Kroužek 1,5 roku

32
7.2.23 12:09

Kroužek 1,5 roku

Ahoj holky,
Chodíme se synem 1× týdne na kroužek hrátky s dětmi. Jsou tam děti podobně staré cca od 15m do 20m…vždycky zezacatku zpíváme písničky a hrajeme na hudební nástroje a pak jdeme do tělocvičny na opičí dráhu…všechny děti nadšeně lezou a moje dítě to vyloženě nesnáší a vždy tu dráhu obejde nebo obleze. Dřív na ni aspoň trosku lezl, teď vůbec. Proste nechce. Poslední dobou se i dost vzteká. Mělo to některé Vaše dítě podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
7.2.23 12:17

Třeba je to brzo na kroužek a musí dozrát? Nebo hold nebude pohybový nadšenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.2.23 12:21

Když jsem chodila s dětmi do mateřského centra, vždy se v každé skupině našlo dítě, které nechtělo dělat nabízené aktivity a nespolupracovalo. Prostě pozorovalo nebo šlo s maminkou do vedlejší místnosti s kuličkovým bazénem.

Vůbec bych to nehrotila. Kroužky v tomto věku mají jediný význam, abys Ty netrpěla sociální izolací. Pro dítě zase tak velký přínos nemají a už vůbec nemusí být předzvěstí, jak se bude dítě později v kolektivu chovat :nevim:

Vypomáhala jsem v dětské skupině s podobně starými dětmi. Je to zase něco jiného, když jsou děti bez maminek, ale taky ne každé se zapojovalo do nabízených aktivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.2.23 12:25

Že by z miminka začínalo být batole, které má svojí hlavu? :P Zvykej si, bude hůř. Každé dítě má něco, co ho baví a něco, co ne, stejně jako dospělí. Nemá cenu ho nutit dělat něco, co nechce :nevim: Měli jsme na ŠVP chlapečka, který nesnášel kostýmy. Jakože opravdu až na hranici paniky, když měl být karneval. Měl to odmalička a má do dnešního dne, už je v pubertě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
7.2.23 12:27

Jen málo dětí baví veškeré aktivity. Pokud ho něco vyloženě sejří, tak to prostě vynechte. Ono to za pár týdnů nebo měsíců může být zase všechno jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85388
7.2.23 12:31

No tak ho to nebavi, to je tak podivne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
7.2.23 12:32

Holky dekuju za názory. Jen mě znepokojovalo, ze ostatní děti a to vesměs všechny tu opici dráhu mají rády a syn se šprajcne a hotovo. Na druhou stranu, já také neměla rada pohybové aktivity tohoto druhu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
7.2.23 12:36
@ElaZahir píše:
Holky dekuju za názory. Jen mě znepokojovalo, ze ostatní děti a to vesměs všechny tu opici dráhu mají rády a syn se šprajcne a hotovo. Na druhou stranu, já také neměla rada pohybové aktivity tohoto druhu :lol:

Buď ráda, že máš dítě po sobě, já naprostý líný nesportovec vyfasovala sportovního nadšence :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
7.2.23 12:52

Mám dvě dcery, s oběma jsem chodila do Sokola na cvičení od 6měsíců. Ta starší to milovala, dodnes je sportovně nadaná, akční a chce dělat všechno. Druhá dcera to ráda neměla, skončily jsme brzy a radši si maluje, tvoří.. :nevim:
Každé dítě je jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.2.23 13:20

Nenut ho!
Moje nejstarsi zase vzdy z aktivit zdrhla a sla vylezt na nejvyssi bod telocvicny…
Kazde dite je jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85388
7.2.23 15:25
@lucynka25 píše:
Mám dvě dcery, s oběma jsem chodila do Sokola na cvičení od 6měsíců. Ta starší to milovala, dodnes je sportovně nadaná, akční a chce dělat všechno. Druhá dcera to ráda neměla, skončily jsme brzy a radši si maluje, tvoří.. :nevim:
Každé dítě je jiné ;)

Presne tak, u nas je jedno dite zamerene na pohyb odmala a druhe line odmala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
8.2.23 22:14

Jojo moje dcera odmítá od cca 1,5 roku veškeré řízené aktivity jako opičí dráhy, kurz plavání,… vyzkoušela jsem s ní toho hodně a nakonec našla zálibu v tancování a vůbec ji nedělá problém naučit se choreografie ;) jsou ji teď 3,5 roku.
Takže nevzdávej to. Určitě si syn najde svoji aktivitu, která ho bude bavit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
8.2.23 22:44

@tutulka123 moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
9.2.23 20:46

Chodili jsme na pohybový kroužek, když bylo synovi 21 měsíců. A on zase nesnášel všechny aktivity, které se dělali společně. Jako chození v kruhu za ruce a zpívání apod.

Teď jsou mu tři roky a kontaktní s cizími lidmi/dětmi pořád není. Třeba tvé dítko zase nebude pohybový nadšenec, ale budou ho bavit jiné věci.

Stejně jako dospělé-každého baví něco jiného, nejsme všichni dle jednoho mustru. Těžko se tomu divit u dětí :)

• Citovat
  • Upravit
85
9.2.23 23:24

Z toho bych si hlavu nedělala…taky chodíme na kroužek nejmladší je tam moje dítě 21měsíců nejstarší 2,5 roku. A málokdy se stane, že všichni dělají danou aktivitu. Třeba tu opičí dráhu, buď se zaseknou na jedný překážce a dál nejdou nebo je to vůbec nezajímá a dělají si co chtějí. Holka někdy spolupracuje je nadšená, litá a někdy chce jen koukat, chodit semnou za ruku a nebo kňourá a nic ji tam nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí