Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu, má-li někdo zkušenosti.
Mám (skoro) roční dračici. V poslední době (od podzimu) se škrábe v obou uších. Samozřejmě jsem s ní byla na ORL, několikrát. Paní doktorka jí ouška prohlédne a vyčistí, jinak je všechno v pořádku, žádný zánět, nic. Doporučila používat sprej do uší Vaxol - čistý olivový olej, úplně k hovnu, zdá se mi…sprej nesprej, mládě se škrábe v uších dál. Připadám si jak blbka, která se na MD nudí a tahá dětsko po doktorech
Škrábe se teda jen při uspávání a ve spánku, přes den ne. Ale je schopná si to rozdrápat do krve, jako třeba dneska.
Můžete některá poradit…???…něco na mazání, kapání, podříznout za úplňku černou slepici
cokoliv
Díky
Mi to dělávali všichni tři kolem roku, buď strkali prst do ucha nebo si tahali za ucho a holky za náušnici nebo komukoliv kdo si je vzal na ruce.
Dělali to z nudy nebo unavení když byli.
Nejmenší dítě se mi tahá za uši, když je unavený a při usínání. Dělá to hodně dětí ![]()
@Huk Určitě bych zašla na alergologii. Když mám alergické příznaky, první co mě svědí, jsou uši
A nemůže mít alergii? Mě to dělal malý sice už v 5-ti měsících, napřed ho svědilo uvnitř uší a nakonec se malinko osypal i za ušima… Škrábal se teda jen večer a v noci…pomohly Fenistil kapky, myslím si, že to měl z jablek…
, ale byli jsme i u alergologa a může se tak projevovat…
@Huk prosím jak jste tehdy dopadli? Prcek se taky škrábe až do krve a sprej taky k hounu
@baccata Tak synovi je uz 6 let a vyklubala se z toho alergie. Nakonec pyly a potravinova…Bere dlouhodobe leky, ale nesmi treba pomerance, mandarinky a to se hned osype, take na usich a za usima…
Takze u nas tak zacinala alergie…
@Petája děkuji…za dva týdny jdeme na roční, tak prosím o alergologické vyšetření…On si je škrábe skoro pořád…iv noci mam pocit, že ho to budí…
@baccata On je problém, že dítě může být alergické, ale z krve se žádná alergie neprokáže…prý je to u malých dětí běžné…
Mladší syn se také škrábal, ten má zase intoleranci na laktózu. Nevím jestli kojíte, nebo jste na UM, ale my na to přišli úplně náhodou. Dostal průjem, tak jsme vyměnili klasické UM za bezlaktózové BEBA AL110 a okamžitě bylo po svědění, měl tedy i trochu vyrážku…Na Bebě už zůstal…
Kojim, ale uz jí i normálně…No on vyrazku nikde nema, jen červené tváře…u jeho staršího bratra jsme měli silné podezření na alergii nebo intoleranci, ale nikdy se neprokázala…v krvi nic…jenže jeho nezlobila ta ouska…já si přijdu, jak ta matka, co chce být zajímavá tím, že hledá diagnózy u svých dětí, ale já cítím, že je něco špatně…