Kritický věk dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2082
24.4.23 20:49

Kritický věk dítěte

Maminky, které máte odrostlejší děti, jaký věk dítěte je nejhorší? Já četla z několika zdrojů, že ty 4 roky jsou opravdu zápřah a začíná se to potvrzovat. Taky ve školce řekli, že začíná dost zlobit. Všechno co se naučil, tak začíná hatit a ignorovat, mám pocit, že jo učím všechno nanovo. Vím, že každé dítě je jiné, ale prý celkovou ten 4.rok mě krize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76005
24.4.23 20:52
@Bellino píše:
Maminky, které máte odrostlejší děti, jaký věk dítěte je nejhorší? Já četla z několika zdrojů, že ty 4 roky jsou opravdu zápřah a začíná se to potvrzovat. Taky ve školce řekli, že začíná dost zlobit. Všechno co se naučil, tak začíná hatit a ignorovat, mám pocit, že jo učím všechno nanovo. Vím, že každé dítě je jiné, ale prý celkovou ten 4.rok mě krize.

za mě nejhorší je kojenec, pak když je dítě zdravě se vyvíjející, je to pořád lepší a lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10626
24.4.23 20:54

Jednoznačně puberta. Mezi 14-20- tým rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.4.23 20:56

Spíš si myslím, že je to dítě pubertální. Už to není roztomilé mláďátko a dospělé to taky není. Čtyřleťák nezlobil víc než jako pětiletý. Měl své dobré dny a ty horší. Dokud byl ve školce, přišlo mi to všechno jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28585

Pro mě u prvního i druhého nejhorší cca 1,5-4,5 roku. U mladší se ten čas protahuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119

Čím starší, tím horší :D zlatý kojenec/ batole. Na nejstaršího přichází puberta a to je teprv zkouška nervů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Bellino aktuálně bych ti řekla, že 2.5 roku. Prostřední má období vzdoru a twl jako. Ovšem.. nejhorší jsou prostě pubertaci a to záleží na každém, kdy do že puberty dojde :mrgreen: :lol: takže nejstarší je v Klidu, nevlastní na zabití sem tam, prostřední 8lety na odstřel non-stop :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
24.4.23 21:04

Pro mě bylo nejhorší období mezi 1,5 a 2,5 lety, to bylo samé ne, nechci, neumím…Ale starší dceři buje 9 a půl, takže pubertu zatím posoudit neumím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68873
24.4.23 21:08

Nejhorší byl pro mě vždycky věk, když už tělo zvládne ledacos, ale mozek k tomu ještě nedozrál. Když dělá scény, protože něco chce, ale není schopno říct, co to je. Na druhou stranu - čím starší, tím větší sranda.
Momentálně mám doma dítě čtyřleté a strašně si to užívám. Mluví jak kniha, všecko si vyříkáme, vysvětlíme. Na výletě už ujde kilometry, dá se s ním podnikat už většina „normálních“ věcí, nemusím brát zvláštní ohledy. Plus to navazuje na to období, kdy spolu nejsme 24/7, chodím do práce mezi dospělé lidi, vydělávám víc peněz a dítko se socializuje v kolektivu.
No a pak mám doma dítě vstupující mílovými kroky do puberty, což je na jednu stranu úžasn, protože v mnoha ohledech se s ním dá jednat už jako s dospělým… a sekundu poté by ho člověk zabil :mrgreen: A už ho jako to batole člověk nepopadne a neodnese, když dělá scény, no zlatý čtyři roky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
24.4.23 21:10

To je u každého dítěte přeci jiné. U někoho to může být první rok, u někoho 4.rok, někde nástup puberty. Myslím že objektivně lze posoudit až ve chvíli kdy děti vyletí z hnízda.

Momentálně prožíváme adoloscentní období velmi náročné dítěte a nepřála bych to nikomu. Zlatý 4.rok. Ale třeba ještě bude náročnější jeho dospělý živit, co já vím… pořad je to moje dítě :srdce:

Zase ale jeho sourozenec měl puberty ok a nejnáročnější asi bylo období cca 5 let, kdy pořád marodilo.

Příspěvek upraven 24.04.23 v 21:13

• Citovat
  • Upravit
15409
24.4.23 21:11

Za mě jednoznačně puberta. Synovi je 15 a teď vidím, že do teď to bylo všechno brnkačka… Snad všichni přežijeme ve zdraví. Ale třeba u dcery to zdaleka tak divoké nebylo, tak to asi syn musí srovnat do průměru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
24.4.23 21:14

Hodnotit něco ve 4 letech je brzo… za 15 let se zeptej ;) a odpověz, :)

• Citovat
  • Upravit
229
24.4.23 21:33

Mám 3 letého, ale kolem toho 4.-5 roku, klukům jde na horu tedtosteron a je to prý těžké. S holkama je to zas v pohodě, alw holky jsou celkově takový přirozeně hodnější, klidnější. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
24.4.23 21:33

Každý věk má svoje a každá máma má svý hranice.
Mne třeba nevadila mimina, přišlo mi to dítě vždy natolik křehké, že jsem nemohla se hroutit ničím.
Pro mě bylo vždy kritické období cca 9-10 měsíc, když se doplazí a stavěli se mi o nohy, stahovali kalhoty když jsem cokoliv dělala…a padali rovnou jak pro záda, hlava…
Třískání o zem kdekoliv mě nechávali klidnou, odcházela jsem…
Kde není divák, herec nehraje.
Jo, pubertu mám u dvou dětí zaplať bůh za sebou úspěšně, teď je třetí na vzestupu, dneska teď si uvedomuji nebyla žádná scéna :mrgreen: zázrak :mrgreen:
Snad to vydrží do zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15073
24.4.23 21:39

Asi jak které dítě, mě naopak věk 4-10 přijde fajn, děti jsou ještě roztomilé, dětské, ale už rozumnější, sikovnejsi atd. Každý věk má něco do sebe, žádný věk mi u mých děti nevadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí