holky,
píšu jen pro info, jak to u nás pokračuje. Bena jsme před včerejškem odvezli. Vzala si ho kamarádka mé tchýně. Je to psomil, už má doma 3 psy. Má velký dům, dvůr a za dvorem obrovskou zahradu. Ke psům se chová moc hezky (známe ji leta), píše nám sms, jak se Ben má. Podle informací se má moc dobře, nechává ho na noc spávat v chodbě v pelechu (na to byl zvyklý), před den řádí se psy na zahradě.
Tak jsem ráda, že to tak dopadlo a všem, co jste na nás myslely a psaly mi jak se pes má, děkuji.Příspěvek upraven 20.06.14 v 13:38
tak paráda ![]()