Křivá řitní rýha

20.8.23 11:18

Křivá řitní rýha

Ahoj maminky,
na poslední kontrole v nemocnici, kam se synem docházíme na kontroly močáku, jsem si v lékařské zprávě všimla, že tam má mimo jiné uvedeno „křivá řitní rýha“. Je pravda, že ji syn má nahoře lehce zatočenou doprava. Lékař mi k tomu žádné informace neuvedl. Ukazovala jsem to pediatrovi, ale nijak zvlášť se nad tím nepozastavoval. Synovi je 5 měsíců.
Setkala jste se s tím u svých dětí některá? A pokud ano, znamenalo to nějaký zdravotní problém?
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7854
20.8.23 11:37

@answear789 já si toho všímala u staršího, když byl miminko. Měl to taky jakoby nakřivo, ale žádný lékař to nikdy nekomentoval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.23 16:29

Dcerka to má taky tak. Když byla novorozenec, bylo to výraznější, růstem se to zmírňuje, teď má přes rok. Ona má k tomu tedy ještě další zvláštnosti a hlavně vývojové vady. Každopádně myslím, že samo o sobě to vůbec nic neznamená. Kamarádky dcera to má taky a jinak je naprosto v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.23 21:31

Ano, dcera to tak měla, byli jsme na fyzioterapii to zkonzultovat. Prohlédla ji a říkala, že je to v pořádku, že je jinak symetrická. Teď jsou dceři 3 roky a už to křivé nemá skoro vůbec.
Takže nejlépe asi zkonzultovat s fyzioterapeutem, zda jde nebo nejde o celkovou asymetrii.

• Citovat
  • Upravit
21.8.23 13:38

@vulpes - a teď to má malý už rovné? Nepamatuješ si, kdy se to cca srovnalo?

@Anonymní - mohla bych se jen zeptat, nejsou to nějaké zvláštnosti či vývojové vady spojené s páteří? Nechci vědět podrobnosti, jen mě napadlo, aby to třeba neznamenalo skoliózu nebo tak…

@Anonymní - s tím fyzioterapeutem je to dobrý nápad. V jakém věku jste u něj byli?

Jinak moc děkuji všem za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7854
21.8.23 14:07

@answear789 no…je mu teď 15…už nemám odvahu to kontrolovat… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.23 14:21

@answear789 U fyzioterapeuta jsme byli, když měla cca rok, už přesně nevím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure