Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den maminky, chci se zeptat zda mate nekdo zkusennosti se zlepsenim ekzemu po pouzivani UM Nutrilon Alergy Care??? dnes me ho doporucili na info lince. malicke se zacina ekzemek pomalu ale jiste rozlejzat, uz si to i skrabe a todle by ji prej melo pomoct. na koznim nam dali samozrejme kortikoidy ale to nechci
predem dekuji za vase zkusennosti ![]()
@superandrysek ahoj,my toto mléko používáme od synkových 3 měsíců, ekzém se zlepšil, napíše ti ho na recept pediatr na doporučení z kožního, a pokud máte v okolí lékarnu Dr.Max a máš tam věrnostní kartičku, nebudeš doplácet vůbec nic, pojišťovna to plně hradí. My už jsme teď na 2,protože má 7 měsíců, a taky jsem minulý týden nic nedoplácela, dr. nám vždy napíše 10 ks plechovek a vydrží nám měsíc a něco,2 plechovky cca na týden.
Ahoj, Nutrilon AC se předepisuje dětem s potvrzeno alergii na bílkovinu kravskeho mléka, samozřejmě nezkazis nic, když budeš dávat pro jistotu. Dcera ho má od 10 měsíců(teď už jen na chuť, abkm už nemá)mléko dceři pomohlo určitě, jelikož tam není mléko, ale pokud má dítě alergii na BKM, tak by mělo mít i dietu, jen pití mléka nepomůže.
@Gábííí ja rave nevim estli ma alergii, testy nam zatim nikdo nedelal
jen se ji zacal objevovat ekzem kdyz jsem prestala kojit. pri kojeni jsem mliko nepila ale mlecne vyrobky jsem jedla
@Magda8058 dik za info, super ze se vam ekzem zlepsil…a zmizel treba uplne? ja sama jsem atopik tak jsem stim tak trochu pocitala, ale chtela bych male ulevit. a kortikoidy jsou hnus ![]()
@superandrysek no zlepšil se, ale nevymizel úplně, sem tam ho má na tvářičce a na ručičkách, takový suchý flíčky, ale oproti tomu, jak to měl ve 3 měsících, je to krásný, takže si troufám říct, že to pomohlo, ale i tak nemůže jíst všechno, na kožním dr. říkala že ne banán a jahody.Ty testy nám nedělali, ale i tak to mlíko dr. doporučila a pediatr napsal. Ještě abych nezapomněla, pojišťovna to hradí do 1 roku věku dítěte.
@Magda8058 diky moc
ovoce zatim mala moc neji, a zeleninu jen varenou
a rikali ti neco o presnidavkach?
@superandrysek přesnídávky může, krom těch jahod a banánů a když je tam obsažená smetana nebo jogurt, tak to taky nemůže, chutná mu broskev, jablíčko a hruška
ale uvidíš co ti řeknou u vás na kožním, hlavně ti musí napsat do lékařské zprávy, kterou pak dáš pediatrovi, že doporučuje ten Nutrilon Allergy Care, aby ti ho napsali. Počítej, že se to zlepší tak do týdne, není to hned, a ty kortikoidy budeš muset taky trochu máznout, my máme Locoid, a ten tolik neškodí, vylučuje se přes ledviny.
Chtělo by to komplexní řešení. NAC sám o sobě nic neřeší. Pomůže, pokud je problém s ABKM, ale to bude chtít vysadit všechny mléčné výrobky a zjistit, jestli nevadí ještě něco dalšího. Kolik je malé? Min. do 3 let jsou testy neprůkazné. Z přístupu doktora dát malému dítěti kortikoidy a tím to končí mám osypky.
@Kakachna male je prave teprv 6 mesicu a 19 dnu
jak jsem psala ja sama jsem atopik a postup kozaru moc dobre znam - hruuuza
vim ze to je hodne o tom se sledovat a zjistovat co vadi, ale u tak maleho miminka je to tezke
. te se to jen rozlejza a zacina se skrabat ![]()
chtela jsem vyzkouset cinskou medicinu ale ted to asi jeste odlozim neb je to o tom pit bylinky a mala zatim pije jen mlicko
dnes jsem ji zacala mazat Rehou http://www.forlife.cz/…rierovy-krem a zacnu ji zvykat na to jine mlicko
napada te jeste neco? nevim estli treba homeopatika
…
Spousta dobrých rad se dá najít tady:
http://www.proalergiky.cz
Třeba tady je moc hezky zpracované, jak může souviset ekzém s potravinovou alergií a jak postupovat.
http://www.proalergiky.cz/…i-do-tri-let
A kojíš ještě nebo už vůbec? Někdo si dost chválí noční mastičku na ekzém od Cutis Help, ale znáš to, každému atopikovi vyhovuje něco jiného. Já věřím tomu, že většinou má ekzém nějakou příčinu a je potřeba zjistit, co to dělá. Já jsem atopik. Syn měl jako miminko ekzém taky. Zjistili jsme, že to způsobuje potravinová alergie a od té doby, co jsme to vysadili, má od ekzému pokoj. Když se zeptáš na čínské medicíně nebo u homeopata, tak určitě nic nezkazíš, získáš další pohled na věc. Mně osobně tradiční čínská medicína zabírá.
@Kakachna ne uz nekojim vubec
ty potravinove alergie to je jasne
je to na delsi dobu a vypozorovat co se po jidle deje. nase mala zatim prikrmum moc neda, je prevazne na mleku. dekuji za odkazy a nazor ![]()
Tak když nekojíš, tak zas máš jednodušší zjišťování, co to dělá. Kdyby to mléko nazabralo úplně, tak jsou další, kde je mléčná bílkovina ještě naštěpenější. Na NAC přeci jenom ještě některé děti reagují. Ale ty už může napsat jenom gastroenterolog nebo alergolog. Kromě toho to nemusí být jenom jídlem, můžou vadit třeba tropické kytky v bytě, aviváž, prací prášek… Každopádně přeju hodně štěstí, ať přijdete na to, čím to je a malé to zmizí!
@Kakachna dekuji
dnes jsme byly na koznim pro zpravu a doporuceni na to NAC tak to ted budu sledovat…kdyztak to dal pak budu resit jinak, ale snad tak silny alergik nebude
tropicke kytky doma nemame, avivaz nepouzivam a prasek jen Lovelu
jeste nam mudra misto kortikoidu napsala mast s dehtem a olejicek na koupani
@Magda8058 Mohu se zeptat proč banány? Nám naopak řekli že banán můžeme a máme atopický ekzém
@i_ivankaa píše:
@Magda8058 Mohu se zeptat proč banány? Nám naopak řekli že banán můžeme a máme atopický ekzém
já se na to ptala přímo dr.na kožním, a ta mě řekla, že banán nedoporučuje, ale proč, to fakt nevím
jdem tam zítra, tak se zkusím zeptat, pak napíšu ![]()