Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Napadá mě novorozenecká kolika. Ta začíná ve dvou týdnech. Přes den se chová jak?
Mám čtyřtýdenní a pár dní po návratu z porodnice spala pořád, pak najednou přes den skoro vůbec a teď začala spát zase trochu víc. Spánkový cyklus takhle malých dětí se hodně mění a navíc jí může něco trápit - prdíky, buzení sama sebe, chybí jí tvoje blízkost, něco jí ruší nebo naopak vadí jí úplné ticho. Vyzkoušej všechno - pevné zavinutí, šum, tlumené světlo, něco na prdíky atd.
Moje mimino je třeba vyloženě chovací, chce spát jen u mě. Už se těším, až jí budu moct dát do manduky a uvolnit si ruce, abych měla čas na staršího a domácnost.
Jo a kozou řeším veškeré problémy
. Dávám jí podudat kdykoliv chce, většinou nemá hlad, ale chce se uklidnit. Po MM většinou ty urputné koliky nebývají.
@Nikeyla i po MM je boleni bricha. Kdyz se pije casto, nestaci ho travit. Proto ksou obecne doporucovany 3 hodiny mezi kojenim. Taky kojim a dost jsme si uzili ![]()
Co pevné zavinutí, zahřátí bříška, masáž bříška? Nějaké kapičky…
Taky jde o to, jak moc je to dítě blinkací. Já mám blinkoně, takže když jí dám dřív, než má vytráveno, tak komplet zablinká sebe, mě, a všechno kolem. Takže uklidňování u prsa je vyloučeno.