Miminko ochraptělo!

4099
10.1.14 07:57

miminko ochraptelo!

Mala ma 6 tydnu.
zacala trochu sipat, po dvou dnech chraptet. dneska se mi zda, ze uz vubec nemuze „mluvit“- pokousi se broukat a nic. skoro od narozeni ma takovou tu zadni rymu, obcas zachrochta. ale to je vys…

u doktorky jsme samozrejme byli, dala fenistil kapky a rady (chodit ven, zvlhcovat vzduch).

vas se chci zeptat na zkusenosti, meli jste nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4099
10.1.14 08:31

Odsat nejde vubec nic, nebo jen miniaturni kousky. sipani je suche a to chrochtani je moc vzadu.

na zvlhceni ji kapu do nosu Libenar (fyziolog. roztok) a koupila jsem kapatko, abych mohla kapat vincentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.1.14 08:35

Já kapky do nosu používám jen výjimečně, ale na tu zadní rýmu se mi osvědčil Nasivin, vyrábí se pro malá mimina a krásně to uvolňuje. Aspoň u nás :-) Plus zvlhčovač běží naplno dnem i nocí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.1.14 08:37

@Etcetera78
OT- aky mas zvlhcovac?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
10.1.14 08:37

U nás se hodně osvědčilo dávat co nejvíce na bříško(kluci mi i spali oba od těch cca 5týdnu na břišku a dodnes když má starší zadní rýmu spí klidněji na břiše než na zádech kdy ho ty hleny nadavujou a pak z toho celou noc prokašle) ta zadní rýma pak tolik nestéká do krku a nedráždí tolik sliznice, takže je pak nenutí tolik kašlat a sípat. jestli se ti povede(nevím jestli dáváš tekutiny navíc, jestli kojíš nebo dáváš um a pod) dávej sem tam trochu vody(lžičkou, stříkačkou, flaškou…to je na tobě) pomůže to hlen rozředit aspoň v žaludku a nebude ji z něho zle(mléko zahleňuje :zed: ale s tím nic nemůžeš nadělat u tak malého mimča :nevim: ), a fakt větrat, nepřetopovat vlhčit vzduch a procházky…pokud máš možnost nechat spát venku v kočáru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.1.14 08:48

@budi
Maly to mal od 2tyzdnou asi do 2mesiacov..nepomahalo nic..striekala som Libenar a odsavala..zvlhcovala a chodila von..Fenistil by som u tak maleho dietata nepouzivala..

Edit
Ne Libenar ale Sterimar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.1.14 08:49

@cizova
kdyz já mam z toho spani na bříšku strach… ale máme monitor, tak by snad spustil poplach, kdyby něco… je fakt, že jí to tam sedí vzadu za nosíkem. Já jako mimino prý spala jenom na bříšku.

ale dost mě nervuje ta ochraptělost, že jí to sedlo na hlasivky. nevím jestli třeba zajít ještě dnes k doktorce, když bude víkend… ale byli jsme včera (to byl čtvrtek a před tím v úterý), tak to je asi blbost, že.

@Etcetera78
jo zvlhčovač máme… základní výbava astmatiků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.1.14 08:49
@miisenka píše:
@Etcetera78
OT- aky mas zvlhcovac?

teď máme Sencor http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.cz/…or-shf-1005/ a ještě máme v reklamaci Lanaform Charly, ten má i aromaterapii, ale byl hroně hlasitý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.1.14 08:51

@miisenka
ten sterimar mám, používám u staršího.
zkusíla jsem to u malé ale měla jsem pocit, že se snad utopí, stříká toho strašně moc…
Fenistil mi napsala doktorka, tak jí ho dávám… snad doktorka ví co dělá a i na krabičce je napsáno „od prvního měsíce“. Doktorka to určitě dala i částečně kvůli rodinné anamnéze, já jsem alergik a starší dítko taky. tak asi zkouší, jestli u malé fenistil zabere, pak by to bylo jasné. zatím teda nezabral, ale od včera je to asi krátká doba :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.1.14 08:55

@budi
Mne to tiez prislo, ze to moc strieka, ale ked som si to vstrekla do dlane, tak toho az tak moc nebolo..no ak ste alergici, tak to chapem ten Fenistil..a doktorky obcas nevedia ci robia.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.1.14 08:56
@Etcetera78 píše:
teď máme Sencor http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.cz/…or-shf-1005/ a ještě máme v reklamaci Lanaform Charly, ten má i aromaterapii, ale byl hroně hlasitý

takze to je len zvlhcovac bez cisticky..a ste spokojny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.1.14 09:03

@miisenka
to je fakt, že někdy doktoři neví :-)
ale zrovna téhle já věřím, protože jsem k ní chodila i já od dětství, chodí k ní bratrovy děti, a můj starší samozřejmě… vždy dobře poradila a je přístupná diskuzi (odsun očkování apod.)
takže ten Fenistil budu dávat a uvidím.

hm, na jiných webech jsem teď našla, že snad i moučnivka to může způsobovat?
doktorka mi včera jen tak mimochodem řekla, že mám malé dát fialku na jazyk, protože tam má bílý povlak.. takže tohle taky asi neříkala pro nic za nic.. to jsem včera neudělala. takže hned jdu dát fialku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.1.14 09:08

@budi ten Sencor je dobrý, jen mi přijde, že nefouká tu páru moc daleko. Ale na dětský pokoj to stačí. Ten Lanaform má i ionizátor, že to má jako prý čistit vzduch, ale žádný efekt jsem nepozorovala. To už by chtělo opravdovou čističku, ale to je zas už jiná záležitost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.1.14 09:18

@budi
Dolezite je, ze je veris.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.1.14 09:19