Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebovala bych vědět, jestli se s tímhle už někdo setkal. Máme všichni chřipku, děti mají horečku, kašel, rýmu. Pětileté včera večer tekla krev z nosu. Ale dneska ráno jsme se probudili a ona měla kolem pusinky zaschlou krev, na polštáři dva krvavé fleky. Já vůbec nevím co s tím. Před týdnem jí trhali zub, tak mě ještě napadlo, jestli se to nemohlo nějak rozkrvácet. Ale ten zoubek nekrvácel ani v den zákroku, když jsme přijeli domů. Nevíte co by to mohlo být??
Klidně se jí mohla spustit krev z nosu a kolem pusy si to ušmudlala od toho polštáře. Nepanikařila bych. ![]()
Taky si myslím, že jí natekly krvavé hleny z nosu do krku a pak to vykašlala… ![]()
To je skoro jistě z toho zubu - mojí druhačce skoro před týdnem vypadl mléčňák a včera jí to taky trochu krvácelo. Je to citlivé - stačí špatně kousnout do něčeho tvrdšího, v noci strčit prst do pusy a drbnout do toho, cokoli.
@Antonie Bolavá nebo v noci kýchla a trochu se jí spustila krev a pak si to rozmazala pod nosem a na polštář… nebo se v noci dloubla do nosu…
@Antonie Bolavá taky to může být z kašle - myslím já - dcera to měla 2×, pokaždé měla kašel v noci a ráno na polštáři a pyžamku krev, z pusy jí byla cítit taky - byli jsme s tím i u doktora, na ORL, na rentgenu plic a nenašli nic - pravděpodobně jí prý praskla nějaká žilka v nose a steklo jí to do pusy z toho kašle - od té doby jakmile začne kašlat, dávám fenistil, aby jí ty sliznie splaskly
Ona to pod nosem neměla vůbec. Jen na rtech. Sraženou krev v koutcích a po celých rtíkách. Venku nic. Jen máznuto od pravého koutku. Kolem nosu ani šmouha. Já už jsem z těch jejich nemocí úplně šílená
Volala jsem obvoďačce, mám to hlídat. Prý by to mohlo stékat z nosu do krku a pak ven. Ale já si to nedovedu představit, jak mohl ten nos zůstat úplně čistý
@acimedaca píše:
@Antonie Bolavá taky to může být z kašle - myslím já - dcera to měla 2×, pokaždé měla kašel v noci a ráno na polštáři a pyžamku krev, z pusy jí byla cítit taky - byli jsme s tím i u doktora, na ORL, na rentgenu plic a nenašli nic - pravděpodobně jí prý praskla nějaká žilka v nose a steklo jí to do pusy z toho kašle - od té doby jakmile začne kašlat, dávám fenistil, aby jí ty sliznie splaskly
Tak tos mě trochu uklidnila. Díky
@Antonie Bolavá píše:
Tak tos mě trochu uklidnila. Díky
dětská mi řekla, že se v noci kousla a že to má z toho…ale když se to opakovalo po druhé, tak už jsem jela na pohotovost a tam nás právě hnali všude možně, opravdu jí prohlídli a právě na ORL řekli že jak má kašel a rýmu, tak že to může být z toho, jak je sliznice podrážděná, tak snad už se to u vás nebude opakovat - kdybyste šli k doktorovi, tak doporučuju vzít ten polštář, pyžamo špinavé sebou, mě to nechtěli moc věřit
@acimedaca píše:
dětská mi řekla, že se v noci kousla a že to má z toho…ale když se to opakovalo po druhé, tak už jsem jela na pohotovost a tam nás právě hnali všude možně, opravdu jí prohlídli a právě na ORL řekli že jak má kašel a rýmu, tak že to může být z toho, jak je sliznice podrážděná, tak snad už se to u vás nebude opakovat - kdybyste šli k doktorovi, tak doporučuju vzít ten polštář, pyžamo špinavé sebou, mě to nechtěli moc věřit
Prosím tě a měla to taky jen na rtech a nos čistý? Mně se to pořád nezdá, že by nosem nevyteklo vůbec nic ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Prosím tě a měla to taky jen na rtech a nos čistý? Mně se to pořád nezdá, že by nosem nevyteklo vůbec nic
jen na puse a z pusy jí byla cítí taková ta železitá vůně, tak to měla trochu na prstech - dělali jí vyšetření na ORL, všechno prohlédli, říkal ten doktor, že kdyby měli koukat i do nosu - normálně do nosu jí koukal - jakože do spojnice nos-ústa, že to by zbytečně drastický zákrok, ale že si myslí, že to bylo právě tam
@acimedaca píše:
jen na puse a z pusy jí byla cítí taková ta železitá vůně, tak to měla trochu na prstech - dělali jí vyšetření na ORL, všechno prohlédli, říkal ten doktor, že kdyby měli koukat i do nosu - normálně do nosu jí koukal - jakože do spojnice nos-ústa, že to by zbytečně drastický zákrok, ale že si myslí, že to bylo právě tam
Hmm, tak to bude ono. Moc ti děkuju ![]()
@Antonie Bolavá
Muze byt, krev z nosu zatekla do nosohltanu a bud to vykaslala nebo napolykane ublinknula. Neplasila bych, sledovala, omrkla teda i ten zub…
@Antonie Bolavá píše:
Hmm, tak to bude ono. Moc ti děkuju
nz, hlavně, aby holka byla ok - zkus jí dát na večer preventivně ten fenistil