Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A je to jenom takový hnědý výtok nebo přímo krev? Hnědý výtok mívám před MS celkem běžně a dle dr jsem ok.
@Anonymní píše:
A je to jenom takový hnědý výtok nebo přímo krev? Hnědý výtok mívám před MS celkem běžně a dle dr jsem ok.
Hnědý výtok byl jen jeden den, ale po utreni mam světle růžový výtok.
@Anonymní píše:
Hnědý výtok byl jen jeden den, ale po utreni mam světle růžový výtok.
Taky se mi stane, nemusí to v celku nic být. Ale stejně se běž zeptat doktorky. Je lepší tam jít i s blbinou a zjistit, že to nic není než něco zanedbat a příjít pozdě. V gynekologii to platí obzlvášť… Může to být cokoli a nebo taky nic…Nebereš třeba antikonepci? Některé druhy to taky dělají.
@Anonymní píše:
Taky se mi stane, nemusí to v celku nic být. Ale stejně se běž zeptat doktorky. Je lepší tam jít i s blbinou a zjistit, že to nic není než něco zanedbat a příjít pozdě. V gynekologii to platí obzlvášť… Může to být cokoli a nebo taky nic…Nebereš třeba antikonepci? Některé druhy to taky dělají.
Neberu, nemůžu ji mít z důvodu blbe srazlivosti krve.
@Anonymní píše:
Neberu, nemůžu ji mít z důvodu blbe srazlivosti krve.
No a jsme doma. To může být taky jeden z těch důvodů. Přesto bych ale zašla k dr. V Tvém mladém věku by to nic nemuselo být, ale je lepší mít jistotu, že se něco neděje.
@Anonymní píše:
No a jsme doma. To může být taky jeden z těch důvodů. Přesto bych ale zašla k dr. V Tvém mladém věku by to nic nemuselo být, ale je lepší mít jistotu, že se něco neděje.
Tak to by mě nenapadlo. Vypozorovala jsem, že je to většinou ráno a dopoledne. No, objednám se na co nejdříve, ať mam jistotu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se s vámi poradit. Je mi 17 a trápí mě opravdu slabe krvácení mimo periodu. Mam to jenom po utření na papíře. Jeden den jsem musela použít intimku z důvodu hnědého vytoku. Je dost možné, že své udělal také stres. Menstruace by měla přijít v úterý. Trápí mě to od neděle. Dneska je to jenom někdy, není to pokaždém utreni. A dneska pociťuji i mirne bolesti břicha a citlivá prsa, to mám vždy, když má přijít menstruace. Na gynde jsem byla v únoru. Nechci nějak plašit nebo tak, ale zajímá mě váš pohled. Zapomněla jsem dodat, že těhotenství je vyloučené. Dekuju
Chtěla jsem se ještě zeptat, zda nemůže jít o nějaký zanet? Jsem trošku vystresovana. Doktorka mě objednavala až na příští pátek. Nemůže to znacit začátek menstruace? Trošku se bojím ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se ještě zeptat, zda nemůže jít o nějaký zanet? Jsem trošku vystresovana. Doktorka mě objednavala až na příští pátek. Nemůže to znacit začátek menstruace? Trošku se bojím
Zánět to klidně taky může být, ale to bys nejspíš cítila i nějaký nepříjemný diskomfort, např. svědění nebo pálení. Nevyloučila bych ani začátek menstruace, jak jsem psala, taky se mi to občas stává a jsem v pořádku. Jak říkám, může to být celkem ledasco, ale pokud k tomu nemáš nějaké další problémy, myslím, že není čeho se bát. Spouštěčem by opravdu mohl být i ten stres, co tu popisuješ, ten dokáže taky napáchat ledasco. Kdyby paní doktorka měla pocit, že to bude nějaký velký problém, určitě by Tě objednala hned a okamžitě. Neboj.
Ahoj, chtěla bych se s vámi poradit. Je mi 17 a trápí mě opravdu slabe krvácení mimo periodu. Mam to jenom po utření na papíře. Jeden den jsem musela použít intimku z důvodu hnědého vytoku. Je dost možné, že své udělal také stres. Menstruace by měla přijít v úterý. Trápí mě to od neděle. Dneska je to jenom někdy, není to pokaždém utreni. A dneska pociťuji i mirne bolesti břicha a citlivá prsa, to mám vždy, když má přijít menstruace. Na gynde jsem byla v únoru. Nechci nějak plašit nebo tak, ale zajímá mě váš pohled. Zapomněla jsem dodat, že těhotenství je vyloučené. Dekuju