Miminko už moc nespí

Anonymní
9.3.15 05:18

miminko uz moc nespi

Miminko ma 14 dni. Kdyz se narodil bylo to zlate miminko, prvni dva dny ani nebrecel, jen spinkal nebo koukal. Pote vzdy dostal najist a pravidelne se po 3 hod zbudil. Ted se budi i driv jak za hodinu. Uklidni ho vzdy jen prso ale zase ho nechci precpavat. U prsa je 5 min a zacne usinat. Kdyz ho odpojim 10 min spi a pak zas kouka a zacina brecet.
Kdyz usne v postylce za chvili zacne brecet vylitne prdik. Usne a porad takhle do kola. Chovani zabira chvili. Jak ho polozim. Jede na novo. Potrebovala bych poradit. Byla bych rada kdyby spal aspon ty 2/3 hodky v kuse.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26256
9.3.15 05:39

Oni zatim nemnnivaji den/noc, ale ja uz od porodnice zavedla rezim, ze pres den svetlo, ruch. V noci male svetylko, septani. Po trech tydnech jsem zacla denne koupat, nahrivat brisko fenem (hodne trpel ma boleni), masaz pupikem. Nakojit a hura chrnet. Vymysli si podobne ritualy, on se to nauci :palec: Kazdopadne ty dva tydny jsou nejspavejsi, pak uz min a min a min :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
9.3.15 06:42

Jak přibírá, nemůže mít hlad? Taky ho může bolet bříško, když cucá z prsa, tak se bříšku uleví, ale tím, že jí takhle často, ho pak trápí nadýmání ještě víc, takže je to začarovaný kruh. Zkoušela jsi třeba dudlík? Já bych to viděla na ty prdíky, takže nahřívání a pod. a přetrpět to. Taky jsme s tím bojovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.3.15 06:51
@Anonymní píše:
Miminko ma 14 dni. Kdyz se narodil bylo to zlate miminko, prvni dva dny ani nebrecel, jen spinkal nebo koukal. Pote vzdy dostal najist a pravidelne se po 3 hod zbudil. Ted se budi i driv jak za hodinu. Uklidni ho vzdy jen prso ale zase ho nechci precpavat. U prsa je 5 min a zacne usinat. Kdyz ho odpojim 10 min spi a pak zas kouka a zacina brecet.
Kdyz usne v postylce za chvili zacne brecet vylitne prdik. Usne a porad takhle do kola. Chovani zabira chvili. Jak ho polozim. Jede na novo. Potrebovala bych poradit. Byla bych rada kdyby spal aspon ty 2/3 hodky v kuse.

je to mimino, né robot. O 2-3 hodinách spánku si můžu nechat zdát od chvíle, kdy bylo malému zhruba stejně, jako Tvému miminu. spí 3-5× denně, max 20 minut. Výjimečně hodinu, ale to je na oslavu a to spí většinou v šátku za pochodu. Ne každé mimino je spáč, může to mít 1000 příčin, proč nespí. Od bolavého bříška až po to, že prostě další spánek nepotřebuje. Mmchdm, v tomhle věku se může kojit i častěji, né každému stačí co 2-3 hodiny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
9.3.15 06:57

U prsa se uklidní, mlíko mu rozežene prdíky v břiše. Mm je snadno stravitelné, tak mu prostě dej když si řekne, ale musíš se naučit to rozpoznat. Né že kdkyoliv zapláče, tak mu vrazíš kozenu. :D A to spaní no, moje malá, dva měsíce a fous třeba kolikrát za den naspí max hodinu a můžu se snažit jak chci, holt prdíky dělají svoje. Za to to pak dohání v noci a usne třeba v 19:00 a budí se v 5:00 nakojí se a spí dalších pár hodin ale pak zas celý den čumákuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
9.3.15 07:11

Je třeba počítat s tím, že ten človíček taky bude mít nějaké období bdění, ne jen že bude pořád spát, kojit se a spát..
Když prso pocucá pět minut, tak evidentně hlad nemá, dala bych normálně po dvou hodinách, či jak jste zvyklí kojit a nespaní mu holt budeš muset nějak aktivně vyplnit - pochovat, ponosit, změnit polohy, udělat ranní hygienu, dát na bříško, přebalit, vykoupat…
Spát bude přes den čím dál míň, s tím se smiř.
Mně teď ve dvou měsících mimčo spí dvě hodky dopoledne, dvě hodky odpoledne a šlus, zbytek času přes den je vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
9.3.15 07:13

