Kritický věk dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2721
24.4.23 21:42

Radši se neptej, protože ve výsledku ti každý řekne něco jiného a pak budeš akorát pořád vynervovaná, co zas přijde v tom kterém věku.
Nechápu třeba, proč tady všichni straší pubertou. Mojí náctiletí jsou relativně pohodoví a normálně se dokážeme domluvit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.4.23 21:42

U nas jsou ty 4 roky spíš obdobím klidu. Za mě zatím nejhorší období je kojenec. Řve, nespí, nic neumí. Pak 2 až 3 roky, období vzdoru. Pak 6 až 7 let, to nevím, co je, ale naše děti se v tu dobu mění na zlobivce první třídy. No a pak už se asi jen čeká na pubertu, tam ještě nejsme, ale určitě to bude super jízda. On má kazdej věk něco. A každý dítě je jiný. Ty tebou zmiňovaný 4 roky byly u našich 2 děti super. Třetí do toho dorůstá teď a doufám, že po vzoru bratrů se taky srovná. Aspoň než ji bude 6 a začne to zase :mrgreen: kluci jedou jak přes kopírák, tak uvidíme, co holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
24.4.23 21:54

@Bellino já ti to potvrdim, 4letá poslední měsíc, jak kdyby se proměnila v batole a škodí 8o strčí třeba ruku do čaje, jí jak prasátko celkově a patlá, napadají ji naprosté kraviny..jinak je úžasná, ale nápady má teď jako 1-2letá..čekám, kdy to přejde :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.4.23 21:57
@Alušáček píše:
Asi jak které dítě, mě naopak věk 4-10 přijde fajn, děti jsou ještě roztomilé, dětské, ale už rozumnější, sikovnejsi atd. Každý věk má něco do sebe, žádný věk mi u mých děti nevadil.

Presne.
Nejhorsi je 1,5 - 2,5 obdobi vzdoru, kdy je to same „ja ja ja, ne ne ne“ a pritom jeste „bezmozek“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
24.4.23 22:02

Ja necetla prispevky, ale dceri jsou 4 a je to super :nevim: uz si muzem normalne povidat, hrat spolecenske hry, spoustu veci chape, zajimaji ji, vydrzi na hodinovem divadelnim predstaveni atd..jestli nastavaji nejake problemy, zkus zmenit pristup :nevim: mrkni na ziju dovychovat na fb…nekdy, kdyz zacnou deti „zlobit“ muze to ukazovat na ztratu duvery mezi rodici a ditetem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sierrablack
24.4.23 22:12
@Torryy píše:
Mám 3 letého, ale kolem toho 4.-5 roku, klukům jde na horu tedtosteron a je to prý těžké. S holkama je to zas v pohodě, alw holky jsou celkově takový přirozeně hodnější, klidnější. :think:

A zárověn prý extrémně emocionální… Zajímavé… :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
30719
24.4.23 22:19
@Torryy píše:
Mám 3 letého, ale kolem toho 4.-5 roku, klukům jde na horu tedtosteron a je to prý těžké. S holkama je to zas v pohodě, alw holky jsou celkově takový přirozeně hodnější, klidnější. :think:

To jsi vzala kde :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:? Jinak s nejstarsi dcerou zatim do 2r, se synem od 26m tak do 3.5r a s nejmladsi dcerou nedovedu rici, ta je takova nejvic easy-going (ale rozhodne ne klidna), ac ta ma porad neco, jen toho neni nad hlavu. A samozrejme se netesim na pubertu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
24.4.23 22:21

Tak ty čtyři ročky až devět let úplná krása. Výchovně pohoda. Nejhorší bylo devět měsíců a pak 1,5-2,5 třeskutý období vzdoru, že i puberta je proti tomu idyla. Nástupem do školky se naopak zklidnila a byla hrozně hodná, líbilo se jí tam a měla ráda i ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
24.4.23 22:29

Jsem šťastná za vše, co děti umí a vnímají. Naučily mne spoustu věcí :srdce: :srdce:
Neznám kritické období, ačkoliv ne vždy bylo vše snadné. Vše má svůj čas a tím se řídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
24.4.23 22:48

Ono si nevyberes, vzdy ky bude neco a bude to v jistem ohledu na budku a v jinem ohledu v tom samém věku pohodička :nevim: za me je nejdulezitejsi klidny a pozitivni pristup a hlavne se z niceho nehroutit ;)

Pro me bylo narocne obdobi okolo roku, dvou, porad ho musel clovek hlidat, aby odnekud nespadl, nekam si nezavrel ruku, nestrcil do pusy co nemá, prostě 24/7. Spoustu veci chtel sam, pritom to nezvládal a sceny z toho.
Ted je mu 11 a rekla bych, ze je to vic o nervy. Moji péči uz tolik nepotřebuje, v 90% je samostatná jednotka (oblekani, jidlo, chození ven, pul dne ve skole, puldne po kamaradech, treninkach, u mobilu nebo u pocitace), ale zase co se mu neřekne petkrat, to nezaregistruje, mrzi me, ze kolikrat musim zvednout hlas, aby pochopil, ze to s umytim nádobí nebo třeba odložením telefonu a pripravou do postele myslím vážně :roll: :zed: nebo se nekde zakeca/zapomene snizenou hlasitost na tel. a ja nerv, kde lítá :cert: :lol: jestli potkal kamarada nebo ho přejelo auto nebo sletel z kola nebo co ja vim.
Ale zase se s nim v pohode pokeca, je to vlastně skvělej kluk :srdce: i kdyz to ma vsechno tak trochu na párku.
No a uvidime za tri roky co bude v pubertě…

Příspěvek upraven 24.04.23 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.4.23 22:49

Tak bude to určité různé

já vnímala jako nejhorší věk mezi rokem a cca rokem a půl

prootže už dávno před rokem mi běhali, rozum veskrze žádný a tak bylo nutno naprosto brutálně hlídat každý krok

plus jako bonus se mi po roce budili na „kojení“ klidně i desetkrát i víc za noc takže trvalé nevyspání a peklo…

zlepšilo se to až pokaždé až po odstavení, kdy začali spát celou noc a já opět začala žít a vnímat svět…a postupně jim taky došel rozum a už neběhali jako šílenci bez mozku

tvl, už to asi fakt nikdy nechci zažít

:mrgreen:

mmch běhání fakt typu, že letím a nepřemýšlím, vběhnutí na schody, kamkoliv…já pak viděla u známých dítě co neběhalo a šlo opatrně, pomalu ZA RUČIČKU 8o 8o

jeeeee

tak to to nebylo, u nás se běhalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.4.23 22:56
@kocourGarfield píše:
Hodnotit něco ve 4 letech je brzo… za 15 let se zeptej ;) a odpověz, :)

hele, určitě, nicméně za sebe, fakt po těch 15 i 18 letech…jednoznačně ten rok až rok a půl

jen si na to vzpomenu a jdou na mě mdloby, u nás to byl nonstop zápřah opravdu celý den a celou noc, dítě jen běhalo a pak jako bonus v noci nespalo

vše ostatní, co následovalo pak už bylo jen pohoda, doutníček a nožky nahóóóře :mrgreen:

/ ve srovnání s šíleným běhajícím batoletem, bezmozkem, snažícím se od rána zabít/

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11367
24.4.23 22:59

40+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7275
25.4.23 07:33

Dcera má 7 let a zatím mi nepřišlo kritcké nic… je to s ní pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
25.4.23 07:38
@Hobitka píše:
To jsi vzala kde :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:? Jinak s nejstarsi dcerou zatim do 2r, se synem od 26m tak do 3.5r a s nejmladsi dcerou nedovedu rici, ta je takova nejvic easy-going (ale rozhodne ne klidna), ac ta ma porad neco, jen toho neni nad hlavu. A samozrejme se netesim na pubertu.

No, soudě dle sebe. Já byla zlatý dítě. :lol: A tak nějak obecně mi přijde, že ty holčičky tolik nedivočej a maj větší zájem o lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí