Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim holky. Syn ma 9mesicu a asi tak od 4. Mesice ma na tvarickach krupicku. Jsou to drsne pupinky. Nekdy vypadaji jako male uhracky. Jsem uz uplne bezradna. Zkusila jsem kde co a stale to ma. Posledni nadeji bylo kozni. Dostal namichanou masticku a vysledek opet zadny. Co to muze byt? Nic nepomaha, proste nic
@viky23 u mojich děti jsem nesměla dávat plyš, flauš.. protože toto se jim udělalo, když se trochu zahříly.. I dekovina jim dělá zle, jakmile se nějak plazí po dece, otírají tváře, tak se jim to udělá..
Možná bych zkusila řešit spíš takové banality.. možná z něčeho takového to může být.. nebo aviváž, prášek, cokoliv..
U nás jak přijde manžle z práce a dá klukovi pusu, tak do 5 min má tváře jakoby ekzem- vadí mu i vousy
@viky23 Ahoj,no já Ti taky nepomůžu, páč mám stejný problém u svý dcery, je jí 21 měsíců a má to asi od cca 3 měsíců
.Zkusila jsem taky kde co, co mi řekla dr, co radili v lékárně, co okolí atd.,někdy se mi zdálo, že se to zlepšuje, ale úplně to zatím nezmizelo nikdy
.Nad kožním už jsem taky přemýšlela
.Uklidňuje mě, že jí to nesvědí, tak snad to věkem zmizí, má to i na ručičkách, občas na stehnech
. Říkám si, že hold bude mít citlivou pleť a pokožku, páč já i partner jsme v tomto pohledu problémový ![]()
Tocmam teda vyhlidky
znama to ma i u ctyrletaka jeste. Ta uz zkusila taky kde co i na koznim a nic. Tak pochybuji, ze to s vekem zmizi… ![]()
@viky23 Je to fakt na palici, opravdu jsem zkusila kde co, milion vzorečků z lékárny na citlivou, dětskou, atopickou pokožku, excipial, infadolan, indulona, vazelína, ambiderman,kokos.olej a mnoho a mnoho dalších
.Ještě konopí jsem nezkoušela
.Teď je ke všemu ještě osypaná, vypadá to na potničky, ale zdá se mi, že se jí to spíš horší, tak snad zase budeme muset k dr.,ale neškrábe se, tak si říkám, že to snad zmizí
.
A co jsi použila Ty na malého
?
Ahoj, přesně to samý má dcera. Má to na tvářích i na rukou a obávám se, že je to dědičný, protože to má manžel. Takže tak. ![]()
My to nikdo nemame
ja zkusila ecerin pro atopiky, modrou indulonu, masti na opruzeniny ruzne, niveu, nejaky namichany excipial, a ted mazu tu mast od kozarky. Co mu docela ty pupinky aspon jakoby zesvetlalo byl krem PENATEN, v plechove doze jak nivea. Ten je na zadek a na podrazdeny nos od rymy treba a tak. Ted po te masti od kozni je to mozna taky krapet ale fakt jen krapet lepsi. Ma to proste furt. Nechci aby to mel, chci se toho svinstva zbavit. ![]()
Ahoj, syn to má taky a nejen na obličeji, ale hodně na nohách a na rukách, už mu jsou víc jak dva roky a žádný mastičky, co nám doporučila dětská doktorka nezabraly. Nedávno jsem to ukazovala známému doktorovi a ten si myslí, že to je onemocnění kůže virového původu, název si nepamatuju
. Říkal, že se to musí odstranit mechanicky, pochopila jsem, že se to z té kůže nějak seškrábe a to mi přišlo zbytečně drastický, když to synovi nijak nevadí.
My to mame taky u dvojar. Klukum je 9,5 mesice. Maji to na rvarich, cele a na rucickach a sem tam nad kolinky.
Uz jste se dobrali nekdo k necemu, co zabira?
A zkouseli jste odvar z repiku? Nevim zda to pomuze ale nam kdyz nezaberou masticky tak odvar vetsinou ano. Jen barvi obleceni. Udelam silny odvar z repiku a pak vatovym tamponkem potiram. Nezabere to hned ale tak druhy den uz je to znat. Kuze se sklidni a vysusi…
@fidysek ne jeste ne, oni maji tvare zarudle, rekla bych sussi a v tom bila krupicka, jakoby akne). Tak nevim, ale klidne to zkusim. A repik na to koupim kde, v lekarne?
@Majaha jo jo, v lekarne. Jsou to normalni nalevove sacky, jen se dyl nechaji louhovat. Je to napsane na krabicce
. Zkuste, urcite mu to neublizi, da se to dat i miminkum ![]()