Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli už s tímto má někdo zkušenosti.
Jsem v 16tt, dnes ráno jsem začala krvácet, fičela jsem k lékaři, řekl že miminko je v pohodě, že prý mám dělohu nějak jinak přiléhající a napínáním může krvácet, pak při prohlídce zjistil, že krvácím z děložního čípku, psal tam ještě čípek 3cm, naordinoval mi Ascorutin 1-1-1 a klid na lůžku.
Docela mě to vystrašilo, už jsem špinila i na začátku těhotenství, ale teď byl až do dneška
klid.
Mne taky krvacel cipek priblizne kolem 15.tt. Nakonec se zjistilo ze jsem mela mykozu a spravily to cipky na predpis.
Podobný problém jsem měla taky, ale Ascorutin vse spravil, tak nemej strach a odpocivej ![]()
Děkuji holky,
právě že už jsem z toho vystrašená, v prvním trimestru jsem krvácela, pak celý měsíc ležela, oddychla jsem si, že už měsíc je vše ok, přešli jsme do druhého trimestru, říkali jsme si že už se konečně můžeme těšit a teď zase toto, je to mě první těhotenství, tak jsem z toho na nervy.
Taky je to pro me prvni tehotenstvi a vubec si to tedy neuzivam. Uz aby to bylo za mnou. Vzdycky kdyz mam z toho vseho blby pocity tak se kouknu na brisko a vlny ktere mi tam miminko dela a je mi lip. Ja taky krvacela na zacatku. Vzdycky jsem pak par dni lezela a bylo to dobry.
Doufám, že to bude v pořádku. Právě že mě strašně mrzí, že zatím těhotenství trávím v posteli, vím že je to třeba, ale připadám si jako slaboch, nejsem na to zvyklá a to jsem ráda, že můžu být doma, nejdříve mě chtěl lékař poslat si lehnout do nemocnice, to by bylo ještě horši, v životě jsem tam ještě neležela.
Ještě k tomu pohyby mimča ještě necítím, takže se pořád bojím, jestli je ok a žije, no je to divný stav, to těhotenství
.
Nekdo citi pohyby az treba po 20.tt. U me to bylo driv. Lezela jsem a najednou se mi udelala takova mala boulicka a ono to bylo miminko. Taky zalezi kde mas placentu. Kdyz ji mas vpredu tak ty pohyby nemusi byt tak markantni. ja byla pred tim taky hodne akcni a ted si pripadam jak nejvetsi lenoch a budizknicemu na svete.
Ano placentu mám prý vepředu, nejdříve si lékař myslel, že krvácím z placenty, pak nakonec že je to z čípku, což jé prý lepší než z placenty. Ještě k tomu nejsem štíhlá, mám špeky na břiše, takže ty pohyby asi necítím.
Ja ji mam vzadu takze je to hodne citit. Nekdy to miminko odpociva a tak jsem ho necitila treba tri dny. A ted uz ma pravidelny rezim. V noci spis spinka. Nelibi se ji kdyz lezim na boku tak se s ni peru. Je najak mensi takze se hodne mele a hodne se pohybuje. Uvidis sama. Ale u tebe bych spis pocitala s pohyby pozdeji.
Ahoj, já mám taky problém se špiněním od 11 týdne. Občas jsem zašpinila, ale mimčo je prý v pořádku. Předepsala mi nějaké tablety na zavádění a ascorutin, ale zase se to zopakovalo v 15 týdnu, tak jsem šla zase k doktorce. Při vyšetření se mi dotkla čípku a začala jsem krvácet proudem, dost mě to vystrašilo, ale doktorka byla naprosto v klidu, že je to překrvené. Ještě mě uklidňovala, že mimčo je v pořádku a spokojené, tak jestli už jsem víc v klidu než když jsem přišla, tak jsem řekla že moc ne po tom co jsem viděla tu krev. A ona že s tím se nic dělat nedá, že mám asi tenké cévy, tak to krvácí. Teď jsem 3 dny po vyšetření a ještě jsem nepřestala špinit a v noci jsem zase na toaletě objevila jasnou krev
I když doktorka říká, že je vše v pořádku, tak mám strach… ![]()
@Mery2508 píše:
Ahoj, já mám taky problém se špiněním od 11 týdne. Občas jsem zašpinila, ale mimčo je prý v pořádku. Předepsala mi nějaké tablety na zavádění a ascorutin, ale zase se to zopakovalo v 15 týdnu, tak jsem šla zase k doktorce. Při vyšetření se mi dotkla čípku a začala jsem krvácet proudem, dost mě to vystrašilo, ale doktorka byla naprosto v klidu, že je to překrvené. Ještě mě uklidňovala, že mimčo je v pořádku a spokojené, tak jestli už jsem víc v klidu než když jsem přišla, tak jsem řekla že moc ne po tom co jsem viděla tu krev. A ona že s tím se nic dělat nedá, že mám asi tenké cévy, tak to krvácí. Teď jsem 3 dny po vyšetření a ještě jsem nepřestala špinit a v noci jsem zase na toaletě objevila jasnou krevI když doktorka říká, že je vše v pořádku, tak mám strach…
Ahoj, já končím 16.tt a za poslední měsíc jsem takhle k dr. letěla 2×. Mimi vždy vpořádku. První špinění se příčina nenašla, u toho druhého to bylo víc jak špinění (starší krev šla ze mě 4 dny), ale tam jsem prý měla malinko odchlíplý plodový obal. Takže ascorutin + klidový režim. Nedělat nic těžšího, žádná námaha, prostě nic, ani až se to zklidní. Navíc tedy píchám clexane, tak krev mám naředěnou, ale i tak to člověka moc neuklidní. Takže ti úplně rozumím. Dnes jdu na kontrolu, tak snad vše bude ok
Tak ti přeji ať je na kontrole vše v pohodě. Jsou to nervy hrozný
Já mám jít na poradnu 30.4. ale jestli to takhle bude pokračovat, tak určitě k doktorce půjdu dřív…:-(
Já jsem špinila od pátého týdne do nějakého devátého, jednou jsem i zakrvácela tmavou krví a skončila na pohotovosti, čípku někdy stačí maličkost - pohlavní styk, přetěžování, zácpa. Dostala jsem ascorutin 3× denně po dvou tabletách a utrogestan. A stejně jsem špinila jak dlouho, ale postupně to sláblo. Pokud není na ultrazvuku viditelný hematom, nebo odlučující se placenta, nebála bych se. Pokud není krev jasně červená, tak to bude fakt jen z čípku a chce to klid, ať se cévka zacelí. První pomocí je vymačkaný citron v trošce vody.
Ja prave zacla krvacet po styku cervenou a celkem dost a v 16tt pry se nic neodlucuje a je to nekde z cipku prekrveni mozna i nejaka infekce nebo zanet taky mam ascorutin a jeste nejaky pamba ted uz jen spineni ale pekne me to stve ![]()