Krevni skupina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13672
17.10.10 21:43

Jo vidíš- tak Gympl v Benešově má trhliny taky- ale zase v sešitě mám většinou,no- sorry,omlouvám se všem! :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
17.10.10 21:48

Jo, pokud je matka Rh- a otec Rh+, tak je problém. Mimi by mohlo mít Rh+ po otci a to si s Rh- matkou nesedí. Hodně se hlídá, zda si tělo nedělá protilátky proti plodu. Po porodu dávají Rh- matce injekci, aby si tělo netvořilo protilátky proti miminku při dalším těhu.

Ale to není tvůj případ, tak se netrap. Toto je můj případ. Proto píšu zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
17.10.10 22:00
enny3 píše:
Ahoj Juro :mavam: :huban:
Rh faktor má dítě vždy po otci- většinou je problém u matky Rh - a otce Rh+ stejná skupina- ale problémy to většinou dělá až u druhého těhpotenství :think:

ahoj, ja mam tiez rh faktor minus po mame :lol: a este aj najzriedkavejsiu krvnu skupinu AB :roll:

kamoska ma B minus, jej mm B plus a ze to je este vacsi problem, nez kes u krvne skupiny rozdielne, ale preco konkretne to neviem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
17.10.10 22:04
veverka-andy píše:
Jo, pokud je matka Rh- a otec Rh+, tak je problém. Mimi by mohlo mít Rh+ po otci a to si s Rh- matkou nesedí. Hodně se hlídá, zda si tělo nedělá protilátky proti plodu. Po porodu dávají Rh- matce injekci, aby si tělo netvořilo protilátky proti miminku při dalším těhu.Ale to není tvůj případ, tak se netrap. Toto je můj případ. Proto píšu zkušenost.

ahoj, Teba aj pocas prveho tehu nejako specialne kontrolovali? mozes mi napisat kedy a ako casto? lebo ja som teraz 11tt a zatial to nikoho nezaujimalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.10.10 22:21

Soldi já jsem RH-, manžel RH+. U prvního těhotenství se to co já vím neřeší, pouze když se ti narodí dítě s RH+, tak dostaneš po porodu injekci, aby si tělo netvořilo protilátky proti dalšímu miminku(můj případ). Teď u druhého těhotenství mi brali krev na protilátky 2×. Zatím vše v pořádku, tak se nic neřeší. Toť má zkušenost :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
17.10.10 22:54

No tak moji oba rodiče jsou A+ a já jsem 0-…prý to jde, prostě se to tam nějak nakombinovalo :mrgreen: , zjistila jsem to až v prvním těhotenství a dost šokovalo, nicméně k diskuzi, manžel je B+, takže problém, ovšem dcerka se narodila s 0- po mně…takže se nic neděje a jedeme dál, takže rh faktor má taky po mně, nevím nic o tom, že by se faktor dědil vždy po otci… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
19.10.10 22:01

Ahoj holky já mám krev rh - a manžel má zase rh+ myslíte že je to špatné?Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
21.10.10 18:05
Karinkaaa píše:
Ahoj holky já mám krev rh - a manžel má zase rh+ myslíte že je to špatné?Děkuji :kytka:

Nic hrozného, po porodu ti dyžtak píchnou včeličku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
22.10.10 10:23

Aha děkuji :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
22.10.10 13:10

Ahoj, jsem také ukázkový případ, já mám krevní skupinu 0- a můj manžel má krevní skupinu 0+, náš syn má krevní skupinu 0+ po tatínkovi,v těhotenství kontrolovali pouze protilátky, po porodu jsem dostala injekci. Teď čekáme holčičku, zatím mi dělali jeden test na protilátky a byl v pořádku, teď mě bude čekat druhý. Opravdu v tom dnes už není žádný problém.
Soldi. první test mi dělali v 16tt a druhý mi budou dělat v cca 29tt. Jinak, pokud nejsou žádné problémy, tak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
9.11.10 20:22

Odkaz

Našla jsem na netu odkaz, který by mohl zajímat každého, kdo řeší krevní skupiny rodičů miminka a dědičnost.
http://www.dvojcata.kat.cz/…skupiny.html
Třeba to někomu pomůže se zorientovat :?: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
9.11.10 20:46

zrovna minulý týden jsme se na to ptali doktora, já mám ab +, ptali jsme se, jestli chtějí vědět i krevní skupinu partnera a odpověď byla, cituji: ne, jen pokud byste byla nula nebo měla faktor minus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Antikuba
9.11.10 22:24

Pac tvi rodice maji nejspis alely A0 (=A) a A0 (=A). Muze z toho byt 00 (0+0), takze mas 0 (ale mohlo to byt i AA+AA = A + A = AA = A nebo A0+A0=A+A=AA=A) atd. Jen to Rh mi nak nepasuje.

Petorka píše:
No tak moji oba rodiče jsou A+ a já jsem 0-…prý to jde, prostě se to tam nějak nakombinovalo :mrgreen: , zjistila jsem to až v prvním těhotenství a dost šokovalo, nicméně k diskuzi, manžel je B+, takže problém, ovšem dcerka se narodila s 0- po mně…takže se nic neděje a jedeme dál, takže rh faktor má taky po mně, nevím nic o tom, že by se faktor dědil vždy po otci… :think:
  • Citovat
  • Upravit
16291
9.11.10 22:32
Grušenka píše:
zrovna minulý týden jsme se na to ptali doktora, já mám ab +, ptali jsme se, jestli chtějí vědět i krevní skupinu partnera a odpověď byla, cituji: ne, jen pokud byste byla nula nebo měla faktor minus.

A neříkali proč nulu? Taky jsem a nic o sledování navíc neříkali… Jen pak měl kvůli tomu malý problém s kojeneckou žloutenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
11.11.10 16:56

bohužel :-( , víc neříkali a my se neptali, protože jsme byli z obliga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie