Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potrebovala bych , prosim, poradit, jestli nekdo nemate zkusenost se samonavijecim paskovym voditkem? Jestli pri navijeni neni nejaky problem prave s paskem, pokud je napriklad prekrouceny, coz se asi u samonavijeciho snuroveho stat nemuze…
Jestli byste nekdo z vlastni zkusenosti nemohl porovnat pouzivani samonavijeciho snuroveho a paskoveho voditka.. Dekuji predem za postrehy.
Mame border kolii fenku, vazi cca 20 kg. Narodilo se nam mimi a pri prochazkach s kocarkem bych ji rada nechala volnost, jenze me az tak na slovo neposloucha jako partnera a tak bych ji chtela mit trochu pod kontrolou a privazanou. Na jine psy je hostilni a preventivne ji radeji rovnou privazuji, kdyz nejakeho spatrim a mela by se snim potkat. Jenze to se spatne dela, jednou rukou ovladat kocarek a druhou drzet voditko se psem..
Pouzivame jen paskove a v pohode. Ted jsme meli jedno pet let a rozbilo se, tak jsme koupili nove zase paskove
Naviji se bez problemu.. je tam takova pacicka co to celkem rovna.
Ahojky mám oba dva druhy . sňůrkové malé na jorkšíry, šňůrkové osmimetrové na velké psy ( vodili jsme huskyho) a velké páskové, pětimetrové na basetici..
Vůbec v nich nevidím žádný rozdíl v použití, s páskovým nikdy nebyl problém, nepřekrucuje se a působí na mě takovým „festovnějším“ dojmem.. Mám teda Flexi, žádné šunty od ťamanů ![]()
Ahoj, my máme teda jen 5-kilového pejska, ale nejdřív jsme koupili šňůrkové. Po dvou měsících se přestalo navíjet a bylo vidět, že se na šňůrce objevily takový uzlíčky a ty to právě zasekávaly. Vodítko jsme reklamovali, ale odpověď prodejce byla, že jsme si to způsobili sami nevhodným používáním!!! ![]()
Takže teď už přes půl roku máme páskové a jsme naprosto spokojeni
Jen když pejsek na vodítku hodně řádí, pásek se překroutí, ale to se dá v pohodě napravit.
Mám zkušenost jak s páskovým tak se šňůrovým vodítkem. Rodiče mají na kokřici šňůrové a nikdy nebyl žádný problém a to coby štěně i dost tahala. My jsme si na setřici pořídili páskové, ale po roce používání se nám prošoupal pásek. Pak jsme koupili šňůrové a to to odneslo asi po 14 dnech a to už je vcelku klidná, tak jsme znova koupili páskové a to je v pohodě. Za mě pro border kolii bych koupila páskové a hlavně koupit na větší váhu než má pes. Co se týče navíjení, nebyl nikdy žádný problém.
Jen mě ještě napadlo k chození i kočáru, jestli to bude fungovat s tím navíjecím vodítkem. Ke kočáru jsem si koupila vodítko přes rameno, s delším bych měla strach, že mi zvrhne kočár.
Mám na téměř 40 kilového labradora páskové už 7 let a pořád drží ![]()
My máme páskové už skoro 3 roky a pořád funguje skvěle. Já to dělám tak, že vodítko vždycky přivážu ke kočárku a jdeme. Pejsek už si nato zvykl, ale my máme malou čivavu.
Máme borderku, šňůrové i páskové vodítko a s „normálním“ se mi podle kočárku chodí líp, stíhám rychleji reagovat když se někdo blíží (pokud to naše tele cítí jídlo z čehokoliv, tak jde po lidech a hledá co mají). S normálním vodítkem prostě cuknu a omotám kolem zápěstí, samonavíjecí až tak na krátko nejde (nebo spíš jsem asi ještě nepřišla na to jak to udělat, zvláště když je zrvona puštěný „na dlouho“).
V lese to řeším tak, že si naberu kapsu odměn doma, a jak uvidím blížit se psa tka našeho zavolám a dostane vodítko a odměnu. Zatím se vždy dařilo vidět psy dříve než on ![]()
Máme šňurové, páskové i klasické. Pokud jdu s kočárek beru klasiku protože pokud někoho uvidím rychleji ho dostanu k noze (mám hyperaktivního psa co přestává ihned poslouchat jakmile něco/někoho uvidí
prostě vodítkem cuknu a namotám pár otoček do dlaně kdežto s navíjecím, musíš jej zablokovat, cuknout (ale necukám moc, mám strach, ať tam něco nezlomím) a postupně ,,přitahovat,, psa k sobě, povolovat aretaci a tím navíjet pásek/šňůru. Mám to popsané docela komplikovaně, ale ve zkratce ke kočáru jedině klasiku…
Ahoj pejskaři, obnovuji diskuzi.
Máme dva psy a používáme flexi pásková vodítka. Jsou super, jenže…ta cena. Vodítka stále navíjí, ale máme rozdrbané ty pásky a nechce se nám kupovat zase celé nové vodítka. Nezkoušeli jste rozebrat a vyměnit jenom ty pásky???
Ja v nich nevidim velky rozdil az na jednu malickost. Jako pubertacka jsem nasi 20 kg fenu vodila na snurkovem, jednou me obesla a v tu chvili se rozbehla za kamoskou, snurkove voditko se mi zarezalo do lytek a docela silne me spalilo
pekne dlouho jsem mela viditelne nasledky
ted uz kupuji jedine paskove ![]()
Jejda a ted koukam ze odpovidam na stary dotaz ![]()
o nahradnich paskach nevim ![]()
To neva, i tak dík
Já zase nevím, jak správně obnovit dikuzi
![]()
Ty samonavíjecí jsou děs -_- zlatá šňůrková vodítka, třeba na exo eko teď mají krásnou kolekci hidream ![]()