Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme 2 měsíční miminko, krmíme podle toho jak se probudí, a pak celý den po 3 hodinách (dáme UM + MM) pokud mi poslední krmení vyjde např na 18 hod tak nakrmíme, vykoupeme a dáváme do postýlky kolem 19.30 usne a spí až tak to 1,2,3 hodiny v noci. ALE jak to udělat když poslední krmení vyjde na 17 hod. stejný postup? Není to moc brzo na dávání do postýlky? Přes den ho máme v obýváku v košíku, na noc do ložnice do své postýlky.
děkuji za rady a Vaše zkušenosti.
Být tebou, tak dám v těch 5 a pak ještě než půjde spát. I kdyby 1/3 a / dávky.
Příspěvek upraven 04.02.14 v 18:42
Nevím, tak já osobně bych počkala na další krmení na tu osmou hodku a pak bych teprv koupala a ukladala do postylky… ale to jest na kazdym. Chces ho dat driv dej ho driv. Kdyz ti to tak vychazi
. Moji kluci chodeji na sedmou spat od malicka. Teda snazim se starsi to akceptuje mladsi bojkotuje ![]()
Souhlasím s @Krkael
radši nastavit pevný řežim koupání/usínání. Takže pokud je prcek zvyklý okolo 19:30, tak bych se řídila tímto časem. Pokud poslední krmení vychází na 17h, tak bych pak dala najíst ještě těsně před spaním.
Tak mladší jedla po 4h jinak moc nevypila, koupala jsem kolem 18:00 dala spát kolem 20:00 a pak dala lahev spícímu dítěti v 22:00 a spala mi do 6h. Postupně začal režim a upravilo se to. U starší jsem to mněla podobně. Za pár dní je mladší 1 rok a holky chodí spát kolem 19:30 - 20:00.
U nás je to kvůli tatínkovi chodí domů kolem 18:30 a pak jí atd… a prostě se to vše nestíhá, holky se na něho těší atd…
Já teda nejdřív koupu (mezi 18 a 18:30), pak krmím a usíná mezi 19 a 20. Takhle to má už od té doby, co se nám podařilo zajet nějakej režim a zatím spokojenost na všech stranách.
@Krkael já ani jídlo ani koupání neřeším, mně kolikrát přijde, že to tak všechno přesně na čas řešit, tak se z toho musím pos…
![]()
Můj malej už hooodně dlouho má kaši v 16:30 a pak v 18:30 UM, pak jde ihned spát, před 7 spí.
S malou ještě nějaký režimnamáme ale jí po 3 hodinách MM ale do potele jako na noční spaní nám to poslendí dobou vychází na 9 pak už v noci jen e nají a spí jinak je tak hodku po kojení vzhůru zatím to neřeším vyhovuje mi to, s jídlem u nás by byl problém že si dřív jak za ty 3 hodiny nevezme tak bych nemohla dát znovu před spaním a dát spát dřív ![]()