Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosim o vase zkusenosti. Dneska mi delali sekci a dobry dobry a najednou lezim v krvi, bylo ji docela hodne, i sestru to zaskocilo, volala doktora a pry to muze byt - doktor ani neprisel a ja dal krvacim. Mela jste to nektera?
Jako ze krvacis, sestra volala doktora a ten se vubec neobtezoval prijit? ![]()
Po sekci se čistíš úplně stejně jako po normálnim porodu. Hlavně první dny. Ale po příchodu z porodnice mi stačila slipovka.
@Xien jako že krvácíš mnohem víc, než je po porodu běžné? Tak bych volala sestru znovu, dokud tě nepřijde někdo zkontrolovat… pokud jsi jen tak normálně protekla až na prostěradlo, může to být… pokud to z tebe valí pořád víc a víc, tak bych ten zvonek na sestru ani nepustila z ruky…
No ona rekla, ze mam lezet na zadech, takze to tak nekrvaci, ale bojim se, ze se mi to plni vevnitr. Predtim to vyteklo, kdytz jsem si lehla nabok:(( tak nevim co delat, byla to kaluz krve, na prosteradle aspon 30 cisel
A nosi ti miminko na prikladani? Nebo pichaji ti neco na zavinovani delohy?
Ja nevim jak se krvaci po porodu, ale vlozky na to nestaci:( bojim se, ze neco zanedbali, cele to trvalo jen asi 20min..
Prave ze jsem oxitocin nedostala a maliu prinesli, ale nepodarilo se prilozit, rakue svinovanim to nebude
@Xien píše:
No ona rekla, ze mam lezet na zadech, takze to tak nekrvaci, ale bojim se, ze se mi to plni vevnitr. Predtim to vyteklo, kdytz jsem si lehla nabok:(( tak nevim co delat, byla to kaluz krve, na prosteradle aspon 30 cisel
V jake nemocnici lezis
?! Tri hodiny po sekci se mi stalo to same, jakmile to na JIPce zjistili, okamzite jsem jela znova na sal!
@Xien … nemuze se ti odlucovat placenta? Muzou tam byt jeste zbytky.
Příspěvek upraven 12.03.15 v 22:43
I kdybych měla byt za hysterku, tak sestře řeknu, ze chci, aby se na mě někdo podíval. Díky jedné sestře, co si hrála v porodnici na doktora jsem musela rodit sekcí pod celkovou narkozou. Takže trvej na svém, pokud se ti to nezdá v pořádku.
@Xien jsi snad na JIPce, na neustálém monitoringu ještě, ne? tak snad případný pokles tlaku by to už zachytilo, nicméně bych okamžitě volala sestru znovu a vyžádala si doktora, vždy tam někdo slouží. Tohle je divný…ano, po sekci se taky krvácí, je to přísně individuální (moje krvácení bylo cca. v intenzitě středních menses), ale tohle co popisuješ je fakt divný.