Jak naučit polykat prášky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
19.1.15 09:30

jak naucit polykat prasky?

Dceri, 8 let, byly predepsany atb. Nelze v sirupu. Pulim ji to, ale proste se boji a neni schopna to polknout. Nakonec to rozkouse a polkne, ale u toho se pochopitelne davi, neco vyprska, no jsou to pokazde muka pro nas obe. Nemate figl jak ji naucit polknout maly prasek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
19.1.15 09:34

@79Simona když je malý, tak to dceři dám do jogurtu, ale neřeknu jí, že to tam je. Ona je tedy menší, takže jí mohu nakrmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
19.1.15 09:37

Jako mali, co si pamatuju, jsme dostavali rozdrcene na lzicce s cukrem. I tak humus nejvetsi :poblion: Prasek nerozkousnu dodnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
19.1.15 09:48

Do velke PETky (1,5l) vodu na zapiti jen trochu aby se musela pri piti hodne zaklonit a prasek at si sama da na jazyk co nejdal. Jak se zakloni aby se napila prasek sklouzne do krku ani nebude vedet jak. Naucila jsem tak polykat ani ne petileteho. Sice jenom prasky velikosti cca antikoncepce, ale aspon neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
19.1.15 09:48

Přesně jako u nás, šílená muka a řev, ale většinou pomáhá to po půlce rozdrtit a na lžičku dát trošku čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
19.1.15 10:09

@79Simona my 4 letý dceři dali plný hrnek pití a prášek a řekli jí že prášek si má dát do pusy a pořádně se napít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.1.15 10:13

Je to těžký, moje 67 leta teta je kouše dodnes. někdo se to nenaučí nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
19.1.15 10:17

Zkoušejte s lentilkama nebo nějakýma podobnýma bonbonama. Vypláznout jazyk a prášek či bonbon položit co nejdál ke kořeni jazyka a zapít z lahve s pítkem /ne s membránou/ se zakloněnou hlavou. Dcera se to naučila teprve teď v 7 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.1.15 10:43

Tak zakladatelce neporadím, ale trochu mě zaskočilo že 8 leté dítě má problém spolknout prášek (nic ve zlém), doktorka na mě divně koukala, když jsem jí řekla že můj tříleťák určitě prášek nespolkne.. Prý už by mohl, ať to aspoň zkusíme 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.1.15 11:07

Nastesti nemame moc zkusenosti s leky a kdyz, tak sirup. Tak se to holt teprve musi naucit, bohuzel se boji a nejde ji to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.1.15 11:07

Já teda musím ten prášek chviličku aspoň požmoulat v puse, představit si, že je to rozkousaný rozhlík… a spolknout.
Nikdy bych nespolkla tabletu danou co nejvíc dozadu na jazyk, bych se poblila.
A když se tableta moc brzo rozpouští, tak si ji raděj rozpustím na lžičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
19.1.15 11:12

Synovi jsem ve 4 letech zkoušela dát nějaký B- komplex, bylo to hrozný rodeo, povedlo se mu to jen jednou ze 3 pokusů. Já sama úplně hladce prášky taky nepolykám (jakože vždy spolknu, ale někdy mě kope a mám více pokusů), dělám to tak, že se trochu napiju (množství na jedno polknutí, tu vodu nechám v puse a do té hladinky hodím prášek při zakloněné hlavě a polknu. Tak skoro necítím ten prášek, protože jakmile se mi nějak povaluje v puse, tak mi to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.22 05:53

No holky me je 30a co se tyce prasku dela mi to problem.. i vitaminy velke treba takovy vapnik.. nebo paralen nebo nalgesin.
cokoliv vetsi nez je ibalgin rapid mi dela problem zapit :(

asi tim hodne zvas pobavim ale proste to nedavam…

a trapi me to ano zkousela jsem to rozdrtit ale mam problem to vypit je to hnusne a nedavam to…

Ted asi budu potrebovat nejake medikamenty na horecky a chripku a mam proste problem

neexistuje nejaka jina forma? sirupy jsou vetsinou jen pro deti…

dekuji za pripadne rady

• Citovat
  • Upravit
65
5.1.22 06:22
@Anonymní píše:
No holky me je 30a co se tyce prasku dela mi to problem.. i vitaminy velke treba takovy vapnik.. nebo paralen nebo nalgesin.
cokoliv vetsi nez je ibalgin rapid mi dela problem zapit :(

asi tim hodne zvas pobavim ale proste to nedavam…

a trapi me to ano zkousela jsem to rozdrtit ale mam problem to vypit je to hnusne a nedavam to…

Ted asi budu potrebovat nejake medikamenty na horecky a chripku a mam proste problem

neexistuje nejaka jina forma? sirupy jsou vetsinou jen pro deti…

dekuji za pripadne rady

Také jsem ještě v pubertě měla problém polknout jakýkoli prášek. Mamka mi vždycky kupovala sirupy nebo tabletky drtila třeba do coly. Jenže pak jsem onemocněla adostala s edo nemocnice a musela brát počty tabletek, co šly někdy až do desítek. Jakoukoli větší tabletku jsem chtěla brát jen rozdělenou na osminy. No ze začátku jsem vyzvracela úplně všechno, co mi dali, ať to bylo sebemenší. Co šlo, to mi pak dávali v kapačce a se zbytkem jsme bojovala nějakou dobu po kouscích a stále to zvracela. Až jednoho dne jsem si řekla, že dost, že už mě nebaví jednu tabletku polykat na osmkrát a prostě jsem si jí vzala celou. a světe div se, ono to šlo polknout líp než ty kousky. Od tý doby nebyl problém a už jsem brala všechno normálně. Hrst tabletek najednou jak můj taťka teda nepolknu dodneska, ale jakoukoli tabletku vezmu v pohodě.

Takže za mě jeidná rada zkoušet. :nevim: A mně teda pomáhá teda při tom polknutí mírně zaklonit hlavu. Jinak se mi občas něco sekne v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.1.22 07:48

Tak to jsem zvědavá. Mám doma takového malého neschopu, co nepolkne ani Bkomplex. :zed: Asi nějaká genetická predispozice. Moje máma (a předtím i babička) taky polyká léky stylem lachtan a něco i tak prostě nedá. Ale synovi nepomáhá ani ten lachtan styl, ani hodně zapít.

Když se to rozdrtí, tak je to zase hořké, sirup je moc sladký…, ne všechno drtit lze/smí.
prostě cpo se jakéhokoliv léčení týče, tak potížísta. :mrgreen:

Edit: pokusy s načtvrcenou lentilkou či tick-takem probíhají periodicky a bez úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí