Křtiny - co vse je třeba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ou
24138
6.5.19 10:29

Najdi si nejbližšího faráře či farářku církve, do které chceš vstoupit (překvápko - nejsou jen římští katolíci) a ptej se tam.

To je to první co potřebuješ udělat - najít farnost či sbor, do které chcete patřit. Tam se pak domluvte na podmínkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.5.19 10:31

@Ou a myslis ze se najde farar ktery dovoli nekrtenou kmotru? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
6.5.19 10:35

A proč chcete miminka křtít, když (nejspíš) nejste praktikující?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 10:38

No jelikoz u nas se vzdy krtili deti a za druhe treba budou prckove praktikovat…uvidime ale cetla jsem ze jde i o posmrtny zivot takže vlastne i pro to… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.5.19 10:44

@Valinka2000 no nekřtěná kmotra je v principu nesmysl, ale záleží duchovní od duchovního.

Jinak křest je vstup do církve, ne rituál pro štěstí. A i proto že o tom zjevně nemáš zrovna jasnou představu, je potřeba zajít za představitelem či představitelkou církve do které chcete jako rodina vstoupit a domlouvat se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 10:46

@Ou super diky za radu a zajit po svatbe nebo uz ted? Ale asi lepsi cim drive tim lepe ne? Jinak mame 17 denni miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
6.5.19 10:48

Do kostela evidentně nechodíte, jinak byste věděli co a jak.Tak proč chcete pokřtít děti? Takové týpky faráři hrozně rádi vidí :potlesk: :potlesk: Sehrát divadlo v kostele a pak už Vás tam nikdo nikdy neuvidí, fakt Vám to stojí zato? Když se křtí dítě při mši, je vtipné se dívat na rodiče křtěných, kteří v kostele v životě nebyli, neví kdy si mají pokleknout, kdy podat ruku, o nějakých motlitbách nemůže být ani řeč, je to trapnost nad trapnost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650

@Valinka2000 Sama věřící nejsem, ale kamarádka chtěla dceru pokřtít a farář jim to nedovolil protože při křtu se slibuje že bude dítě vést k víře to znamená, pravidelná docházka do kostela a nedělní škola a otec holčičky (manžel) řekl že tohle určitě praktikovat nebudou, i sama kamarádka chodí do kostela jen na návštěvě u babičky.

Jinak já ač jsem sama jsem nevěřící tak akceptují potřebu víry ostatních a pokud to máte kvůli případnému posmrtnému životu tak myslíte že mu pomůže začít svůj život ve lži, :think: protože upřímně pokud děti praktikovat víru nenaučí rodiče, tak je celkem malá pravděpodobnost že k tomu samy dojdou (možná ano ale třeba u úplně jiné církve a náboženství).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
@Valinka2000 píše:
@Ou a myslis ze se najde farar ktery dovoli nekrtenou kmotru? :nevim:

Pokud Ti jde o křest v římskokatolické církvi, tak by to povolit neměl. Dokonce by nemělo stačit, že byl kmotr jen pokřtěný, ale měl by být i biřmovaný (v Čechách se tato podmínka ne vždy striktně vyžaduje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 10:49

No kazdopadne to pozjistim a bud pokrtime nebo ne  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
6.5.19 10:49
@Valinka2000 píše:
No jelikoz u nas se vzdy krtili deti a za druhe treba budou prckove praktikovat…uvidime ale cetla jsem ze jde i o posmrtny zivot takže vlastne i pro to… :)

Fakt chytrá úvaha, nezapomeňte toto sdělit faráři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 10:52

Jak pisou holky, na konkretnich podminkach, co vadi a co ne se musis domluvit s fararem/ faraskou cirkve, o kterou ti jde. Co se tyka kmotru: Treba rimsky katolici pripousti funkci „svedek krtu“ - kterym muze byt napriklad nepokrteny rodiny kamarad/ kamaradka. Ale k tomu musis mit jeste kmotra/ kmotru, ktery splnuje nalezitosti ( krteny, moralne bezuhony, nejlepe birmovany - v CR se vetsinou na birmovani netrva). Ve vasem pripade by bylo asi nejjednodusi, kdyby kamarad byl kmotrem oboum detem a jeho partnerka oboum svetkem krtu. Vetsi potiz bude jestli nejsou sezdani (kamarad +partnerka) cirkevni svatbou - to uz se bere jako problem, nesli by detem dobrym prikladem… To uz obvykle min vadi, kdyz rodice nejsou sezdani - proste rodice si nevybiras, ale kmotra ano, takze jsou na nej/ na ni kladeny prisnejsi naroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
6.5.19 10:57

Já když toto čtu, tak se mi vaří krev. Evidentně o tom.nic nevíš, do kostela nechodíš, praktikujici nejsi. Tak proč chceš pokrtit děti? Víš, co křest znamená? K čemu se tím zavazujes? Dělat to proto, že se to dělá, že je to pěkný a že třeba děti někdy to chtít budou… uvažovat o nekrtene kmotre. Víš, jakou úlohu kmotri mají?
Pokud chcete pěkný rituál s dětmi, běžte na vítání občánků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
6.5.19 11:03
@chaela píše:
Já když toto čtu, tak se mi vaří krev. Evidentně o tom.nic nevíš, do kostela nechodíš, praktikujici nejsi. Tak proč chceš pokrtit děti? Víš, co křest znamená? K čemu se tím zavazujes? Dělat to proto, že se to dělá, že je to pěkný a že třeba děti někdy to chtít budou… uvažovat o nekrtene kmotre. Víš, jakou úlohu kmotri mají?
Pokud chcete pěkný rituál s dětmi, běžte na vítání občánků.

Souhlasím do puntíku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 11:08

Vim ze to vas kteri praktikuji to nejspise urazi…to se omlouvam ale zaroven podle me je kazdeho vec co chce ci nechce udelat…i kdyz pro ti tomu muzete byt tak ja jsem nechtela byt poucovana proc to nedelat atd… chtela jsem se zeptat co by to obnaselo…tak prosim nerikejte mi ze kdyz nejsem praktikujici tak at na to kaslu pokud bude potreba coz jiste bude praktikovat s detma tak budu pak to bude jen na nich zda se udrzi nebo ne…ale proste bych chtela aby byly pokrteni tak prosim pokud mi nechcete rici co je potreba a zda li se najde farar ktery by to nejakym zbusobem schvalil..tak prosim nekomentujte…dekuji mockrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný