Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj 7 letý syn má problémy s přetažením předkožky. Nejde mu vůbec přetáhnout. Byli jsme u urologa a ten nás objednal na plastickou operaci předkožky. Má ji dlouhou a zůženou. Při čurání se mu nafukuje šulínek, nebolí ho to. Obřízku celou nechci, doktor říkal, že by mu dělali v narkoze plastickou operaci.Byla sem tak v šoku, že jsem se ho ani nezeptala jaký zákrok to přesně je. Objednání jsme na březen. máte s tím některá zkušenost. Je možné, aby mu uřízli jen kousek špičky předkožky aniž by to pak bylo poznat, že s tím někdo něco dělal, on má prý tu předkožku dlouhou a zůženou děkuju moc.
Neporadím, ale pokud máš pochybnosti a nedostatek informací před poměrně závažným chirurgickým zákrokem, tak se znovu objednej k lékaři, který ho synovi doporučil. Promysli si, klidně i napiš dotazy a nech si všechno vysvětlit. Možná se pan doktor bude tvářit všelijak ale já bych na tom trvala.
Jdeme ještě na předoperační vyšetření, tam to všechno proberu s lékařem. Jen mě zajímá, jestli někdo řešil něco podobného.
@-Sára ja mam sestileteho a taky to resime, ja nejak cim vic o tom ctu, tak nevim co si mam myslet, me dr rekl, ze mu to pretahnou na urologii nasilim
. Budem se tam teprve objednavat, ale uz ted se mi tam nechce ![]()
My chodíme se 7 letým synem dlouho na urologii…dr mě minule uklidnil, že operace nebude nutná a to tenkrát taky vyhrožovali, že bude muset jít.
Má fimozu a to pořádnou…věřím, že to zvládneme bez operace. Vám ta mastička nepomáhá???
@Lucilka my uz jsme meli kortikoidove masticky dve, mazali jsme uz kolem tretiho roku a nic, ted znova po petilete prohlidce, to jsme meli ten tri… nevim presne ten nazev a loccoid a nepomohlo ani jedno ![]()
My jsme nedostali mastičku žádnou, ani jsem nevěděla,,že nějaká je. Nám řekl přímo urolog, že to je na plastickou operaci v narkoze.
Klukovi to dělali ve 2 letech v Bílém domě v Brně, a to tak že mu paní doktorka bez jakehokoli umrtvení předkožku strhla, od te doby máme teda pokoj, vše funguje jak má, ale tenkrát to byl pro nás oba masakr, malej si na pindu skoro půl roku nenechal skoro ani sáhnout… ![]()
My byli ve 3 letech na té plastice v narkóze. Musím si pochválit, opravdu uřízli jen tu delší kůžičku a přetáhli. Pak jsme museli přetahovat a mazat antibiotickou mastičkou. To byl boj, ale opravdu teď nemá žádný problém. Po operaci neměl žádné bolesti, hned po sundání obvazu (4 hodiny po operaci) čůral bez obtíží. Syn z toho žádné trauma nemá, ani když je jinak strašlivě uzkostný. Byli jsme na bulovce na dětské chirurgii.
Když to srovnávám s trrhání madlý dcery ve středu, tak syn byl po zákroku mnohem víc v pohodě.
@Jandof-ka píše:
Klukovi to dělali ve 2 letech v Bílém domě v Brně, a to tak že mu paní doktorka bez jakehokoli umrtvení předkožku strhla, od te doby máme teda pokoj, vše funguje jak má, ale tenkrát to byl pro nás oba masakr, malej si na pindu skoro půl roku nenechal skoro ani sáhnout…
chudinka malinkej, ja bych tu doktorku vyfackala.. takova predpotopni metoda.. muj chlap to zazil ve trech letech a do dnes si to pamatuje..
@MarieOVMUC no předpotopní metody se zdá se stále užívají, nám tím vyhrožují taky ![]()
U nas to bude v unoru rok co na tom muj syn byl. Tenkrat mu bylo 3,5 roku. Urizli mu taky jenom tu kuzicku. Prvni tyden byl pekelny, ale zadny trauma z toho nema. Nebal se ani kdyz jsme jezdili do nemocnice na kontrolu.
Na zákroku jsme byli před týdnem, syn ma 8 let. Přetahování po zákroku horor. Tak 4 dny to mel hodně natekle, tak to šlo fakt špatně. Ted už celkem v pohodě. Spíš teď knoura dopředu, protože ma strach, ze to bude bolet. Po teto zkušenosti by jsem v jeho věku šla do celkové obřízky. Hlavně když mi pak doktor řekl, ze 50% šance, ze se mu to během života může zase zuzit. A myslím si, ze si to v tomto věku bude pamatovat.
Jinak kortikoidama jsme kázali skoro rok a pomohlo jen částečně a na chvíli.
Holky, děkuju moc. Mám z toho celkem strach, hlavně z té narkozy. Prý jak ho budou uspávat můžu být u něho, jen nevím s tou hospitalizací jestli tam můžu být s ním. V našem městě to nedělají tak by to bylo lepší být tam s ním. Je mu 7 tak snad mi to lékaři dovolí.
Záleží na nemocnici a kapacitách lůžek na oddělení. Já jsem tam s ním byla a po zkušenosti jsem ráda. Sama by jsem ho tam nenechala, když teď vím jak to tam chodí. Ale určitě záleži na nemocnici a personálu. Třeba jsme jen měli smůlu.
Jinak pobyt rodiče u dětí starší 6 let se plati - tedy tam kde jsme byli.
Při uspání jsem s ním nebyla. Doprovodila jsem ho na sál a pak už si ho vzali. Hrozně plakal, moc se bál. Ale pak mi říkal, že mu dali dýchnout přes masku a že se 2× nádechl a už si nic nepamatuje. Po narkoze byl docela v pohodě.