Dáváš ho odrihnout? Mne to nikdo neřekl a doma jsme na to prisli po par dnech a mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.3.15 07:35

Jak rikaj holky, nemusi ti porad spat. Dodrzuj ritualy ve stejnou dobu. Jestli u prsa usina, zkus ho jemne budit, at pije. V porodnici mi rekli, at ji simram na zadickach, za ouskem a tak, aby u toho neusinala a pila. V noci nebudit. Po krmeni dat odrihnout. Nejspis ho boli to brisko, pohledej, je milion veci, co s tim muzes delat. Masaz briska, nahrivaci polstarek, kapky na prdiky atd. A chovej ho.

@Nikeyla to pozor, mliko ho uklidni, ale paradoxne mu zpusobuje ty bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
9.3.15 07:35

Zkus ho pevne zavinout do latkove plenky treba, na meho druheho to zabralo dokonale a doted usina do pul minuty od zavinuti, a to je mu 5 mesicu. Spi tak klidneji, nerusi ho nekoordinovane pohyby rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
9.3.15 08:16

@Pomka Právě že ne, mm není um aby ucpávalo mimčo, mateřské mlíko je lehce stravitelné tudíž po něm není bolení bříška. Vše co vypije tka si veme a poradí si dle potřeby, bud do tělíčka nebo ven. A navíc když má bolení, tak toho moc nevypije, spíš jen zaplácne vzduch v břiše. Samozřejmě důležité je odříhávání, to způsobuje větší bolení než to, i kdyby co půl hodiny kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
9.3.15 08:20

A co dudlík, má? Některý děti jsou dudlací typy, nic jiného je neuklidní. A kojení po 30 minutách fakt nic moc, jak pro tebe, tak pro jeho bříško. Nasadila bych i probiotika (Biogaia nebo swiss laktobacílky baby). Určitě ho trápí nadýmání, těch rad je tu na to spousta - nahřívat, cvičit, kapky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
9.3.15 08:34
@Anonymní píše:

Ahoj, já měla to stejné, malá nechtěla dudlík, tak to bylo o to složitější, ale já přišla na to, že takhle malé miminko, které si nosila pod srdíčkem 9 měsíců, chce prostě cítit jen svou maminku, jen u tebe se tak malé miminko cítí nejbezpečnějic…
Já dávala malé napít kdykoli měla hlad, nebo jen žízeň…
MY DOSPĚLÍ SI UMÍME ŘEŠIT RŮZNÁ TRÁPENÍ RŮZNÝMI ZPŮSOBY, ALE MIMINKO SI VŠE UMÍ ŘEŠIT JEN PRSEM…( separační úzkost, prdíky, bolení bříška, citová blízkost, hlad, žízeň…atd., atd.) Prso a blízkost maminky v tomto období znamená pro tak malé miminko celý svět. Mrkni na přírodní národy, jak to dělají, ty mají své miminka neustále u sebe, klidně jim dají napít i co 15 minut, dělají jen to, co je přirozené, nic víc, nic míň.
Taky mě napadlo, že můžeš mít jen více kontaktní dítě, protože to mé je určitě.
Ono to miminko nakonec vyroste hrozně rychle a pak si jen oddychneme, kde je to mé malé miminko, které mě neustále potřebovalo :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
9.3.15 08:39
  • oprava ne oddychneme, ale povzdychneme :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
9.3.15 08:44

Mně to přijde úplně normální. Každé mimčo je jiné. Naše obě dcerušky v tomto věku řvávaly, až se hory zelenaly, o souvislém spánku jsem si mohla leda nechat zdát. Miminka z toho vyrostou, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
9.3.15 08:50
@Anonymní píše:

nezoufej, spaní se mu může ještě srovnat. náš od 3 týdnů taky nespal, ale kolem 3 měsíce se mu to srovnalo. pravidelně je dvě hodiny vzhůru a pak hodinu spí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí