Krmení kachen na sídlišti

35438
26.8.19 21:17

Krmení může být upraveno jedině místní vyhláškou, tak se kdyžtak zeptej na obci. Jo a policisti asi nemají co na práci, že řeší takové kraviny. Zaměstnejte ty vaše obecní pitomce, nahlaste nějaké rušení nočního klidu, bezďáky na zastávce apod., ať neprudí děti krmící kachny :roll: :roll: :roll: Krmení klidně kup a krmte, když to děti baví a lepší krmivo a zelenina nebo úplně suché pečivo, hlavně ne čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
26.8.19 21:24

Tak když si někdo myslí, že slaným pečivem udělá kachnám radost. To by fakt měli pokutovat :pocitac: Fakt nechápu. Stejně jako když má někdo potřebu krmit koně a ani neví, co se jim dává. Nejdřív si o tom něco přečtěte a nebo se poraďte. To zrní ale bude fajn a můžete dělat osvětu :palec:

Příspěvek upraven 26.08.19 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.19 21:24

Nekdy v zime o tom mluvili ve zpravach, ze tem kachnam to pecivo skodi, ze jim to zaplaca zaludek nebo co a pak to hyne.
My krmime sousedovic kachny, husy, slepice atd. za plotem, ze jim hazu zbytky a zadna nezaklepala backorou driv, nez musi do mrazaku 8).

• Citovat
  • Upravit
561
26.8.19 21:34

Ano, pečivo škodí, lepšie sú napríklad ovsené vločky, kukurica, aj to len v zime, teraz majú potravy dosť…ani ja som to nevedla, až z FB som sa to dozvedela z jednej skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
26.8.19 21:40

Zrní pro vrubozubé zní fajn. Pečivo ne.

@Anonymní píše:
Nekdy v zime o tom mluvili ve zpravach, ze tem kachnam to pecivo skodi, ze jim to zaplaca zaludek nebo co a pak to hyne.
My krmime sousedovic kachny, husy, slepice atd. za plotem, ze jim hazu zbytky a zadna nezaklepala backorou driv, nez musi do mrazaku 8).

Ale předpokládám, že jste na tom se soudsedem domluveni a je to s jeho souhlasem a schválením, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.8.19 21:43

A sorry, mi tam na mob. asi nehtem :roll: skocil anonym :).
@sakota pochopitelne, sam to krmi. Nevadi mu, ze neco prihodime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
26.8.19 21:52

Nejspíš vyhláška města nebo obce, stačí se poptat na radnici nebo na úřadě. Ale když je budete krmit správným krmením neměl by být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23198
26.8.19 22:14

Ja myslim, že krmení jako takové nevadí, ale pečivo je může zabít, třeba u nás ve Stomovce jsou na to cedule, čím se mají krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.8.19 22:24
@Bídžej píše:
Ahoj všichni, prosím o radu/názor - v Praze na sídlišti, kde se občas pohybuji se synem, je takový malý rybníček s asi dvacetičlenným hejnem divokých kachen. Když chodíme okolo, často vidíme někoho, kdo jim něco hází (pečivo?), kachny se mohou poprdět nadšením a přihlížející děcka taky (včetně nás :lol: ). Potud dobrý, nicméně dnes se mi tam jedna maminka svěřila, že jí už jednou napomenul policista, že krmit kachny je zakázáno a hrozí za to velká pokuta 8o to jsem docela cumela, myslela jsem, že se nesmí krmit jen holubi :nevim: v okolí rybníka žádná cedule se zákazem není a na googlu jsem žádný takový zákon nenašla - nevíte, co je na tom pravdy? Ráda bych jim také koupila nějaké zrní pro vrubozubé, když se to synovi tak líbí, ale pokutu riskovat nechci :nevim: policista ještě pry zmínil, že to tam hlídá na udání někoho z okolních paneláků a že jim volají dost často, takže o to víc si to chci pohlídat :think: jak to tedy je?

Pro kachnu je pečivo naprosto nevhodná strava :roll: Ale dětem se to líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
26.8.19 22:28

O nevhodnosti krmení pečivem samozřejmě vím, je teď po netu velká osvěta, což je fajn :palec: ale rohlíky tam, co jsem viděla, hází hlavně důchodci, bez ohledu na to, zda kachny jsou nebo ne :roll: prostě přijdou s pytlíkem, lupnou to tak a hotovo :zed: no ale to odbočuju, jde mi o tu „legálnost“ krmení - děkuji všem za tipy, určitě se poptam na ÚMČ. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
26.8.19 22:31
@P4ja píše:
Tak když si někdo myslí, že slaným pečivem udělá kachnám radost. To by fakt měli pokutovat :pocitac: Fakt nechápu. Stejně jako když má někdo potřebu krmit koně a ani neví, co se jim dává. Nejdřív si o tom něco přečtěte a nebo se poraďte. To zrní ale bude fajn a můžete dělat osvětu :palec:Příspěvek upraven 26.08.19 v 21:38

Ještě mě teď napadlo, zda policista neměl výhrady spíš k tomu, co tam házela, než že házela :think: osobně jsem u toho nebyla, ale třeba tam vážně hodila nějakou housku a šlo spíš o tohle :think: no stejně radši zavolám na ÚMČ, jak tady radite, nerada bych se táhla se zrním a ještě chytla flastr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.8.19 22:34
@Bídžej píše:
Ještě mě teď napadlo, zda policista neměl výhrady spíš k tomu, co tam házela, než že házela :think: osobně jsem u toho nebyla, ale třeba tam vážně hodila nějakou housku a šlo spíš o tohle :think: no stejně radši zavolám na ÚMČ, jak tady radite, nerada bych se táhla se zrním a ještě chytla flastr :mrgreen:

Je to nevhodné i proto, že se díky zbytkům můžou množit hlodavci. V nedalekém městě máme sysly. Je zakázáno je jakkoliv krmit. Aby se tam nestahovaly krysy a samozřejmě proto, že lidi jsou schopný dát jim tatranku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80466
26.8.19 22:36

@Bídžejno obávám se, že je prostě zakázané krmení, města si totiž myslí, že když zakážou krmení kachen, holubů a koček, že všechny tyto zvířata pěkně bezbolestně a rychle umřou, a bude klid a pořádek :pocitac: :zed:
a pak brečíme nad ničením planety, tady jsou toho začátky a končí to plasty v moři a hořícími pralesy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
26.8.19 22:45

@stinga tak zrovna kachny se spis snazi chranit, neb nevhodne krmeni vsim moznym je zabiji. A tedy pokud zivicisny druh nedokaze prezit, aniz by ho cele sidliste krmilo odpadkama, pak nevim, zda ma smysl ho umele vydrzovat timto zpusobem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.8.19 22:52

Důvody, proč se nesmí krmit ptáky bývají dva. První je ten, že na zbytcích krmiva se přiživují potkani a pak zamořují okolí. Druhý bývá ten, že práci neodlétají na svá zimoviště s nezamrzající vodou a na malých rybníčcích pak můžou přes noc zamrznout v ledu a uhynout. Pokud je tam zákaz krmení, rozhodně bych to respektovala. Není to jen o tom, že na městském úřadu sedí blbec, co kachnám závidí kus žvance… Ty zákazy mají svoje opodstatnění. Ale malej českej človíček holt ví líp, co taková kachna potřebuje… ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný