Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtela bych se zeptat, kdy se u vasich deti poprve objevil zachvat popr. podezreni na epilepsii a jak vypadalo.
Me 6-ti lete dite se pri drobnem uraze zachovalo zvlastne. Pri osetrovani ranky zacalo jakoby poskakovat, kroutit se,„tancovat“ a potom slo do mdlob. Neomdlelo uplne do ztraty vedomi, ale rikalo, ze neslysi, bylo bile. To „poskakovani“ nedavalo vubec smysl a bylo to opravdu divne, vydesilo me to, vubec jsem nevedela, co dela. Nikdy predtim neomdlelo ani se nic podobneho nestalo.
Stalo se nekomu z vasich deti neco podobneho?
Vetsinou nebyvam hystericka, ale u tohoto nevim, jestli neni na miste zajit za dr.
Prosim o anonym, nechci, aby rodina vedela, co resim. Dekuji.
Tak anonymitu jsem nezvladla…
Jestli to bylo opravdu divné, což ty sama posoudíš nejlíp, tak za doktorkou zajdi. A kdyby tě chtěla odbýt, tak se ronou objednej někam na neurologii, většinou teď berou i bez doporučení.
A ještě mě napadlo, když si stěžovala na neslyšení, jestli to nebylo něco okolo uší, vnitřní ucho zajišťuje i vnímání rovnováhy, či tak něco si pamatuju
tak jestli nebyl nějaký problém tam
Zrovna to neslyšení bývá u omdlení běžné. Černo před očima, slyšení takové uzavřené a pak bezvědomí, nebo ne? Alespoň tak si to vybavuji já, když jsem omdlela.
@zrnko Pokud to bylo za takové situace, tak to byla nejspíš reakce na stres, epi by se opakovalo v různých situacích, ale určitě bych pro jistotu zašla za doktorem. Pro klid duše ![]()