Křeče v podbřišku - 25. týden těhotenství

142
13.11.16 05:20

Křeče v podbřišku ve 25tt

Zdravíčko,
už jsem koukala, že tu podobné téma je, ale vůbec neodpovídá mým problémům. No a tak jsem se rozhodla obrátit na Vás za pomocí novější diskuze. Od úterý (8.11.) mívám nesnesitelné křeče v podbřišku. Je to ostrá bolest, která nejvíce obtěžuje v noci nebo při chůzi a stání. Nutí mě se choulit do klubíčka. V noci je to tak nesnesitelné, že nemohu ani spát. Ve čtvrtek jsem si doběhla na gynekologii a dostala jsem na to magnesium (beru je 2-2-2), utrogestan (beru 2-0-2) a taky nějaký sirup Lactulosum. Sirup mi tedy zatím na zácpu nijak nezabírá. A to baštím dvě lžíce denně. Včera jsem měla dokonce tři. Křeče v bříšku mám pořád.
Dodržuji co nejvíce i klidový režim, co mi byl doporučen. Ale když jsem doma sama, musím se sem tam o nějaké ty věci postarat (vaření, praní, uklízení, apod.).

Mám strach, že budu kvůli tomu předčasná rodička nebo, že to nějak ublíží miminku… Máte s tím zkušenosti? Zabíraly vám léky na ty křeče? Já mám zatím pocit, že léky beru bez efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
823
13.11.16 08:08

@Tulačka22 taky sem byla na gynde teda v porodnici s bolenim bricha. Tez mi dali laktulozu. Ale dava se ji vic nez 3 lzice je to na krabicce. Jeste zkus glicerinove cipky to fakt pomaha. V lekarne bez predpisu. Strcis do zadku a do 5 minut bezis na zachod. Me tez zacla zacpa v 28tt. Ted su 30tt a fakt je to lepsi. Jo a jeste hrozne moc mi pomaha espumisan tobolky. 3.rano 3 odpol. 3 vecer a uvidis jak ti bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.16 17:06

Nechci strašit, ale měla jsem trochu podobné problémy. Křeče jako menstruační, nejhorší večer nebo když jsem byla unavená. Máš nějaký výtok? Třeba jen trochu neškodné žluté barvy? Pokud ano, šla bych okamžitě ještě jednou na gyndu a žádala stěry, resp. antibiotika. U mě to byl zánět dělohy a nedopadlo to dobře, poprvé na pohotovosti nic neodhalili. Ale zácpu jsem neměla, tou by to samozřejmě mohlo taky být.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.16 13:39

@Tulačka22 Zase já anonymní: Jak se daří? Myslela jsem na tebe a doufám, že jsi neskončila jako já. :-(

• Citovat
  • Upravit
142
1.12.16 11:45

Zdravíčko,
tak nakonec jsou to nějaké děložní stahy, související s předčasným porodem. Docela mě to vyděsilo, když jsem se to dozvěděla. Teď už beru jen třikrát denně magnesium a je to daleko lepší, než předtím. Občas se ty křeče vrací. Hlavně když se moc stresuji. No, ale abych se přiznala, pořád mám trochu obavu, aby malý nevykoukl na svět předčasně. Přece jen to pro něj nebude nejlepší.

Děkuji moc za starostlivost :oops: :) Snad to dobře dopadne. Jen mám pořád klidový režim. A je docela těžké sledovat jak byt, pod rukama snoubence, rychle chátrá :lol:

Kvůli křečím v podbřišku docházím i častěji na kontroly. Tašku do porodnice jsem si raději už taky zabalila. Sice jsem sotva 27tt, ale člověk nikdy neví. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.20 20:25

Křeče 25tt

Ahoj, chci obnovit diskuzi. Jsem na konci 25tt, teď mám křeče v břiše - není to nic hrozného ale ani příjemného, takové křeče jsem ještě neměla. Dneska jsem trochu pracovala na zahradě, ale taky nevim kdy jsem naposled byla na velké :roll: Teď pár dní beru magnezko a utrogestan, měla jsem mírně zkrácený čípek. Chci se zeptat, jak se rozezná přicházející předčasný porod od trávicích problémů? No, takhle ta otázka zní celkem hloupě :lol:

• Citovat
  • Upravit
6499
3.6.20 20:37

Na gynekologickém vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.20 20:45
@Anonymní píše:
Ahoj, chci obnovit diskuzi. Jsem na konci 25tt, teď mám křeče v břiše - není to nic hrozného ale ani příjemného, takové křeče jsem ještě neměla. Dneska jsem trochu pracovala na zahradě, ale taky nevim kdy jsem naposled byla na velké :roll: Teď pár dní beru magnezko a utrogestan, měla jsem mírně zkrácený čípek. Chci se zeptat, jak se rozezná přicházející předčasný porod od trávicích problémů? No, takhle ta otázka zní celkem hloupě :lol:

Na vyšetření.. Nikdo ti na dálku neřekne, jka to vypadá.. Vždy je lepší jet 10× zbytečně než jednou pozdě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.20 20:49
@Karleon píše:
Na gynekologickém vyšetření?

Hm díky, jsem sama s malou doma, teď nikam nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
6499
3.6.20 20:53

Samozřejmě že můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
3.6.20 21:07
@Anonymní píše:
Ahoj, chci obnovit diskuzi. Jsem na konci 25tt, teď mám křeče v břiše - není to nic hrozného ale ani příjemného, takové křeče jsem ještě neměla. Dneska jsem trochu pracovala na zahradě, ale taky nevim kdy jsem naposled byla na velké :roll: Teď pár dní beru magnezko a utrogestan, měla jsem mírně zkrácený čípek. Chci se zeptat, jak se rozezná přicházející předčasný porod od trávicích problémů? No, takhle ta otázka zní celkem hloupě :lol:

Zkracuje se ti čípek a děláš na zahradě? Jela bych na pohotovost a to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.20 21:13
@Anonymní píše:
Hm díky, jsem sama s malou doma, teď nikam nemůžu.

Pak riskuj :think: když ne teď, svihala bych ráno ke své dr.. Jinak ano, pokud se ti zkracuje čípek už teď, máš si odpustit práci na zahradě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí