Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Cítila jsem se jinak a divně každou chvíli od doby kdy jsem měla termín a kdy jsem 10 dní po něm porodila ![]()
Ja porodila sice par dni pred terminem, ale jeste minutu pred prasknutim vody jsem nemela pocit, ze uz se tam neco chysta. Bylo mi proste porad stejne dobre.
Termín porodu přeceňuješ. Někdo rodí dřív, někdo později a zrovna v ten jeden den rodí jen málo rodiček. Ale divně jsem se cítila snad dva týdny před termínem, v den TP jsem si nalhávala, že ti poslíčci přejdou v kontrakce… No nic, ještě pár dní jsem musela vydržet. ![]()
Rodila jsem po terminu az a asi 3 hodiny predem, nez mi praskla voda, mi bylo spatne.. ani jsem nedojedla veceri, jak kdyby mela prijit nejaka strevni viroza. ![]()
První dítě se narodilo před termínem, druhé přesně v termínu a třetí 4 dny po
Jinak, u žádného jsem dopředu nevěděla, že to zrovna teď začne. U posledního jsem byla dokonce ten den na prohlídce, kdy mi doktorka řekla, že to na porod vůbec nevypadá. Byla jsem uzavřená na 20 západů, takže nebyl možný udělat ani Hamilton. Tak jsem to zavolala manželovi, že si klidně může vzít noční, že se nic neděje
A o 5 hodin později mi začaly hezky pravidelné kontrakce
No naštěstí se sebral a jel večer domů, protože jinak by nebyl u porodu ![]()
Teď už to může přijít kdykoliv. Klidně za minutu. ![]()
Ja mam tlaky nejake porad 😄 do terminu mam tyden a stejne tusim ze to bude jeste o tyden dyl 😁
V den termínu jsem šla ještě na kontrolu. Doktor mi řekl, že malá je už hodně nízko, a že porod bude rychlejší (prvorodička). Ještě v ten den mi dojela sestra. Doma jsem uklízela, šly jsme na oběd, kafíčko lítaly po obchodech. Cítila jsem se naprosto skvěle. Co teda, tak jsem šla asi 3× na velkou, což už bylo zvláštní. V těhotenství jsem měla totiž spíš zácpu. No o půl noci jsem se šla osprchovat, když jsem se sušila ručníkem, tak najednou ze mě tekla voda. Koukala jsem jak opařená. Jeli jsme s manželem do porodnice, malá se narodila dvě hodiny po příjezdu do porodnice.
V den termínu jsem měla odpoledne poslíčky, jinak prd a malej se narodil až 8 dní po termínu. Dcera zase 5 dní před.
Termín je orientační údaj…
40+4 ráno jsem byla v porodnici na kontrolu, řekli mi, že zavřeno ja sedm západů a mám dojít za týden naplánovat vyvolávání. Ještě ten den v 1 hodinu jsem měla první kontrakci a za 25 hodin byla malá venku
. Cítila jsem jen větší tlak na spodek, jinak porodu fakt nic nenasvědčovalo ![]()
Z mých 4 dětí se 3 narodily vyvolávačkou 2 týdny po termínu, čtvrtá na termín, ale ten termín lékař podle utz posunul o 10 dní, takže taky tak nějak ![]()
Ahoj holky, dneska mám termín porodu
cítili jste se nějak jinak jakože třeba nějaké divné tlaky v břiše nebo tak něco a přišlo těhotenství v den termínu? Jsem nedočkava