Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosím poraďte, já jsem uplne v soku, klepu se, srdce mi chce utéct, celý dům probuzeny. Tak si tak normálně spíme, teplicko, pohodicka, klid. Mám lehké spaní a moje postel je metr od postýlky mého 3 měsíčního syna. Probudí me každé zahrceni. Tak spím a najednou takové 4 krát vysoke zapisteni, že všech sil, jako když ženskou vraždí, žádné hvizdy, písky nebo visky.. prostě že všech sil a posledních naději… No malém jsem zabila notas, jak jsem se snažila rozsvítit, skocim k postýlce, on spi, otevře oči a směje se. Vzala jsem ho na kojení, tak pije a spi si dál… Už dříve mi v noci jednou takle zapistel, ale byla jsem vzhůru a bylo to jen jednou. Máte někdo tušení, co to může být? Mohlo mít tak malé miminko zlý sen, nebo nějakou náhlou velkou bolest nebo co? Jako upřímně takle pistet, to by mi snad museli nohy za živa skubat.. u starší dcerky nebo jiných mimc v rodině jsem to nikdy nezažila. Děkuji za reakce.
Příspěvek upraven 09.01.14 v 02:16
Mladsi mi taky takhle knuci, jen se jim neco zda
v porodnici mela moje spolulezici holcicku, co celou noc „mnaukala“. Ja i za bdeleho stavu cucim, co to dite nevymysli, ted je ji 5 mesicu a dycha az z toho hyka, poprve jsem se hrozne vydesila, ze ma nejaky zachvat a dusi se. A ona se tomu hrozne smeje, jen si tak hraje.
No tohle byl panicky jekot..žádné knukani nebo mnoukani. Já toho vydržím dost ale teď už tu 40 minut ležím a klepu se… Slyším jak manžel vedle v dětském pokoji uspává naší dvouletou, slyším o patro níž tchanovce jak chodí.. celý dům vzhůru nohama. Vyděsilo me to jako kdybych měla sama noční děs. Fujky.. mimco už je zase uplne tuhé.
Muj syn jecel ze spani drive hodne, pak se to uklidnilo a dnes opet. Cekam druhe, tak to mam asi trenink. Presunul se behem noci k nam do postele a pak silene zajecel ze spani, ja vyletela z postele, tep snad 200, utisila jsem, alr nekolikrat se to opakovalo. Ted spi tvrde a ja jsem probuzena a nemuzu zabrat. Jsou to urcite zle sny.
Nemusi to byt zle sny, treba i pekne, ale proste potrebuji projevit emoce.
@elchirk no já nevím, to nebyl pláč, to byly čtyři výkřiky, opravdu me to dost rozhodilo. Teď už je zase u me, odkopal se, zimny byl, prdí a zuřivě si smudli ksichtik. Teď je na bříšku a směje se červenému trpaslikovi
a já zase skončím se skorem 3 hodiny spánku. Hehe, zjistila jsem, že manžel chrape jak drevorubec, musela jsem uspat dcerku a on tam s ní v pokoji už tři měsíce spi a nějak zvlcel. ![]()
@MarieOVMUC presne tohle se mi stalo vcera pres den, kdyz si lebedil v houpatku. Sla jsem pro neco vedle a najednou takovej jek. Malem jsem se prerazila, jak jsem letela zpet a pan si haca a pohoda jazz, jako by se nechumeelilo. Nevim, co to bylo ![]()
@MarieOVMUC todle se nam stalo predevcirem, hodinu po uspani jekot jak na lesy, ze to vypadalo ze snad vypadla z postylky. no naklusali jsme a jen jsem ji vytahla, pochovala ona me na rameni spinkala a kdyz jsem ji dala do postylka tak chrndela dal, taky si myslim ze to byl zly sen, rep. zazitek ze dne
Ahoj, u nás je to to samé od 3 měsíce, v noci prostě ze spaní „vykřikne“ dělá to tak 5× za noc, vstanu, vyvětram peřinu (vypustím duchy) otočím ho na bok a spí spokojeně dál… Dr. říkala že to je prostě nějaký vývoj, možná i lehká rozmazlenost (stýskání po kontaktu), noční děsy… časem se to lehce zlepšilo, ale pořád to dělá ![]()
@marrlinka přes den mi tohle dělá, jakmile se otočím a jdu něco dělat.. jako by začne hystericky brečet, kouknu na něj, a on se kouká a chechtá… má ze me prdelku… vyžaduje pozornost ![]()
Naše malá si taky občas vejskne. Asi se těm mrňousům něco zdá ![]()