Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky vsem,potrebuju radu ohledne krevni skupiny ja i pritel jsme oba 0+,neni to nahodou pri tehu nejaky problem?vim ze nejake skupiny spolu nejak nejdou ale nevim ktere:-(.dekuji za reakce
Tak to je v tomhle případě úplně v pořádku. Sledovat se to musí jen u varianty matka Rh- a otec Rh+, tak se nestresuj ![]()
Buď úplně v klidu, tohle je zcela bezproblémová kombinace. Máme to tak s manželem také a Kačka má taky 0+.
Martina
tak fakt diky holky
,jsme to dneska resili s tchanem a ten prave rikal ze pri tech 0 lkach jsou problemy a ja si nebyla jista jak to je ![]()
Nainuva píše:
Myslim, že vubec nejde o nulky, ale právě o ten RH faktor.
Naiuva má pravdu. O krevní skupinu nejde, ale o ten Rh faktor ano. Pokud by maminka měla Rh- a tatínek Rh+ tak se to sleduje, protože pokud by miminko mělo Rh+ po tatínkovi, tak by si maminka proti němu mohla začít vyrábět protilátky (Jako když si nemocná a tělo si vytváří protilátky proti viru).
Těchto diskusí už proběhlo několik, stálo by za to si je tady přečíst… Pod položkou „Diskuse“ v horní modré liště je seznam kategorií diskusí. Myslím, že ty diskuse budou v kategorii „Zdraví“.
Ahoj Juro
![]()
Rh faktor má dítě vždy po otci- většinou je problém u matky Rh - a otce Rh+ stejná skupina- ale problémy to většinou dělá až u druhého těhpotenství ![]()
klíd my jsme oba taky nuly a máme jednu malou roztomilou nulu
![]()
Ahoj Enny… ![]()
Dneska ze mě asi nic rozumného nevypadne… kromě toho, co už jsem dával do svojí „hudební“ diskuse…
enny3 píše:
Ahoj Juro![]()
Rh faktor má dítě vždy po otci- většinou je problém u matky Rh - a otce Rh+ stejná skupina- ale problémy to většinou dělá až u druhého těhpotenství
Sleduje se jen Rh faktor. Vy dva jste ideální rodiče! ![]()
Já mám taky 0+ a při druhém těhotenství mi bral dr. krev 1× navíc - prý se zase něco zjistilo,objevilo a matky s touto krví se sledují o 1 kontrolu více. Už ale nevím proč to vlastně bylo… ![]()