Co se psem, kterého nikdo nechce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hr4sek22
11.6.14 10:12

@Choupinette :oops: :P já mám zvířata ráda.. ale všem bohužel člověk pomoct nemůže :?

• Citovat
  • Upravit
202
11.6.14 10:16
@tiffany píše:
To by bylo fajn, ještě lepší by bylo, kdybste se zkamarádili :palec: Pejsci nejen berou, ale i dávají, takže by od tebe bylo milé, kdybys mu dala šanci dát ti psí lásku.

Podle mě by bylo mnohem více fajn, kdyby se místo pláče k tomu postavil čelem a pokusil se najít někoho, kdo se o psa (ne o pejska) postará. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
11.6.14 10:23
@kolik píše:
@Klarinetka1 Ja bych vzal psa, brokovnici a zasel za dum do stodoly. Problem solved.
Takovy to zdedil jsem psa, no to bych si to asi hodil. Ja bych se dedictvi zrekl v tu chvili :mrgreen:

No ty jsi tedy agresivní drsňák. Takový bývají nejposranější. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
11.6.14 10:25
  • Citovat
  • Upravit
12272
11.6.14 10:28

Mě se tedy tady v té diskusi nelíbí, jak tady některé zakladatelku kárají, odsuzují a vychovávají. Ne každý prostě má vztah ke zvířatům a je úplně jedno z jakého důvodu, ale mezi námi já tedy oceňuju, že se o psa chce postarat a s tímto cílem založila tuhle diskusi a tady se jí dostane sprdnutí. :? Kdyby to byl člověk, který by psa rovnou šel utratit, nebo někde uvázal v lese, tak to tu sem těžko bude psát a to by bylo teprve hnusný. Podle mě je nutné si tohle uvědomit. Oceňuju zakladatelky upřímnost a snahu pejska zebezpečit. Že si ho nechce nechat - má k tomu své důvody, ale proč si na ní tady některé léčí své komplexy? To se mi prostě nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
11.6.14 10:33

@tiffany No já si to vysvětluji přehnanou empatií k čoklům a malou k lidem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
11.6.14 10:39
@kolik píše:
@Klarinetka1 Ja bych vzal psa, brokovnici a zasel za dum do stodoly. Problem solved.
Takovy to zdedil jsem psa, no to bych si to asi hodil. Ja bych se dedictvi zrekl v tu chvili :mrgreen: - @tiffany píše:
No ty jsi tedy agresivní drsňák. Takový bývají nejposranější. :roll:

No víš, kolíkův příspěvek už vyžaduje trochu přemýšlení. To není pouhé přímé vyjádření citů neforemnými obraty. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
11.6.14 10:40
@Tomulisacek píše:
@tiffany No já si to vysvětluji přehnanou empatií k čoklům a malou k lidem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já nad tímhle taky uvažovala, jenže mi z toho vyšlo, že lidé, tedy alespoň ti dospělí jsou schopní se o sebe postarat sami, psy a další domestikovaná zvířata prostě jsou závislí na lidech. Kdyby bylo možné, aby si pes něco ulovil a živil se sám, tak pak ok, ale takhle? Lidi psy vyšlechtili, využívají je pro svoje potřeby a když je nepotřebují, tak se jich neváhají zbavit - jsou to jen psi. Mě se tohle prostě nelíbí. Nemám ráda zneužívání a využívání. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
11.6.14 10:42
@Tomulisacek píše:
No víš, kolíkův příspěvek už vyžaduje trochu přemýšlení. To není pouhé přímé vyjádření citů neforemnými obraty. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já myslím, že ten příspěvek je celkem jasný. Rozhodně za tím nehodlám hledat skrytý jinotaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
11.6.14 10:46

@tiffany Ano, je vidět, že o tom přemýšlíš. Lidé vypěstovali degenerované, zmutované jedince neschopné se o sebe postarat - mně se to také nelíbí. A navíc je pak povýšili na střed svého zájmu, teda hned po dětech, teda vlastních dětech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
11.6.14 10:49
@tiffany píše:
Já myslím, že ten příspěvek je celkem jasný. Rozhodně za tím nehodlám hledat skrytý jinotaje.

No právě ten jinotaj je smyslem toho příspěvku, a tedy na první pohled tak jasný není. Jeho hledání a nalezení leccos vysvětlí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
11.6.14 10:53

@tiffany Ano, je vidět, že o tom přemýšlíš. Lidé vypěstovali degenerované, zmutované jedince neschopné se o sebe postarat - mně se to také nelíbí. A navíc je pak někteří povýšili na střed svého zájmu, teda hned po dětech, teda vlastních dětech. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.06.14 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
11.6.14 10:55
@Tomulisacek píše:
@tiffany Ano, je vidět, že o tom přemýšlíš. Lidé vypěstovali degenerované, zmutované jedince neschopné se o sebe postarat - mně se to také nelíbí. A navíc je pak povýšili na střed svého zájmu, teda hned po dětech, teda vlastních dětech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já tedy sama nemám jasno v tom, jestli je úplně správné povyšovat člověka nad ostatní živé tvory. Prostě to tak necítím. Je jasné, že pokud by hrozilo nebezpeční a měla bych se rozhodnout, zda pomoci člověku, nebo zvířeti, je volba jasná, ale jinak si myslím, že z té neúcty k živým tvorům nepramení nic dobrého. Za těmi tvými třemi smajlíky na konci já vidím rozpaky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
11.6.14 10:57
@Tomulisacek píše:
No právě ten jinotaj je smyslem toho příspěvku, a tedy na první pohled tak jasný není. Jeho hledání a nalezení leccos vysvětlí. :lol:

Třeba jsi ten příspěvek pochopil špatně ty. :nevim: Nevím, kde bereš tu jistotu, že zrovna ta tvoje interpretace je ta správná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
11.6.14 11:06
@tiffany píše:
Já tedy sama nemám jasno v tom, jestli je úplně správné povyšovat člověka nad ostatní živé tvory. Prostě to tak necítím. Je jasné, že pokud by hrozilo nebezpeční a měla bych se rozhodnout, zda pomoci člověku, nebo zvířeti, je volba jasná, ale jinak si myslím, že z té neúcty k živým tvorům nepramení nic dobrého. Za těmi tvými třemi smajlíky na konci já vidím rozpaky. ;)
Člověk se povýšil sám a právem… spíš je otázka, jestli je to dobře nebo ne.

Ano, neúcta není nic dobrého, a je jedno jestli k tvorům nebo něčemu jinému. Ale nemyslím si, že zrovna pejskaři mají úctu k živým tvorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný