Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Muj 4 lety syn mel parkrat do roka trochu krve na toaletnim papire po stolici. Jen dneska me to trochu zneklidnilo protoze ji bylo vic a byl tam i takovy malinky jakoby vlasek tmavsi. Musim rict, ze to ma od minuleho leta kdy mel strasnou zacpu na dovolene. Od te doby to mel asi tak 4 krat, vzdy svetla barva a za 2 dny nic. Ptala jsem se Kameradek a ty taky pry obcas Maji Problem. Chtela jsem se zeptat u Dr ale od tr doby jsme byli mozna jednou a me to protoze uz dlouho nic nemel nenapadlo
muj muz rika, ze prehanim, ze on ma obcas taky, ze je to pry proste cevka co praskne…
Kazdopadne jsem mu rekla, ze tentokrat zajdu k Dr a zeptam se, jen ted o vanocnich svatcich bych jedine musela na pohotovost a to je blbost myslim. Je uplne fit, az moc, jen si stezoval ze ho boli dupa, nestihli jsme dva dny okoupat a ma to tam dost zarudle. Jeste k tomu jedl posledni dny dost sladkeho, besidky ve skole a skolce a asi ani moc nepil.. takze si rikam, ze to snad bude jen z toho. Prosimvas, pro trochu klidu duse ted o svatcich, mate taky nekdo takove problemy a neni to nic zas tak neobvykleho?? Moc dekuji
krasne vanocni svatky vsem
Tak jestli ho bolí zadek, a krev je červená, tak to bude mít pravděpodobný jen natržený od zácpy, asi bych zašla do lékárny pro nějakou mastičku (infadolan) a pořádně bych mu zadek omejvala. Chce to hodně tekutin a vlákniny. Mým dětem se to taky stalo, pamatujiu si že ještě byly miminka a krev byla v plínce a vždycky mě to vyděsilo, ale nic to nebylo.
@gusica píše:
Ahoj. Muj 4 lety syn mel parkrat do roka trochu krve na toaletnim papire po stolici. Jen dneska me to trochu zneklidnilo protoze ji bylo vic a byl tam i takovy malinky jakoby vlasek tmavsi. Musim rict, ze to ma od minuleho leta kdy mel strasnou zacpu na dovolene. Od te doby to mel asi tak 4 krat, vzdy svetla barva a za 2 dny nic. Ptala jsem se Kameradek a ty taky pry obcas Maji Problem. Chtela jsem se zeptat u Dr ale od tr doby jsme byli mozna jednou a me to protoze uz dlouho nic nemel nenapadlomuj muz rika, ze prehanim, ze on ma obcas taky, ze je to pry proste cevka co praskne…
Kazdopadne jsem mu rekla, ze tentokrat zajdu k Dr a zeptam se, jen ted o vanocnich svatcich bych jedine musela na pohotovost a to je blbost myslim. Je uplne fit, az moc, jen si stezoval ze ho boli dupa, nestihli jsme dva dny okoupat a ma to tam dost zarudle. Jeste k tomu jedl posledni dny dost sladkeho, besidky ve skole a skolce a asi ani moc nepil.. takze si rikam, ze to snad bude jen z toho. Prosimvas, pro trochu klidu duse ted o svatcich, mate taky nekdo takove problemy a neni to nic zas tak neobvykleho?? Moc dekujikrasne vanocni svatky vsem
Hlavně ať dostatečně pije, omezit sladké, přidat vlákninu. Zadek poradně umývat (úplně nerozumím proč jste nestíhali dva dny umývat) a natřít krémem, ať to nemá zarudlé. Na pohotovost bych s tím určitě nechodila.
Přidám se s dotazem - poslední týdny pozoruju trošičku krve na toaletním papíře když utřu syna (necelé 3r). Ale zácpu nemá, kaká bez problémů 2-3× denně, nijak si nestěžuje.
Vlákniny má hodně, sladké nejí, jak pije uplně nedokážu posoudit.
Je mi jasné, že je to nějaká žilka, ale nějak to ne a ne přejít.
@Anonymní píše:
Přidám se s dotazem - poslední týdny pozoruju trošičku krve na toaletním papíře když utřu syna (necelé 3r). Ale zácpu nemá, kaká bez problémů 2-3× denně, nijak si nestěžuje.
Vlákniny má hodně, sladké nejí, jak pije uplně nedokážu posoudit.Je mi jasné, že je to nějaká žilka, ale nějak to ne a ne přejít.
Ahoj, ja to ted preventivne mazu kazdy vecer kremem a pomaha to ![]()