Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Krmení může být upraveno jedině místní vyhláškou, tak se kdyžtak zeptej na obci. Jo a policisti asi nemají co na práci, že řeší takové kraviny. Zaměstnejte ty vaše obecní pitomce, nahlaste nějaké rušení nočního klidu, bezďáky na zastávce apod., ať neprudí děti krmící kachny
Krmení klidně kup a krmte, když to děti baví a lepší krmivo a zelenina nebo úplně suché pečivo, hlavně ne čerstvé.
Tak když si někdo myslí, že slaným pečivem udělá kachnám radost. To by fakt měli pokutovat
Fakt nechápu. Stejně jako když má někdo potřebu krmit koně a ani neví, co se jim dává. Nejdřív si o tom něco přečtěte a nebo se poraďte. To zrní ale bude fajn a můžete dělat osvětu ![]()
Příspěvek upraven 26.08.19 v 21:38
Nekdy v zime o tom mluvili ve zpravach, ze tem kachnam to pecivo skodi, ze jim to zaplaca zaludek nebo co a pak to hyne.
My krmime sousedovic kachny, husy, slepice atd. za plotem, ze jim hazu zbytky a zadna nezaklepala backorou driv, nez musi do mrazaku
.
Ano, pečivo škodí, lepšie sú napríklad ovsené vločky, kukurica, aj to len v zime, teraz majú potravy dosť…ani ja som to nevedla, až z FB som sa to dozvedela z jednej skupiny.
Zrní pro vrubozubé zní fajn. Pečivo ne.
@Anonymní píše:
Nekdy v zime o tom mluvili ve zpravach, ze tem kachnam to pecivo skodi, ze jim to zaplaca zaludek nebo co a pak to hyne.
My krmime sousedovic kachny, husy, slepice atd. za plotem, ze jim hazu zbytky a zadna nezaklepala backorou driv, nez musi do mrazaku.
Ale předpokládám, že jste na tom se soudsedem domluveni a je to s jeho souhlasem a schválením, ne?
A sorry, mi tam na mob. asi nehtem
skocil anonym
.
@sakota pochopitelne, sam to krmi. Nevadi mu, ze neco prihodime.
Nejspíš vyhláška města nebo obce, stačí se poptat na radnici nebo na úřadě. Ale když je budete krmit správným krmením neměl by být problém.
Ja myslim, že krmení jako takové nevadí, ale pečivo je může zabít, třeba u nás ve Stomovce jsou na to cedule, čím se mají krmit.
@Bídžej píše:
Ahoj všichni, prosím o radu/názor - v Praze na sídlišti, kde se občas pohybuji se synem, je takový malý rybníček s asi dvacetičlenným hejnem divokých kachen. Když chodíme okolo, často vidíme někoho, kdo jim něco hází (pečivo?), kachny se mohou poprdět nadšením a přihlížející děcka taky (včetně nás). Potud dobrý, nicméně dnes se mi tam jedna maminka svěřila, že jí už jednou napomenul policista, že krmit kachny je zakázáno a hrozí za to velká pokuta
to jsem docela cumela, myslela jsem, že se nesmí krmit jen holubi
v okolí rybníka žádná cedule se zákazem není a na googlu jsem žádný takový zákon nenašla - nevíte, co je na tom pravdy? Ráda bych jim také koupila nějaké zrní pro vrubozubé, když se to synovi tak líbí, ale pokutu riskovat nechci
policista ještě pry zmínil, že to tam hlídá na udání někoho z okolních paneláků a že jim volají dost často, takže o to víc si to chci pohlídat
jak to tedy je?
Pro kachnu je pečivo naprosto nevhodná strava
Ale dětem se to líbí.
O nevhodnosti krmení pečivem samozřejmě vím, je teď po netu velká osvěta, což je fajn
ale rohlíky tam, co jsem viděla, hází hlavně důchodci, bez ohledu na to, zda kachny jsou nebo ne
prostě přijdou s pytlíkem, lupnou to tak a hotovo
no ale to odbočuju, jde mi o tu „legálnost“ krmení - děkuji všem za tipy, určitě se poptam na ÚMČ. ![]()
@P4ja píše:
Tak když si někdo myslí, že slaným pečivem udělá kachnám radost. To by fakt měli pokutovatFakt nechápu. Stejně jako když má někdo potřebu krmit koně a ani neví, co se jim dává. Nejdřív si o tom něco přečtěte a nebo se poraďte. To zrní ale bude fajn a můžete dělat osvětu
Příspěvek upraven 26.08.19 v 21:38
Ještě mě teď napadlo, zda policista neměl výhrady spíš k tomu, co tam házela, než že házela
osobně jsem u toho nebyla, ale třeba tam vážně hodila nějakou housku a šlo spíš o tohle
no stejně radši zavolám na ÚMČ, jak tady radite, nerada bych se táhla se zrním a ještě chytla flastr ![]()
@Bídžej píše:
Ještě mě teď napadlo, zda policista neměl výhrady spíš k tomu, co tam házela, než že házelaosobně jsem u toho nebyla, ale třeba tam vážně hodila nějakou housku a šlo spíš o tohle
no stejně radši zavolám na ÚMČ, jak tady radite, nerada bych se táhla se zrním a ještě chytla flastr
Je to nevhodné i proto, že se díky zbytkům můžou množit hlodavci. V nedalekém městě máme sysly. Je zakázáno je jakkoliv krmit. Aby se tam nestahovaly krysy a samozřejmě proto, že lidi jsou schopný dát jim tatranku ![]()
@Bídžejno obávám se, že je prostě zakázané krmení, města si totiž myslí, že když zakážou krmení kachen, holubů a koček, že všechny tyto zvířata pěkně bezbolestně a rychle umřou, a bude klid a pořádek
![]()
a pak brečíme nad ničením planety, tady jsou toho začátky a končí to plasty v moři a hořícími pralesy
@stinga tak zrovna kachny se spis snazi chranit, neb nevhodne krmeni vsim moznym je zabiji. A tedy pokud zivicisny druh nedokaze prezit, aniz by ho cele sidliste krmilo odpadkama, pak nevim, zda ma smysl ho umele vydrzovat timto zpusobem…
Důvody, proč se nesmí krmit ptáky bývají dva. První je ten, že na zbytcích krmiva se přiživují potkani a pak zamořují okolí. Druhý bývá ten, že práci neodlétají na svá zimoviště s nezamrzající vodou a na malých rybníčcích pak můžou přes noc zamrznout v ledu a uhynout. Pokud je tam zákaz krmení, rozhodně bych to respektovala. Není to jen o tom, že na městském úřadu sedí blbec, co kachnám závidí kus žvance… Ty zákazy mají svoje opodstatnění. Ale malej českej človíček holt ví líp, co taková kachna potřebuje… ![]()