Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jednu dobu jsem to tak jednou dvakrát denně dělala, nekojila jsem po spolknutí jednoho prášku. Mléko jsem si mrazila. S čím můžu poradit?
Nemám zkušenost, ale na FB je skupina, kde poradí. Název je něco jako Mateřské mléko bez kojení aneb odsáváme.
Doporučuju lahvicku Calma od Medely. Má dobrou savicku, že miminko díky ní neztratí sací reflex, tzn. že by odmítalo sát mateřské mléko od tebe z prsu (pokud chceš občas kojit). Co tě přesně zajímá?
Já ano, už dva měsíce, během třetího chci pomalu převádět na UM. Co potřebuješ vědět?
Btw na fb skupina Exclusively pumping mamas má dobré zdroje.
@debra.morgan píše:
Já, několik měsíců.
To jsem netušila, taky se vám malý nechtěl přisávat?
@Liberalissima píše:
To jsem netušila, taky se vám malý nechtěl přisávat?
Ne, já nechtěla kojit.
Holky já hlavně potřebovala vědět … jelikož mám vpacene bradavky a kojila jsem přes kloboučky.. nebyl problém v tom kojení ale mléko neteče čurkem ale po kapičkách a pak třeba vůbec.. jak mám skladovat mléko pro malou? Je možné odstrikavat i větší množství?
@Anonymní píše:
Holky já hlavně potřebovala vědět … jelikož mám vpacene bradavky a kojila jsem přes kloboučky.. nebyl problém v tom kojení ale mléko neteče čurkem ale po kapičkách a pak třeba vůbec.. jak mám skladovat mléko pro malou? Je možné odstrikavat i větší množství?
Určitě můžeš, odsaješ mléko nejlépe elektrickou odsávačkou na obě prsa zároveň, dáš do sterilní lahvičky a vydrží v lednici až dva dny (některé zdroje udávají i víc). Mléko po vyndání z ledničky ohřeješ dítěti ve vodní lázni.
Akorát co se týče podání toho mléka, pokud chceš dál i kojit, zkonzultovala bych LP jakým způsobem to dítěti podat. Mně přijde zpětně nejlepší cévka na prsu (dítě tahá z prsu ale díky cévce mu to teče rychleji než po kapkách), ale v kombinaci s kloboučkem je to strašný opruz (vím, zkoušela jsem, a nikdy více - ale třeba jseš statečnější, než já
).
@Anonymní píše:
Odsat co nejvic na jedno odsavani a urcite odsavat v noci, to je hodne mleka. Uchovavat v lednici, vydrzi az tech 48 hodin, ale vetsinou se to stejne behem jednoho dne spotrebuje a mliko se toci porad dokola. Nakrmeni davat vzdy to „nejstarsi“. Ohrivat v ohrivacce nebo ve vodni lazni. Pokud mleko michas, musi mit vzdy stejnou teplotu. A pamatovat si, co je s cim smichany.
@Liberalissima píše:
Určitě můžeš, odsaješ mléko nejlépe elektrickou odsávačkou na obě prsa zároveň, dáš do sterilní lahvičky a vydrží v lednici až dva dny (některé zdroje udávají i víc). Mléko po vyndání z ledničky ohřeješ dítěti ve vodní lázni.Akorát co se týče podání toho mléka, pokud chceš dál i kojit, zkonzultovala bych LP jakým způsobem to dítěti podat. Mně přijde zpětně nejlepší cévka na prsu (dítě tahá z prsu ale díky cévce mu to teče rychleji než po kapkách), ale v kombinaci s kloboučkem je to strašný opruz (vím, zkoušela jsem, a nikdy více - ale třeba jseš statečnější, než já).
Mne teda nejvic vyhovovala rucni medela. Hodne si chvali elektricko, ale prislo mi to hrozne dlouhy. Asijsem mela blbou.
Holky není tu někdo kdo krmí odstříkaným mlékem přes láhev?